martineden martineden komentáře u knih

Léto, jako když vyšije Léto, jako když vyšije Eliška Horelová

Nostalgie z dětství, ale hlavně koně!

27.03.2021 5 z 5

Kuropění Kuropění Viktor Fischl

Úplně si pamatuji, jak na mě kniha před lety působila. Čistá krása.

22.03.2021 5 z 5

Podoba Podoba Tana French

Podoba se mi líbila úplně stejně jako všechny zatím přečtené knihy od Tany. Dávkuji si je postupně. Jediná chyba je, že ty její knihy vycházejí tak málo!

19.03.2021 5 z 5

Ztracený přístav Ztracený přístav Tana French

Jsem neobjektivní, protože autorka je moje oblíbená. Ale i přes mé růžové brýle ocěnuju vynikající psychologickou detektivku maximálním počtem hvězdiček.

19.03.2021 5 z 5

Šumná města (druhá kniha) Šumná města (druhá kniha) Radovan Lipus

Myslím, že počin Šumných měst (filmy i knihy) udělaly víc než ministerstvo kultury a památkáři.

18.03.2021 5 z 5

Šumná města Šumná města Radovan Lipus

Miluju ten pořad, knihy jsem si také zakoupila a úplně mi kdysi otevřely oči ve vnímání architektury, urbanizace, umění... Děkuji!

18.03.2021 5 z 5

Otec Kondelík a ženich Vejvara Otec Kondelík a ženich Vejvara Ignát Herrmann

Ignát Herrmann byl vynikající autor, tato kniha to potvrzuje. Ale já mám prostě autory 19.století ráda...

14.03.2021 5 z 5

Sousedky Sousedky Cass Green (p)

Příběh se mi líbil, dvě ženy, dvě (a víc) tajemství... A Hester mi teda bylo líto a držela jsem jí palce.

28.01.2021 4 z 5

Kukačka Kukačka Natalie Daniels

Ta kniha je vynikající, úplně jsem hltala stránku za stránkou, užívala si drásavě napínavou atmosféru, jazyk, výbornou stylistiku... Ale těch posledních pár stránek? Ty snad patří k jiné knize! Klopotně mudrlantský závěr jak z Alchymisty od Coelha. Škoda!

19.11.2020 4 z 5

Perličkové ozdoby z Poniklé Perličkové ozdoby z Poniklé Barbora Kulhavá

Naprostá krása! Tradiční řemeslo - výroba perlí a ozdob - z Krkonoš. Krásná výpravná publikace obsahuje historii výroby perlí, parádní vzpomínky místních lidí na foukání a výrobu v kérkonošském nářečí. A šikovní si mohou vyrobit vlastní ozdobičky dle podrobných plánků. Do firmy Rautis lze jít na prohlídku, nebo do tvořivé dílny, ale v této době je skvělé kochat se aspoň na dálku a těšit se. Jsem nadšená!

29.10.2020 5 z 5

Rakvičky Rakvičky Irena Dousková

Kniha se zpočátku četla dobře, pak mě hlavní hrdinka neskutečně štvala, připadala mi hrozně sebestředná a sobecká, opakem byly její teta a sestra. Líbil se mi styl vyprávění, ale bohužel se nadšení pak někam vytratilo. Vlastně to vůbec nebylo špatné, přesto mi připadá, že házet všechny pocity marnosti a zmaru na systém, je nějak málo.

02.06.2020 3 z 5

Vytěženej kraj Vytěženej kraj Veronika Bendová

Duše severních Čech, trochu přezrálá love story, kilometry na cestách kvůli hledání lokací pro “severské” retro. A místopis vyloučených lokalit. Možná by mě to bavilo i v rozsáhlejší verzi.

27.03.2020 4 z 5

Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Marta studuje češtinu, úplně přesný popis, jak to na studiích chodí. Soukupová si vybrala výborné téma, její knihy mě hodně baví.

02.08.2019 5 z 5

Pravda o případu Harryho Queberta Pravda o případu Harryho Queberta Joël Dicker

Velmi se mi líbila. Pohled na obyčejnou americkou vesnici, kde je nakonec všechno trochu jinak než to vypadalo na začátku.

07.06.2019 5 z 5

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Skvělá!

07.06.2019 5 z 5

Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Skvělá kniha! Drsná, opravdová...

07.06.2019 4 z 5

Můj život s uměním Můj život s uměním František Dvořák

Pan profesor je pravá hvězda nejen televizních pořadů, které patří k tomu nejlepšímu, co ČT o umění vytvořila.

04.04.2021 5 z 5

Srpnová neděle Srpnová neděle František Hrubín

Nádherná atmosféra jihočeské přírody a do toho mezilidské vztahy. A básnický jazyk. Hrubína můžu.

27.03.2021

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Allan Pease

To je docela nebezpečné škatulkování žen a mužů. Sice pod rouškou zábavy, ale nemám takové zevšeobecňování ráda.

07.01.2021 ztráta času

Méně je více Méně je více Cait Flanders

Knihu jsem četla dlouho, i když je velmi tenká. Čekala jsem trochu něco jiného, něco ve stylu jak dosáhnout minimalismu snadno a rychle, dostala jsem osobní příběh jedné mladé ženy a vůbec to nebylo špatný! Ale výtka pro českou redakci - slovo standard je dycinky s D! (str.24)

02.01.2021 4 z 5