MartinaF komentáře u knih
Krásný a neuvěřitelně milý příběh, který na mě dýchnul láskou k přírodě. Celá série knih je skvělá, ale tahle se zařadila mezi dva nejlepší tituly z této řady. Vřele doporučuji!!
Milé krásné čtení na jeden (štědrý) večer (pro dospělého čtenáře). Poselství knihy je jednoduché, ale o to více krásnější - důležité je dárky také dávat a ne jen dostávat. Vhodné pro malé čtenáře nebo i do mateřských škol pro předškoláky.
Je mi líto, ale jsem z knihy zklamaná. Hlavní hrdinku živí výroba náramků a dělá si marketing na Instagramu. Celou dobu přemýšlela, jak splatit dluh a zvýšit prodej svých náramků.
Mám ráda odpočinkové knihy, ale tohle se mi vážně nelíbilo. Snažila jsem se Julii vnutit svou myšlenku, že by měla začít pracovat a Instagram s prodejem si má nechat jako vedlejší příjem, ale bohužel. A ani to milostné vzplanutí nebylo uvěřitelné. Jediné, co se autorce povedlo, byla jedna část před úplným závěrem, ale celkový dojem to nevylepšilo.
Knihu jsem poprvé viděla na workshopu, který se týkal přírodních zahrad. Knížka mě zaujala a půjčila si ji posléze v knihovně. Po přečtení musím říct, že nebyla špatná, je poučná, zábavná, edukativní, ukazuje, jak se žije v lese zvířátkům, jaké houby tam můžou růst, jak je důležité se o les starat a chránit ho. Jediné, co mi vadilo, ale možná je to způsobeno tím, že už dávno nejsem cílová skupina, byla idealizace všech závěrů (napravení hříšníci, kteří už nikdy nebudou škodit). Školkovým dětem to jistě stačit bude, ale ti starší by se už mohli ptát, jestli to tak opravdu funguje.
Přečteno. Čekala jsem více sci-fi, více dramatičnosti, trochu takového více "no teda, to je síla". Ale autor to dohnal čtivostí a zajímavou katastrofickou událostí na pozadí příběhu.
Kniha nebyla špatná, ale taky mě nějak zvlášť neoslovila. Myšlenka dobrá, čtenář se seznámil s africkou kulturou i s tím, že z Afriky mizí zvířata i kmeny domorodců, že není důležité vyhrát, ale stát si za svým názorem. Co mně moc nesedlo, a už to zmínila i Žirka, bylo příliš mnoho popisu, určitě by malí čtenáři ocenili mnohem více přímé řeči.
Konec dobrý, všechno dobré. Třídílná série o sourozencích Hellemaaových a bubácích se touto knihou uzavřela. Tuutikki Tolonen umí dětské čtenáře vtáhnout do děje, zaobírá se nejen bubáky a tajemnými bytostmi z podzemí, ale i čistě reálnými starostmi a radostmi jako je nejen přátelství, ale i také smutek.
Zajímavě a čtivě koncipovaná kniha, kdy každá kapitola začínala konkrétním příběhem a následovala teoretická část.
Nebylo to špatné, ale z hlediska toho, co jsem kdy přečetla, je to spíše takový průměr. Četla jsem mnohem lepší YA dystopie. Na můj vkus to bylo příliš militaristické a lehce nepravděpodobné. Přesto jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat dál, doufám, že se k dalším dílům dostanu již brzy.
Do první polovinu příběhu jsem Sylvii nechápala, její chování bylo příšerné a já si říkala, že nejhorší jsou zapšklé staré panny, které jsou naivní a v třiapadesáti platonicky zamilované do svého šéfa. Jenže příběh se překulil do druhé poloviny a já jsem zírala a četla tak dlouho, dokud jsem neskončila. Čtenář pochopí a porozumí jejím pohnutkám i těm jejím ježčím bodlinám. Za mě skvěle napsaná kniha a jak už psala Ivuska.09, za příběhem je více přidané hodnoty, než nabízí anotace.
Přečteno a musím souhlasit s ostatními komentáři, že se jedná o nejlepší díl. Napínavé, čtivé a dobrodružné. Spoustu robotů, mechaniky. Spíše určená klukům než holkám, ale za mě opravdu hodně povedené.
Obávám se, že tohle je už trochu jiné než Ella ve škole a Ella a kamarádi. Od těchto dvou příběhů se Ella a Superstar liší tím, že je to jeden ucelený příběh a chvílemi mi přišlo, že autor vtipné situace hrotil, aby za každou cenu byly vtipné. Trochu zklamání.
Skvělé zakončení celé série. Oproti předchozím dvěma knihám je tato tajemnější, dramatičtější a možná i smutnější.
Mně se příhody Elly a jejích kamarádů líbily. Autor pokračuje ve stejném duchu jako u prvního dílu a už se těším na další pokračování. Je potřeba si trochu odpočinout od dnešní náročné doby a právě Ella a její kamarádi tuto podmínku krásně splňují.
Těžko se hodnotí něco, čemu čtenář moc nerozumí. Autorka nedotáhla příběh do konce, možná ani nebylo účelem najít vysvětlení, co se ve skleněném městě dělo, ale o šlo pocitovost, o jinakost, vybočení z řady. Nevím, marně hledám slova, jak knihu popsat a nejspíš to bude aspirant na knihy, které mě zklamaly.
Na jedné straně jsem z příběhu zklamaná, na straně druhé mě přesto chytl za srdce. Nejspíš jsem čekala jiný příběh, anotace slibovala něco jiného, než jsem nakonec dočkala. Občas pomalá romantika nezaškodí, ale tohle bylo pomalé až moc, rozvláčné. Avšak některé momenty mě dojaly k slzám a to už se mi dlouho nestalo.
Jsem velice překvapená z nadšených komentářů. Já z knihy až takovou euforii nemám. Nejspíš jsem čekala něco jiného. Žádné drama se nekonalo (jen závěr byl akční), hlavní hrdinka se pouze připravovala na roli Spasitelky. Na rozdíl od prvního dílu, tento bych zařadila do YA fantasy.
Ač byla kniha čtivá, zajímavě napsaná, celkové hodnocení slabší čtyři hvězdy za příběh. Nicméně, a to bych zdůraznila, si nenechám ujít závěr série. Třeba mě autorka překvapí a trilogii uzavře tak, že budu spokojená i já.
Od autorky jsem četla Tichou holku a líbily se mi obě dvě. Jak stylem psaní, tak i příběhem. Jen mi trochu vrtalo hlavou, jestli je normální, že vůči Jessie neměla Torey žádné viditelné výsledky. Nejsem psycholožka ani speciální pedagog, abych to mohla posuzovat. Jinak zajímavě napsaný příběh, občas mě při čtení mrazilo.
Tohle bylo hodně zvláštní čtení...Taková jednohubka na jeden večer, psaná pro děti, přesto s hlubším podtextem. Nejsem si jistá, jestli bych chtěla číst znovu podobné příběhy.
Čtení jsem si užívala úplně stejně jako u toho prvního. Napínavé, čtenář do poslední chvíle netuší, co se stane. Fantasy pro děti plné robotů zaujme asi spíše kluky než holky.