maryzka komentáře u knih
Příběh o trpělivosti manželky- obdiv za tu trpělivost, kterou měla s manželem.Tak krásný a tak smutný zároven i když to dobře dopadne.
pěkný příběh o slečně, která vnese světlo do života ovdovělému Rafaelovi
pěkná, romantická harlequinka se vzteklým chlapem s dobrým srdcem a roztomilou, nežnou Heather.
pěkná romantická harlekýnka- citlivé duše nečíst na vánoční svátky.
Vypráví o diplomatických cestách a smlouvách, který vedly ke změnám zeměpisu po I. světové válce, ke změnám v Rusku, kterého se zmocnili blševici, proč nechali umřít ruskou carskou rodinu.
Vzpomínky na Asii, předvečer 2 světové války , setkání politiku a rad Ženevské konference. No politici diskutují a obyčejný lidi musí snášet všechno
Tato kniha je napsaná tak, že člověk se musí k ní vrátit, aby pochopil i současnou politickou situaci s krajanskými spolky v Německu
Měl štěstí, ve svém životě že přežil i když charakter lidí, kteří mu pomáhali nebyl zrovna nezištný.
oblíbená kniha, když člověk nechěl psát ukoly
Nejmilejší kniha mého dětství. Vlivem této knihy jsme si hráli o prázdninách na víly.
Kdysi jsem ji měla vypujčenou z knihovny- nevim jak mohla být populární. Kniha byla podle mého názoru nemastná, neslaná - dětský svět, který jsem nepochopila- člověk spíš pochopil Barunku od Zápotockého.
Kdysi dávno jsm četla, že deník, který psala Anna Franková je reediován jejím otcem. Prý se nedávno objevili deníky, který psala s souvislosti citovými zmatky a první zamilovanost. První zamilovanost pocítila s Petrem van Pelsem, ale tato kniha je z hlediska Petra, který prožívá dvě lásky- jednu snovou a další skutečnou s Annou.Oba prožívají citové zmatky a pubertu v ukrytu, kde jsou vystaveny značnému riziku
Je to kniha ze dvou hledisek-arijského občana a židovského občana. Z hlediska židovského občana- jeho rodina dlouho nevěřila , že se Hitler zabydlí v politice, nechtěla odejít z Německa a poté už bylo pozdě. Arijský občan plnil rozkazy a přizpusobil se době. Tak tohle člověk slýchá v televizních dokumentech o válce- Židi, míšenci a meněcenná rasa to měla těžké zato arijský občan se musel přizpusobit. Připomíná to české přísloví- Kdo chce s vlky žít musí s mina výt.
Nudlepidlo a chroupák - dodnes nepřekonatelná slovní hříčka pro děti
Nevim já jsem četla obojí vydání ale lepší mi připadalo to první. Myslím že druhý vydání nemá takovou živost, štávu.
Moje kniha to není,nebot kosmonautika mě nezajímala ale myslím že na tehdejší dobu to bylo na slušné urovni. Tahle kniha byla tátova oblíbená, fotky byli pěkné
Tato kniha je lepší než Pohanská princezna, je to kniha čtivá,hlavní hrdinka je dívka z 18 století takže je i trocha snahy o emancipaci. Jednu chybu to má- prý udajně je to druhý díl tak nevim kdy vyjde první.
Příšerně ubrečený, souboj světa křestanského s pohanským.Hlavní hrdinka má svoje zvyky, které angličanům připadají magické takže je musí tajit, ale vzhledem k tomu jak je krásná tak ostatní muži ji milují, ale ženy nenávidí.
Bohužel moc jsem této knize nedala nebot mě vždycky v hlavě blesklo mnoho otázek.
Tato kniha se dala číst nebot to je obdoba Raisova ,,, Pantáta Bezoušek".