maryzka

Člověk si muže klást otázku, zda fanatismus u žen je větší než u mužů

Je to zajímavá kniha nebot tyto ženy po válce byli velice dobře ukryti v soukromý nebo měli problémy s jejich činností za války.

Kdo se zajímá o život císařovny a jejich dcer tak byl opravdu zajímavý.

Byla jsem překvapena co o dceři Stalina zjistila, bohatý material i fotografie.

byla to první detektivka, kterou jsem četla ve svých 15 letech a vzpomínám na ní tak že jsem si na ni vzpomněla že ji mám doma

na téhle knize jsem se naučila milovat česká města, hrady,zámky.

pokračování doktora se mi líbí je to lepší humor anlický než jiného anglického spisovatele

moje oblíbená kniha škoda že nyní nevychází další díly bohužel jsem některý díly zmeškala.

Jsou tu snatky z rozumu ale lásce se občas taky dařilo

kdo chce vědět víc o soukromém životě císařovny doporučuji tuto knihu

Je to kniha otragických osudech v manželství, kdy jsou spojeny spíš rozumové, dynasticky než z jiných duvodu.

Je to zajímavá kniha o její sestře, která si vzala dodnes vládnoucí knížecí rod Thun. Taxis. Především na této knize ocenuji rodokmen obou žen.

je to kniha o mužích který se objevují v Alžbětině životě

kdysi sem tuto knihu měla pujčenou z knihovny ale musím říct že jsem ji měla číst až ted ale ne když mi bylo 12 let. Jsou tam popsány zvyky i tradice které jsou evropanum nepochopitelné obzvláště k nemanželským dětem a sirotkum.

taky konec života měl určitý zvyk a tradice.

mám ji ráda ale člověk na tuto knihu musí mít čas- jsou tam přece jiné obyčeje, zvyky a tradice.

je to biografická kniha pro ty kdo se zajímá o život Charlese Chaplina