martinstefko martinstefko komentáře u knih

Jitřní hvězda Jitřní hvězda Mike Carey

Takhle skvěle zachytit postavy a navíc je spojit i se zajímavým příběhem, kde dojde i na filosofickou bitvu, která také funguje, to je přece jen něco, co se každému nepodaří. A tady to dopadlo skvěle. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1244-lucifer-10-jitrni-hvezda-90.html

25.08.2016 5 z 5

Samotný strach. Část druhá Samotný strach. Část druhá Matt Fraction

Další velký, akční event, který mě zklamal. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1243-ultimatni-komiksovy-komplet-75.html

24.08.2016 2 z 5

Bezměsíčná noc Bezměsíčná noc Stan Sakai

Stále před sebou máte skvělé komiksové čtení. A to je hlavní. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1241-usagi-yojimbo-16-bezmesicna-noc-90.html

22.08.2016 5 z 5

Lobo versus Maska a další řežba Lobo versus Maska a další řežba Alan Grant

Prostě hromada mlácení, mrzačení, zabíjení, atd. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1240-lobo-versus-maska-dalsi-rezba-65.html

19.08.2016 3 z 5

Ďábel vchází do dveří Ďábel vchází do dveří Mike Carey

Mike Carey mě přesvědčil, že je opravu dobrým autorem a že se nerozhodl jenom vycházet ze "Sandmana" a z toho, co Gaiman stvořil. Pokusil se o vytvoření svébytné a silné série, což se mu podle všeho povedlo. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1239-lucifer-1-dabel-vchazi-do-dveri-75.html

18.08.2016 4 z 5

Nick Fury: Agent S.H.I.E.L.D.u. Část 2. Nick Fury: Agent S.H.I.E.L.D.u. Část 2. Jim Steranko

"Ultimátní komiksový komplet 93: Nick Fury - Agent S.H.I.E.L.D.u část druhá" je další ukázkou toho, že i v těch starších komiksech je něco, co vás dovede nadchnout, co vás strhne, protože je to akční, protože je to nápadité, protože je to v některých ohledech (kresba, designy) naprosto jedinečné. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1238-ultimatni-komiksovy-komplet-93.html

17.08.2016 4 z 5

Kopanec do zubů Kopanec do zubů Adam Glass

"Sebevražedný oddíl 1: Kopanec do zubů" je komiks, který si přečtete, když chcete něco oddechového, násilného, ale ne až tak jednoduchého. Je zde dějový vývoj, příběh někam směřuje, postavy se vyvíjí, jejich vztahy se vyvíjejí, jsou zde motivace, i když někdy šílené. Všechno dohromady funguje a sem tam se objeví nějaká ta vtipná hláška. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1237-sebevrazedny-oddil-1-kopanec-do.html

16.08.2016 4 z 5

Ostří trav 2: Pouť do svatyně Atsuta Ostří trav 2: Pouť do svatyně Atsuta Stan Sakai

Kniha "Usagi Yojimbo 15: Ostří trav II - Pouť do svatyně Atsuta" je uzavřením jednoho většího příběhu a opět je to příběh skvělý. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1136-usagi-yojimbo-15-ostri-trav-ii.html

15.08.2016 5 z 5

O sněhu - Hledání Jara O sněhu - Hledání Jara Pavel Talaš

Komiks pro radost o radosti. Tohle je zábava číst i prohlížet. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/11/779-o-snehu-hledani-jara-75.html

10.08.2016 4 z 5

El Borbah El Borbah Charles Burns

Charles Burns je vlastně jako vypravěč poměrně klasický, ale jaké nápady používá, to z něj prostě dělá zajímavého autora. Ukazuje, že každý nápad má v příběhu své místo, pokud se jej ujme schopný vypravěč, a že v podstatě nezáleží na tom, jak je ten nápad šílený. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1232-el-borbah-70.html

09.08.2016 4 z 5

Maska démona Maska démona Stan Sakai

Ke knize "Usagi Yojimbo 14: Maska démona" prostě nejde říct nic víc, než že je to další skvělý Usagi, který vám jen potvrdí, jak moc žánrů Stan Sakai zvládá, a to z bravurou, před kterou se musí smeknout. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1231-usagi-yojimbo-14-maska-demona-100.html

08.08.2016 5 z 5

Fax ze Sarajeva Fax ze Sarajeva Joe Kubert

Válka je hnus, ještě když je to válka na civilistech, a skoro by se pak chtělo říct, že v tomhle smyslu "Fax ze Sarajeva: Příběh o přežití" nepřichází s ničím novým, jenže když je příběh silný a když je době vyprávěn, tak vás zasáhne. A přesně tohle se vám stane i v případě komiksu "Fax ze Sarajeva: Příběh o přežití". Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1230-fax-ze-sarajeva-pribeh-o-preziti-90.html

05.08.2016 5 z 5

Indiana Jones omnibus. Kniha první Indiana Jones omnibus. Kniha první Dan Barry

Celkově "Indiana Jones Omnibus 1" představuje fajn mainstreamovou zábavu, která se snaží oslnit hlavně akcí a měnícími se lokacemi. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1229-indiana-jones-omnibus-1-60.html

04.08.2016 3 z 5

Šedé stíny Šedé stíny Stan Sakai

Je skoro až neuvěřitelné, že si Stan Sakai udržuje takovou příběhovou kvalitu v jediné sérii, ale nedá se nic dělat, kniha "Usagi Yojimbo 13: Šedé stíny" je opět skvělá a já si při každém dalším čtení říkám, že si jednou musím dát celou sérii hned za sebou, aby mi neutekly ani ty nejjemnější nuance, ani ty nejjemnější náznaky toho, která postava se v budoucnu objeví. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1228-usagi-yojimbo-13-sede-stiny-100.html

03.08.2016 5 z 5

Hulk: Spálená země Hulk: Spálená země Jeff Parker

Jeff Parker napsal komiks, který je oddechový, který je zábavný, který má akční scény a spoustu soubojů, ale navíc je to i komiks, který má příběh, který někam směřuje, a to směřování je takové, že vás to baví číst a že chcete vědět, jak to dopadne. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1227-ultimatni-komiksovy-komplet-71.html

02.08.2016 4 z 5

Útok titánů 8 Útok titánů 8 Hadžime Isajama

Konečně zase díl, na který jsem docela dlouho čekal. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1126-utok-titanu-8-80.html

01.08.2016 4 z 5

Batman: Rok nula - Temné město Batman: Rok nula - Temné město Scott Snyder

Za mě 70 %, která jsou pořád dobrá, ale ve srovnání s předchozími knihami série je to propad. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1225-batman-rok-nula-temne-mesto-70.html

29.07.2016 4 z 5

Sojčák Sojčák Jaakko Ahonen

"Sojčák" je zajímavou ukázkou trochu jiného komiksu, je to depresivní cesta a v tomhle směru jsou zvířecí, respektive ptačí postavičky jen umocněním tíživé atmosféry, která na vás dopadne. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1224-sojcak-65.html

28.07.2016 3 z 5

Batman: Země jedna Batman: Země jedna Geoff Johns

"Batman: Země jedna" je v konečném důsledku v podstatě jen tím, čím se tváří. Je to trochu jinak vyprávěný příběh Batmanova zrodu, což je prostě něco, co jste nejspíš již četli nebo viděli několikrát a pokaždé v jen trochu obměněném, ale jinak celkem stejném provedení. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1223-batman-zeme-jedna-60.html

27.07.2016 3 z 5

Zbytky dětství Zbytky dětství Mathieu Mariolle

Knihou Cesta meče 1: Zbytky dětství nakladatelství Zanir rozhodně nešláplo vedle, naopak rozšířilo svoje portfolio o velmi dobrý titul, který nám jen ukazuje, jak moc zajímavý evropský komiks je.

26.07.2016 4 z 5