martin4950

Have you e'er erred ere? Nerozumím ani slovo, ale jistě v těch slovech bude nějaká souvislost, či co.

Nejsem žádný expert na poezii, většinu básní jsem nepochopil. Sbírky krásně ukazují bohémský způsob života a tehdejší dobu, proto tuto knihu doporučuji lidem, které tato témata zajímá, avšak pro běžné smrtelníky je toto dílo dosti nepochopitelné.

Každou chvíli se k této úžasné knize vracím a nacházím nové suprové detaily. Doporučuji všem fanouškům ruské hudby, nebo ruské umělecké kultury minulého století.

V originále bych si to jistě využil lépe, bohužel ještě neumím dobře rusky. Velice zajímavé a dobře se čtoucí dílo, osobně jsem nepochopil všechno, takže si tento skvost budu muset ještě párkrát přečíst.
Doporučuji fajnšmekrům.

nádherná ukázka reakce na osvícenství a počátek romantismu. Velký důraz na emotivnost, což mi většinou nevyhovuje, ale Schiller tuto charakteristiku dokázal brilantně využít. Úžasné postavy a jedinečný, překvapující příběh. Vřele doporučuji

Kdo nerozumí ten umí, kdo nerozumí ten umí.

Celkem sranda. Ten lovestory je tak ulítlej, až si to dokonce aj užívám. Jinak Kartágo supr ale mohli by přestat všichni hladovět, pro příště Flobere.

Suprově vám ukáže jak některé nezajímavé části biologie jsou vlastně zajímavé. Najdete zde buňku, vývoj rostlin a živočichů. Historii biologie a podobný srandy, doporučuji před maturitou nebo před přijímačkami.

Super soubor, kerý vám ukáže trochu mladšího Tolstoje, než na kterého jsme zvyklí. Život statkáře a po dobrodružství prahnoucího vojáka na Kavkaze. Alláh není Alláh

Jojo Kavkaz je velmi zaujimavý. Moc se mi líbily pasáže o životě Murata a všední dny cara Mikuláše a Šamila.

Nechápu poesii, ale co tahle ženská píše je dosti fajné. Poprvé čtu poesii napsanou ženou a jsem mile překvapen. Doporučuji milovníkům ruské poesie.

Kůlové povídky, stejně úžasné jako povídky Turgeněvova a tamtoho Čechovova. Doporučuji všem milovníkům povídek, které můžete vyprávět malejm i dospělejm děckám.

Majakovskij byl obří pelikán, největší osobnost ruské poezie první poloviny 20. století. Fakt supr básně, doporučuji všem.

Krásně popisuje vše, co k maturitě a do života potřebuji. Kdo by to byl čekal, že botanika může být zajímavá.

Miluji Apolinéra a tím pádem i tuto básnickou sbírku. Není to jednoduchá četba, ale s trochou vyhledávání se to dá vše pochopit. Má oblíbená báseň je Salome, neboť miluji tuto historickou postavu a pan francouz dovede krásně básničit. Doporučuji

Nádherná báseň, která vám představí prvopočátky avantgardy. České překlady jsou v pohodě a je to ideální maturitní četba.

Občasně nesrozumitelné, ale zcela splní svůj účel.