martousek komentáře u knih
Za mě naprosto nejlepší kniha od Ohlssonové, napínavá od začátku do konce, vše perfektně navazuje a je propojené.
Za mě zase naprosto super, sice si musíte dávat pozor na poměrně velké množství jmen a neztratit se v ději, ale mně se čte proste dobře, napětí od začátku do konce, nečekané závěry, přesně to, co od dobré kriminálky čekám:-).
Nejedná se o "klasickou" kriminálku, ale i tak se mi kniha četla velmi dobře, styl psaní Kristiny Ohlssonové mi je blízký, ať nejspíš napíše cokoliv
Styl Kristiny Ohlssonové je trochu jiný, než většiny severských autorů, proto se někomu její díla nemusí líbit
Moje první knižní setkání s Kristinou a hned dávám pět hvězd a budu určitě pokračovat ve čtení, za mě jen trochu zklamání s odhalením vraha, kterého sám čtenář nemůže "dopadnout", jsem zvyklá v knize pátrat a sama si přijít na to, kdo je ten největší padouch.
Neobvyklý příběh mě upoutal a rychle vtáhl do děje. Musím říct, že jsem se hodně zamýšlela, co je vlastně "správné". Kniha není nijak složitě napsaná, přečtou jí určitě i méně náročné čtenářky. Po dlouhé době zkusím i filmovou verzi, koukala jsem na ukázku, hodnocení a jdu do toho:-).
Nástup byl naprosto bezchybný, ikdyž se množství jmen může někomu zdát nepřehledné, do 3/4 jsem knihu hltala a přišla mi super, pak jsem se lehce zasekla a ve svém tempu povolila, závěrečné osudy většiny hrdinů jsou "zvláštní" a kvalitě knihy ubírají. To samé platí i o množství prolínajících se příběhů, které upadnou do neznáma.
Myslím, že v tomto případě platí, že méně znamená více. Jinak celkově jednouše napsáno, nic složitého, přečtou i nenároční čtenáři.
Bohužel Sandra Brown nebude patřit mezi mé oblíbené autory, knihou jsem se strašně dlouho prokousávala, naštěstí závěrečná část nabrala na rychlosti a konec měl spád. Jinak mě kniha spíš nudila, Wick mi přišel "trapný" a Lozada neuvěřitelně nedostihnutelný. Vraždící na počkání, chodící snad zdí? Přemýšlím, jestli tři hvězdičky nejsou moc:-)?
Wau. Hodnotím jako jednu z těch lepších knížek od Nesba, kniha měla spád, těšila jsem se na příběh a nebyla (výjiměčně) tak překombinovaná, jak to u Nesba bývá. Harry nedělal tolik kopanců a ani Bellman mi nebyl vyloženě proti srsti:-).
Nejprve mě kniha neskutečně nadchla a nechápala jsem, jak mi Mankell jako autor mohl unikat, pak jsem se však z neznámého důvodu zasekla, snad pasáže z Afriky a do děje jsem se již v původním tempu nedostala. Kniha je zbytečně překombinovaná, závěr vleklý se spoustou "nesmyslných" a "zdlouhavých" zdrženlivostí.
Nesbo patří mezi moje oblíbené autory a nezkamala ani tato kniha, pět hvězdiček. Zase trochu jinak napsaná, trochu překvapivá, nevyzpytatelná. Zkrátka Jo Nesbo, žádná pohádka.
Za mě perfektní letní čtení na přeplněné koupaiště, u které Vám nebude vadit křik dětí a rádio na plné pecky. Lehce čtitelné, srozumitelné, ikdyž příběh až neuvěřitelný.
Já jsem zklamaná, vůbec jsem se knihou nemohla prokousat, nic mě nemotivovalo číst dál, příběh pro mě byl o ničem a závěr snad ještě horší, při nejbližší příležitosti knihu hned někomu daruji.
Za mě asi obsahově nejslabší Hartl. Na doporučení z knihovny jsem začala čtení Veronikou. Ale myslím si, že je to opravdu jedno z které strany začněte. Na léto úplně ideální knížka, dějově není nijak složitá, má krátké odstavce.
A co k ději? Věřím, že osud je vrtkavý, ale že by byl až takhle zamotaný tomu se snad ani nechce věřit☺.
Myslím, že podle většiny hodnocení je poslední kniha od Taylor Stevensové trochu podceňovaná. Baví mě to prostředí, do kterého nás v každé své knize zavede a je mi celkem jedno, že Michel je trochu "superhrdinka".
Vždyť o tom jsou všechny knihy, proto čteme, aby jsme mohli uniknout, prožít život a příběh někoho jiného:-).
Mám přečtené obě knihy od tohoto autora a obě jsou pro mě za 5*. Krátké kapitoly rychle ubíhají, děj je dynamický a nutí Vás číst pořád dál. Jediné, co by jsem vytkla autorovi a trochu mě s tím štve, je motání příběhu kolem Holgerovi dcery. Jednou by to stačilo.
Vůbec nechápu, kde se ve mně vzalo tolik zvědavosti si tuto knihu přečíst a tolik odvahy jí dočíst. Určitě jí od vrácení do knihovny zachránilo, že u mě má každá kniha šanci a rozečtené knihy v zásadě neodkládám.
Grey je pohádkově bohatý idiot a slečna Anastasie naivní blbka.
Za mě osobně mnohem horší, než 50 odstínů šedi.
Ale zase to je tak "stupidně" napsané, že to pochopí úplně všichni a nemáte šanci ztratit se v ději.
Teda:-). Za mě dost dobré. Nechci se zbytečně rozepisovat, aby jsem nikomu dopředu neprozradila, co ho při čtení čeká, ale za mě pět hvězd a jednoznačně doporučuji. Všechny (i prolínající) příběhy mě dost bavili. Upřímně se už teď těším na Sovu;-).
Bohužel nejsem nijak nadšená a začínám mít pocit, že ať má kniha jakoukoli známku (hvězdu, ocenění) je to zárukou průměrného čtení. Krátké kapitoly já osobně určitě uvítám, většina děje je však rozvleklá a závěr na několika stránkách zbytečně rychlý a přitom by se z něj dalo vytěžit tolik.
Marie - Laura mi přišla trochu nevděčná (hlavně po válce, když jí vyhledá Wernerova sestra), ale o tom už je nejenom dnešní doba.
Celkově je čtení jednoduché, pár postav, stručný děj, ani historicky mi kniha nerozšířila obzory.
Jednoznačně 5*, bohužel jsem nečetla knihy postupně, ale v podstatě to ničemu nevadí. Složkou 64 uzavírám celou sérii, kterou mohu jednoznačně doporučit.
V polovině této knihy jsem si říkala, co mě žene do čtení, když všechny padouchy vlastně znám...ale autor nezklamal, závěr byl jedno velké překvapení.