martinstefko komentáře u knih
"Macanudo 10" prostě nezklame. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1198-macanudo-10-90.html
Musím uznat, že i když se mi vizuální stránka tolik nezamlouvá, Jiřímu Husákovi se díky ní podařilo vystihnout podstatu a atmosféru celého historického období a jedné zásadní události, která bude ještě dlouho vzpomínána. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1196-cesi-1977-jak-z-jak-z-rocknrollu.html
Trojice Rosiński-Sente-Van Hamme svou velikost dokázala naplno. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1195-temnymi-cestami-95.html
Očekáváte, že se z Clarka Kenta stane Superman, na což také dojde. Není to v ničem zásadně výjimečné, je to jen další variace. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1194-superman-zeme-jedna-55.html
"Mýty" vás uhranou svou fantazií, ale i svým příběhem, který se neustále vyvíjí. A nepustí vás ani v tomto devátém dílu. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1192-myty-9-synove-imperia-85.html
Právě ten lepší průměr je asi nejvhodnějším shrnutím „7. antologie českého hororu“. Je zde hodně nových autorů, rovnou devět, pokud jsem dobře počítal, a na většině z nich je vidět, že ještě nejsou tolik vypsaní. Nápady mají, ale ještě to chce vylepšit stylistickou kvalitu. Naděje na hororové autory do budoucna rozhodně existuje a já doufám, že o některých autorech a autorkách ještě uslyším. Velmi se mi pak zamlouvá, že do sborníku přispělo šest autorek. Je vidět, že ženy mají k hororu velmi blízko, a pokud si někdo myslí opak, jsou to jen předsudky.
Nezbývá než s nadšením očekávat další díl. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1190-temna-vez-1-zrozeni-pistolnika-70.html
V závěru příběhu je přesah, který v mainstreamovém komiksu až tak často nevidíte, což je i důvod, proč se mi komiks nakonec líbil. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1185-ultimatni-komiksovy-komplet-119.html
"Holmes" je komiks, z kterého mám docela rozporuplné pocity. Ano, je to určitě zajímavé čtení, a pokud vám Doylovy postavy něco říkají, určitě vás to zaujme, ač možná i v negativním smyslu slova. Kresbě se dá vytknout snad jedině to, že občasné čtenáře komiksu asi nezaujme, stejně jako ty, kteří jsou zvyklí na americký mainstream. Kresba je však ozdobou komiksu, který má bohužel v českém vydání problém. U písma, které je použito pro dopisy, jež jsou v první části poměrně časté, zmizela písmenka s diakritikou. Na ukázkách je uvidíte, ale v knize nikoli. Je to škoda, protože se to pak opravdu těžko čte, a to už jen proto, že samo písmo, jak je upraveno jako psací, je velmi těžko čitelné. Mám z toho komiksu rozporuplné pocity, ale rozhodně nemohu říct, že je to komiks špatný. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/08/730-holmes-1-2-65.html
Luc Brunschwig a Cecil vytvořili komiks, který mě dostal více než první kniha "Holmes 1 a 2". Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1183-holmes-3-4-75.html
"Živí mrtví 17: Důvod se bát" je knihou, která konečně přináší onen nezbytný zvrat, na který jsme čekali dvě předchozí knihy. A je to zvrat, který s vámi zase dovede pořádně hnout. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1182-zivi-mrtvi-17-duvod-se-bat-85.html
David Petersen přišel s nenápadným komiksem, u kterého si řeknete, že to bude jen něco dalšího se zvířátky. Ale David Petersen dal komiksu "Myší hlídka 1: Podzim 1152" dobrý příběh, dal mu zajímavou kresbu a vytvořil něco, co je vhodné jak pro dětské čtenáře, protože to není příliš krvavé a drastické, tak i pro čtenáře dospělé, protože příběh je napínavý a až do konce není jasné, jak dopadne a jak se celá zápletka vyvine. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1181-mysi-hlidka-1-podzim-1152-85.html
Jsou zde relativně klasická témata, která jsou oživena v rámci série prvky, které tvůrci Poldovi a Oldovi přiřknuli. Na trhu je další důležitý dětský komiks v souborném vydání a já doufám, že dojde i na další dvě sbírky, abychom měli "Poldu a Oldu" kompletní. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1180-polda-olda-1-kreslene-pribehy-z.html
Raina vás přesvědčí o tom, že je jedinečnou autorkou, kterou chcete číst častěji a budete vždy doufat, že od ní brzy vyjde něco, co vás potěší. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1179-segry-90.html
Nebudu tvrdit, že nejsem cílová skupina takové knihy, naopak si myslí, že jsem člověk, který se snaží přemýšlet, který se za textem snaží vidět něco víc, ale v případě tohoto díla si nemohu pomoct, ale je to tak nějak neustálé se navracení k tomu, co zde bylo, co zásadně vstoupilo do života a nějakým způsobem to zde zůstalo. Jenže pro mladé, pro které je "Pajasan" psaný, je to doba, která je prostě pryč a které nebudou rozumět. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1178-pajasan-50.html
"Hellboy" už vás asi nemá tolik čím překvapit, protože jeho kvalita je celkově tak vysoká, že očekáváte určité standardy. A přesně to je i případ knihy "Hellboy 11: Ďáblova nevěsta a další příběhy". Více: http://www.comics-blog.cz/2016/05/1177-hellboy-11-dablova-nevesta-dalsi.html
Kniha Ultimátní komiksový komplet 97: The Mighty Thor - Ragnarok není skvělá, ale patří k tomu lepšímu ze straších komiksů, které se v sérii Ultimátní komiksový komplet objevily. Už jen pro kresbu Jacka Kirbyho kniha stojí za to.
Potřetí a pořád dobře. Paul Tobin se rozhodl, že z téhle série vytěží, co se dá, a že bude prezentovat komiksy, které jsou v první řadě vtipné a budou vás chtít rozesmát, a to jak celkovou zápletkou, tak i situační komikou a komikou, která vychází jak ze scénáře, tak i z kresby. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/05/1172-plants-vs-zombies-postrach-okoli-70.html
Už se ale nemusím bát říct, že se na náš trh dostala další výborná série, která dovede vaši fantazii pořádně rozbouřit. Ono to tak prostě je. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/05/1170-mezi-radky-2-informator-75.html
Samotného mě překvapilo, jak se i tahle událost jeví historická, dávná, přitom její důsledky stále pociťujeme. Události jsou podány dostatečně zajímavě, i když autorsky zkreslené, ale díky kresbě Dana Černého to nevadí, protože ono se očekává, že ten pohled bude trochu nadsazený. Hodí se to sem a s tímhle dílem jsem spokojen. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/02/848-cesi-1992-jak-meciar-s-klausem.html