maryzka komentáře u knih
Člověk si muže klást otázku, zda fanatismus u žen je větší než u mužů
Je to zajímavá kniha nebot tyto ženy po válce byli velice dobře ukryti v soukromý nebo měli problémy s jejich činností za války.
pokračování doktora se mi líbí je to lepší humor anlický než jiného anglického spisovatele
moje oblíbená kniha škoda že nyní nevychází další díly bohužel jsem některý díly zmeškala.
Jsou tu snatky z rozumu ale lásce se občas taky dařilo
Je to kniha otragických osudech v manželství, kdy jsou spojeny spíš rozumové, dynasticky než z jiných duvodu.
Četla jsem ji jako první a bohužel pujčená z knihovny docela ráda bych si ji přečetla ještě jednou
tohle se nedá číst tohle se musí listovat skoro pořád
Taky si tuto knihu pamatuji ale je popsána lepší psychologie dítěte - zotavuje se lehčeji z návratu z Německa, ale je tam také popsán počátek 50 let kdy chtěli lidé utíkat za hranice.
kdysy jsem ji četla nebot jsme to měli jako povinnou četbu hned bych to doporučila u nás mladší generaci
tak tohle chci koupit taky.
nemám ji v moji knihotece nebot ji nemám ale před rokem 89 jsme ji četli pod školní lavicí byla to první kniha, která nám dorazila o drogách i když si myslím že dnešní generace by to pojala jinak za nás byla velice děsivá.
tahle kniha mě zklamala jsem zvykla číst od Kožíka životopis ale tato kniha se mu moc nepovedla sice připomíná staré vánoční zvyky ale nějak se mi nelíbí to popisování spíš jsem zvyklá na dětskou knihu Barunka od Antonína Zápotockého .
Mám starý vydání takže Ivanova jsem měla odmala ráda. Jinak jsem občas vzala z jeho knih referáty do školy
no nikomu se nechce jít umírat za císaře pána a jeho rodinu.
Malý uředník, který řízením osudu zbohatl a koupil si dum se proměnuje nadčlověka. Možná že je to k zamyšlení pro dnešní dobu.
člověk si to musí hodněkrát přečíst aby to pochopil je zde popsána atmosfera českého města a atmosfera v období první světové války
JE TO HUMORISTICKÝ román , která se liší hodně od filmového zpracování především knižním zpracování pani hostinské.