MartinaF MartinaF komentáře u knih

Láska mezi řádky Láska mezi řádky Jodi Picoult

Když už jsem znala konec, chtěla jsem vědět začátek. Teď, když už vím, jak to začalo, musím si připomenout, jak to pokračovalo dál.

Nebylo to vůbec špatné, ale myslím si, že druhý díl je o něco více lepší. Kdybych nečetla jako první druhý díl, asi bych do po pokračování nesáhla.

27.09.2017 4 z 5

Rybí sliby Rybí sliby Daniela Krolupperová

Z této série se mi Rybí sliby líbily nejméně. Ale malý dětem by se snad kniha mohla líbit více.

08.09.2017 4 z 5

Kavkazan Kavkazan Walter Slovo

Lidská paměť je někdy zrádná. O tom by mohl Mirza vyprávět. Může si však přečíst deníky z dětství, aby se mu vzpomínky vrátily. Odhalování rodinného tajemství může začít. Čím víc se blížíte k závěru, tím jsou odhalení a souvislosti překvapivější.

31.08.2017 4 z 5

Jackaby Jackaby William Ritter

Taková milá jednohubka, u které mi asi před polovinou bylo jasné, kdo je vrah. Nebylo to tak špatné, ale myslím si, že je kniha určená spíše do kategorie Y/A.

28.08.2017 4 z 5

Čarodějka z Portobella Čarodějka z Portobella Paulo Coelho

Po dočtení jsem lehce v rozpacích. Kniha se mi líbila, to ano, ale nějak jsem se ztrácela v té energii, v Bohyních a Lásce. To mě, přiznám se, moc nebavilo a některé odstavce jsem zkrátka přeskakovala. Úplně mi kniha nesedla do stylu, ale možná bych mohla dát šanci ještě některé z dalších Coelhových knih.

13.08.2017 4 z 5

O Kuliferdovi O Kuliferdovi Luboš Pavel

Malá knížka s velkým dobrodružstvím. O přátelství a o touze po svobodě. Kniha se mi dobře četla, bylo to takové milé a příjemné čtení.

31.07.2017 4 z 5

Nebudete se bát ničeho zlého Nebudete se bát ničeho zlého John Searles

Knihu jsem dočetla, ale prostě průměr. Četla jsem a četla a čekala, až to nastane, ale vlastně to nenastalo. Až v předposlední kapitole byl příběh hodně napínavý, jinak spousta povídání.

30.07.2017 4 z 5

Zákeřné keře: Pohádka Zákeřné keře: Pohádka Daniela Krolupperová

Edukační a pohádkový příběh v jednom. Bylo to moc hezké čtení, ale přiznám se, že jsem na konci pohádky už nevěděla, jak se jmenovali skřítci, kteří bydleli v jednotlivých keřích.

23.07.2017 4 z 5

Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Druhý díl k Měsíčním kronikám dopadl u mě na jedničku. Bylo to napínavé, romantické, vtipné. Pomalu dostávám odpovědi na své otázky. těším se na další pokračování.

04.07.2017 4 z 5

Kocourek, který měl rád déšť Kocourek, který měl rád déšť Henning Mankell

Myslela jsem, že to bude fantasy knížka o kocourkovi, který měl rád déšť. A ono to bylo úplně o něčem jiném. Příběh je určený pro starší děti, trochu přemýšlivější.

30.06.2017 4 z 5

Překlep a Škraloup Překlep a Škraloup Tomáš Končinský

Dočteno, ale že bych z toho úplně byla paf, to ne.

Byl to sice zajímavý nápad, dobře se to četlo, ale mně to až tak moc nesedlo. Navíc ten velký formát se špatně držel.

Za mě lehké zklamání.

19.06.2017 4 z 5

Tiché šlapací království Tiché šlapací království Zdeněk Svěrák

Taková rychlá jednohubka. Ač pohádka byla fajn, myslím si, že v rozhlasové podobě je mnohem lepší.

14.06.2017 4 z 5

Sekaná s malinama Sekaná s malinama Jaroslava Černá

Chvílemi vážný, chvílemi romantický, chvílemi lehce tragikomický příběh. Svět, ve kterém se střetávají dva věkové názory. Dvě ženy tak rozdílné, jako noc a den.

Nebylo to sice tak úžasné jako Týden blázna, ale bylo to natolik dobré, že knihu můžu doporučit dál.

02.06.2017 4 z 5

Lara - Skutečný příběh lásky, který inspiroval román Doktor Živago Lara - Skutečný příběh lásky, který inspiroval román Doktor Živago Anna Pasternak

Když jsem knihu začala číst, překvapilo mě, že to není román, ale víceméně fakta. Přesto však mě příběh chytl za srdce, zvlášť pasáže, kdy byl Pasternak propírán za protisovětské smýšlení.

V knize jsou úryvky z knihy Doktor Živago a já doufám, že si ho někdy přečtu, protože nejspíš stojí za to, aby byl přečten a pochopen.

23.05.2017 4 z 5

Cinder Cinder Marissa Meyer

Málokdy dávám pět hvězdiček, ale tady je dám bez přemýšlení. Do této série se mi moc nechtělo, málokdy čtu Y/A, málokdy sci-fi, ale nakonec jsem si řekla, proč ne. A víte, co? Jsem zkrátka nadšená, že jsem si mohla Cinder přečíst. Bylo to napínavé, místy vtipné, prostě autorka umí čtenáře naprosto vtáhnout do děje.

14.05.2017 5 z 5

Pojď sem, ať ti můžu dát pusu Pojď sem, ať ti můžu dát pusu Griet Op de Beeck

Nejspíš jsem na knihu nebyla správně naladěná. Bylo to smutné, neveselé a necítila jsem u čtení dobře.

14.04.2017 4 z 5

Kluk a pes Kluk a pes Ivona Březinová

Krásný příběh. Dobře se četl, bylo to vtipné a také trochu poučné a napínavé.

31.03.2017 4 z 5

Hledání modré Hledání modré Lois Lowry

Mně se kniha líbila. Je fakt, že příběh nešel tak moc do hloubky, jak by si kniha zasloužila. Přesto se četla velice dobře a také rychle. A opět jsem se zklamala v anotaci - slibovala trochu jiný příběh. Pokud má však příběh další navazující pokračování, budu se těšit na další díl.

03.03.2017 4 z 5

Deník fejsbukové matky pokračuje Deník fejsbukové matky pokračuje Lucie Nachtigallová

Milé a odpočinkové čtení. Stejně dobré jako jednička.

10.02.2017 4 z 5

Kiko a tulipán Kiko a tulipán Markéta Pilátová

Další příběh japonské holčičky Kiko. Tentokrát se příběh odehrává ve Velkých Losinách na zámku. Je to příběh plný kouzel, čarování, trpaslíků a papírových tulipánů. Lehce temnější než první díl. Dobře se četl a byl správně napínavý.

02.02.2017 4 z 5