maryzka maryzka komentáře u knih

Kristina Vavřincova III – Kříž Kristina Vavřincova III – Kříž Sigrid Undset

taky konec života měl určitý zvyk a tradice.

Kristina Vavřincova II – Paní Kristina Vavřincova II – Paní Sigrid Undset

dole ten komentář má pravdu.

Kristina Vavřincova I – Věnec Kristina Vavřincova I – Věnec Sigrid Undset

mám ji ráda ale člověk na tuto knihu musí mít čas- jsou tam přece jiné obyčeje, zvyky a tradice.

Oona Chaplinová - Život ve stínu Oona Chaplinová - Život ve stínu Jane Scovell

je to biografická kniha pro ty kdo se zajímá o život Charlese Chaplina

Trpká vůně podzimu Trpká vůně podzimu Věra Adlová

Četla jsem ji jako první a bohužel pujčená z knihovny docela ráda bych si ji přečetla ještě jednou

Jarní symfonie Jarní symfonie Věra Adlová

Byla to druhá kniha, kterou jsem od této spisovatelky četla díky filmu Jarní symfonie v hlavních rolích manželu Preissových

Století Zdeňka Buriana Století Zdeňka Buriana Vladimír Hulpach

tohle se nedá číst tohle se musí listovat skoro pořád

03.05.2012 5 z 5

Dědeček automobil Dědeček automobil Adolf Branald

přečetla jsem si knihu jenom díky filmu no ušla.

Štěstí přijde zítra Štěstí přijde zítra Zdeňka Bezděková

Taky si tuto knihu pamatuji ale je popsána lepší psychologie dítěte - zotavuje se lehčeji z návratu z Německa, ale je tam také popsán počátek 50 let kdy chtěli lidé utíkat za hranice.

Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

kdysy jsem ji četla nebot jsme to měli jako povinnou četbu hned bych to doporučila u nás mladší generaci

Magdin osud Magdin osud Hedwig Courths-Mahler

no vzhledem k tomu že se taky tak jmenuji tak jsem vždycky si přála mít takový osud napřed utiskovaný dítě pak bohatá dáma.

03.05.2012 2 z 5

Erich Maria Remarque: Stručný životopis velkého romantika Erich Maria Remarque: Stručný životopis velkého romantika Paul Vechec

tak tohle chci koupit taky.

03.05.2012

Svatopluk Beneš - Být hercem Svatopluk Beneš - Být hercem Marie Valtrová

Tahle kniha nebyla moc pěkná spíš byla lepší z mého alba.

03.05.2012 1 z 5

Z mého alba Z mého alba Svatopluk Beneš

Byla jsem překvapena jeho fotkami a jeho vzpomínkami.

Zdenka Sulanová - Utajená hvězda Zdenka Sulanová - Utajená hvězda Aleš Cibulka

¨Tuto hvězdu jsem poprvé spatřila ve filmu Madla zpívá v Evropě. Když jsem později uviděla tuto knihu tak jsem si ji musela koupit a je to velice překvapující jaké osudy tuto herečku potkali

02.05.2012 3 z 5

Nataša Gollová. 2 - Černobílé vzpomínání Nataša Gollová. 2 - Černobílé vzpomínání Aleš Cibulka

Je to pokračová ní osudu této herečky. Jsoutam setkání s příbuznými této herečky.

Nataša Gollová Nataša Gollová Aleš Cibulka

souhlas se Sisi 74. Jsou tam zachyceny známé i neznáme udalosti ze života této herečky

02.05.2012 3 z 5

Rajský ostrov Rajský ostrov Jaromír John (p)

Je to kniha pro děti, které se zajímají o historii českého národa a možná pro ministerstvo školství, které chce do škol zavést nauku o vlastenčení.

02.05.2012 2 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

nemám ji v moji knihotece nebot ji nemám ale před rokem 89 jsme ji četli pod školní lavicí byla to první kniha, která nám dorazila o drogách i když si myslím že dnešní generace by to pojala jinak za nás byla velice děsivá.

02.05.2012 5 z 5

Lev je v ulicích Lev je v ulicích Adria Locke Langley

doporučuji, pěkné čtení obzvláště když se jde k volbám

01.05.2012 3 z 5