martinstefko komentáře u knih
Tohle je kniha, u které si řeknete, co sakra bude v sérii dál?
Knihu Ultimátní komiksový komplet 67: Deadpool - Válka Wadea Wilsona přečtete, odložíte a na nějakou dobu si na ni nevzpomenete. A pak na ni zapomenete úplně. Raději si přečtete něco jiného.
Takže v konečném důsledku, hlavně proto, že jsou zde tak dvě věci, které více vynikají, jsem se nakonec rozhodl pro průměr. Ale to také proto, že následující Vějíře jsou prostě lepší.
Tohle je na Ultimátním komiksovém kompletu parádní a přesně proto mám jeho druhou řadu rád. Představuje nám komiksy, které mají v některých případech zásadní postavení v dějinách žánru, alespoň toho mainstreamového. Tady se ale dá říct, že to ani na tak starý komiks není špatné, není to tak upovídané, jako třeba komiksy Stana Leeho, ale přece jen to jsou hlavně epizodky, kterým chybí lépe propracované scénáře. Ale na rozdíl od některých jiných starších věcí, tohle se vám bude dobře číst a bude vás to bavit.
Smrt Captaina Marvela hodně zachraňuje dojem a vy na konci knihu zavřete s tím, že to nakonec bylo dobré a že ty starší komiksy, i když tenhle už z 80. let, vlastně nejsou tak špatné a že se mezi nimi dají najít příběhy, které jsou dobré i po tolika letech. A Smrt Captaina Marvela dobrá je.
Kdybyste si měli z druhé série Ultimátního komiksového kompletu vybrat nějaký starší komiks, který je skutečně dobrý a který by vás mohl bavit i po téměř 50 letech, tak za mě je to rozhodně komiks Ultimátní komiksový komplet 92: Nick Fury - Agent S.H.I.E.L.D.u část první.
Tohle oproštění se od světa Marvelu je parádní, což je také důvod, proč tuto knihu řadím k tomu nejlepšímu, co bylo ve druhé sezóně v rámci Ultimátního komiksového kompletu zveřejněno.
V knize Ultimátní komiksový komplet 109: Captain Marvel - Život a smrt Captaina Marvela, druhá část umíral hrdina, kterého jsem neznal, respektive k němu neměl vztah, a byl jsem z toho dojatý. Ze smrti Ultimate Spider-Mana jsem nebyl dojatý vůbec.
Kdyby neměl komiks docela dobré tempo a celkem příjemně se nečetl - takže vám nakonec nezabere tolik času, na kolik může při své tloušťce vypadat - asi bych šel ještě níž, protože tohle je dějově přesně to, co nemám rád. Plahočení se na místě a vracení se k něčemu, co už mělo zůstat neměnné.
Minule jsem se hodně pustil do komiksu Ultimátní komiksový komplet 95: The Incredible Hulk - Nespoutané monstrum, ale myslím si, že moje kritika byla naprosto zasloužená. Ale abych byl zase objektivní, tak se tentokrát pustím i do novějšího komiksu, který ukazuje, že ani v současné době nevznikají komiksy, které jsou nutně skvělé, a ani známá jména, která na nich budou pracovat, nejsou v tomhle ohledu výjimkou, i ona mohou něco pokazit.
Ano, komiksu by se dalo určitě vytknout, že je zaujatý, nejsem si ani jistý, jak moc je fabulovaný, ale zrovna osobnost Emila Zátopka je jednou z těch, které si podobný komiks zaslouží.
Tahle manga vás dovede strhnout.
Skalpy 4: Hryzání ve vnitřnostech jsou výbornou knihou, která si jakoby jede vedlejší příběh, ale vy přitom celou dobu víte, že zde je spojitost mezi tím, co se zde odehrává, a tím, co má teprve přijít.
Bohužel je první kniha přece jen první a na autorce je vidět, že ještě není tak vypsaná a vykreslená. Hlavně dějově ty první příběhy neplynou tak pěkně, jsou zde zvláštní skoky, které trochu brání pochopení. To je ale třetím příběhem mírně napraveno.
Tenhle komiks si prostě musíte užít.
Po pro mě trochu rozpačitém dílu Zero 2: V srdci všeho dostáváme pořádnou nálož, která je nazvána Zero 3: Vlčí něha.
Tohle je v rámci kresby tak všestranný a kvalitní autor, že je to až s podivem, jak dobrý ve všech stylech je. A že vám to předvádí měrou vrchovatou.
Kniha Arrow 1 není krokem vedle, ale prostě je určená jen omezené skupině čtenářů, kteří ji skutečně mohou ocenit.
Komiks Angry Birds Komiks 2: Bez praku ani ránu je tedy opravdu jen produktem marketingu a není ani moc vtipný, což je asi největší problém. Jsou to takové povídky, které vás absolutně nenadchnou a které hned zapomenete, jen co je jednou přečtete.
Trochu se bojím, že se tahle série nemá moc kam vyvinout, může jedině překvapit tím, že některá epizoda bude skutečně zábavná.