MartinaF MartinaF komentáře u knih

Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Helen Fielding

Nevím, jak ostatním, ale v tomto dílu měla Bridget více trapnějších situací. :-) Taky mě bylo líto, jaké má milostné problémy s Markem a přála jsem jí, aby všechno dobře dopadlo :-)

Druhý díl mi přišel vtipnější než ten první, dobře se četl a já už jsem zvědavá na ten poslední díl.

29.09.2014 4 z 5

Nový domek pro myšku Nový domek pro myšku Petr Horáček

Vtipný a milý příběh o hledání domečku pro myšku a příliš velké jablko. Příběh je velmi jednoduchý a upoutá nejen zápletkou, ale i krásnými ilustracemi.

01.09.2014 4 z 5

Papuchalk Petr Papuchalk Petr Petr Horáček

Krásné ilustrace i příběh. Jednoduché, přesto výborně napsané.

01.09.2014 4 z 5

Skříp, škráb, píp a žbluňk Skříp, škráb, píp a žbluňk Kitty Crowther

O tom, že je potřeba zjistit, proč se vlastně bojíme a jak strach překonat. Přečteno během krátké chvilky a určitě vřele doporučuji přečíst i malým dětem a popovídat si s nimi o malém Jeronýmovi. Moc krásná a milá knížka.

19.08.2014 4 z 5

Smolný rok Smolný rok Joshilyn Jackson

Jsem knihou uchvácená. Příběh tří žen se mi moc líbil. Každý z nich měl něco, čím mě zaujal, takže jsem se vždycky těšila na to, až skončí jedna kapitola a začne druhá. Vřele doporučuji si přečíst. Konečně po dlouhé době kniha, která mě strhla od začátku do konce.

05.08.2014 5 z 5

Manžel v domě není pro mě Manžel v domě není pro mě Alena Jakoubková

Kniha se mi líbila, byla to taková příjemná oddechovka. Škoda jen, že ten konec byl takový krátký, určitě bych uvítala, kdyby bylo o pár stránek nebo i kapitol víc.

08.06.2014 4 z 5

Zentangle Zentangle Beckah Krahula

Naprosto ojedinělý druh kreslení i pro antitalenty jako jsem já. Zentanglování mě chytlo a moc mě baví. Vřele doporučuji.

22.05.2014 5 z 5

Nejhorší den v životě třeťáka Filipa L. Nejhorší den v životě třeťáka Filipa L. Petra Braunová

Napínavý příběh o tom, co se může stát, když chcete někomu ublížit a jaké to bude mít důsledky. A nejen o tom je tento příběh - je také o vztazích v rodině a jak se vyrovnat s tím, že si rodič našel druhého partnera. Příběh mě vtáhl do sebe a byla jsem hodně napnutá v očekávání, jak to všechno skončí.

15.04.2014 5 z 5

Tajemství ostrova za prkennou ohradou Tajemství ostrova za prkennou ohradou Pavel Čech

Krásný, ale smutný příběh, který je určený především pro dospělé čtenáře.

11.04.2014 5 z 5

Stín banyánu Stín banyánu Vaddey Ratner

Kniha vás chytne a nepustí a vy musíte číst do konce příběhu i s tím, že ji budete chtít odložit. Je to velmi silný příběh o rodině, velkých ztrátách, hladu a těžké práci, ale také o víře ve slova a pohádky a o možné naději na záchranu.

08.04.2014 5 z 5

Zmizelá škola Zmizelá škola Daniela Krolupperová

Veselé a dobrodružné vyprávěné o tom, co se stane, když zmizí škola i s paní učitelkami a panem školníkem. Další skvělá knížka, která se četla jedním dechem.

29.03.2014 4 z 5

Odcizená krajina Odcizená krajina Jaroslav Čejka

Průřez československými dějinami od druhé světové války po současnost. Tato sága novodobé české historie je psána nejen s lehkým humorem, ale také tak, aby si pamětníci připomněli tu dobu, ve které žili a řekli si: "vlastně ano, tak to bylo!" Knihu bych ráda doporučila všem. I mladším ročníkům, například dnešním třicátníkům, kteří veškeré důležité události znají jen z vyprávění a tato kniha jim ty doby trochu přiblíží.

22.11.2013 4 z 5

Nevěrné ženy pijí sauvignon Nevěrné ženy pijí sauvignon Věra Fojtová

Třetí díl Vinařské krimi pod taktovkou kapitána Kuby nás zavádí do jarního období na konec dubna, kdy je zavražděna mladá žena a on spolu s poručíkem Vrbou a psycholožkou Černou musí vypátrat, kdo ji zabil.

Zatím poslední román paní Fojtové mě opravdu nadchnul - hezky se čte, dialogy jsou vtipné, děj přirozeně plyne, takže za dva večery už nemáte co číst. Vřele doporučuji.

05.11.2013 5 z 5

Darovanému manželovi na zuby nekoukej Darovanému manželovi na zuby nekoukej Alena Jakoubková

Nádherný příběh o Sienně a jejím trápení s láskami. Naštěstí má kolem sebe skvělé přátele, kteří jí jsou oporou. Tato kniha mě hodně překvapila - myslela jsem, že to bude jen předvídatelný román o lásce, ale spletla jsem se. Příběh, kde je vše - láska, přátelství, rodina - takové knihy mám opravdu moc ráda.

25.10.2013 5 z 5

Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Další kniha Jodi Picoult je prostě úžasná a zároveň smutná - jak je těžké rozhodnout o osudu někoho jiného. Všechny postavy byly napsané tak, že se vám dostanou do paměti. Nejvíc se mi však líbil Lukův příběh - příběh, který strávil v divočině. Někdy bych chtěla prožít to dobrodružství, co prožil on....

21.10.2013 4 z 5

Smrt na jazyku Smrt na jazyku Jan Bauer

Do knihy jsem se nemohla začíst tak, jak to bývá u ostatních knížek, postavy se mi pletly, nevěděla jsem, co je vlastně cílem. Pořád jsem čekala, že tam bude něco dobrodružného a napínavého. Naštěstí konec se mi opravdu líbil, protože všechny psané věci, které se opravdu v historii odehrály, dostaly smysl.

26.08.2013 3 z 5

Lístky ve větru Lístky ve větru Virginia Cleo Andrews

Když jsem si přečetla první díl této pentalogie, bylo mi jasné, že budou následovat i další díly. I tentokrát mě hnala zvědavost, jaké budou osudy tří dětí, které byly uvězněny na půdě.

05.07.2013 5 z 5

Zachraňte krále Zachraňte krále Jan Bauer

Příjemná oddychová kniha s detektivní zápletkou. V hlavní roli Jakub Protiva a jeho přítel mnich Blasius. Kniha se mi líbila, dobře se četla. Sice jsem měla zpočátku zmatek ve jménech s přídomky, ale pak už jsem si zvykla.

08.05.2013 4 z 5

Marina Marina Carlos Ruiz Zafón

Knížka byla pěkná, ale hodně temná a připadala mi hodně pochmurná a smutná. Příběh byl hezky zpracovaný a místy jsem se i bála.

27.03.2013 4 z 5

Zahrada tajů Zahrada tajů Anna-Marie Howell

Zajímavé čtení. Chvílemi dětské, chvílemi téměř dospělácké čtení. Autorka zvolila pohled na válku očima malé Kláry a propojila ho s detektivním pátráním po ztrácejících se ananasech.

09.02.2023 4 z 5