Mates84 komentáře u knih
Prijemna detektivni oddychovka!Urcite si prectu dalsi.
Priznam se, ze na to, ze kniha byla chvalena vic jak starik,tak jsem byla dost zklamana.Starik se mi libil o mnoho vice.
Knihy D.B.mam moc rada,jsou to super napinave oddychovky kdy se dozvim i nove zajimave veci.Pocatek je dobra kniha a urcite neurazi.Ale oproti drivejsim kniham mi prisla prece jen o neco slabsi.U ostatnich knih jsem byla vzdy na konci prekvapena zvratem a odhalenim,ale tady jsem konec tusila uz od pulky knihy.Ale urcite stoji za precteni.
Pohlazeni duse a polechtani branice.Jine prirovnani me nenapada!uzasne
Je to jina UZ nez na kterou jsem byla zvykla.Vaznejsi,temnejsi a bohuzel zase velmi pravdiva, ale OPET NESKUTECNE VYBORNE NAPSANA.musim rici,ze sem necekala,ze me TP dokaze jeste prijemeji prekvapit, ale dokazal.
Nenapadlo by me,ze v pratchettovce najdu odkaz na Jamese Bonda:-)))
Kniha je peknym doplnenim ke kniham o zivotopise AM(Dneska uz se tomu smeju,AM famy a skutecnost)Jedine co mi trosku vadilo,ze nektere casti se opakovaly porad dokola.
Jak Mrakoplase miluju,tak tohle pro me byl jeden ze slabsich dilu.Chvilema jsem se musela do cteni nutit,bylo tam i plno vtipnych pasazi,ale celkove to bylo (aspon pro me)slabsi dilo.
Tak to byla zase pecka:-))))
Nesnazte se valcit,nebo vas zabijeme.Ted tady byl dalsi Pax,ale tentokrat rikal:Jestli budete valcit,pozadame vas o zaplaceni
dluhu.A mimochodem to je moje pika,kterou na me miris.A za ten stit jsem taky zaplatil.A kdyz uz se mnou mluvis,sundej si z hlavy moji helmu,ty odporny maly dluzniku.
V seru to vzdalene vypadalo jako maly tlusty kentaur,napul muz a napul...presneji receno,kdyz se obluda priblizila,si Elanius uvedomil,ze to je to napul Trancnik a napul byk.
Nicmene veci se preci jen lepsily.Kdyz Karotka nastoupil,byla cela castka urcena k provozu Hlidky ulozena na polici vedle dveri v plechovce s napisen Blyskava kohorta-Silnorukovo lestidlo na zbroj.A kdyz byly na neco potreba penize,stacilo najit Nobyho a prinutit ho, aby penize vratil.
:-))))))))) tak to jsem se zase pobavila:-)))Krasna Beta je nej:-))))
,,A co ty stiznosti?prestalo to?Mame jich dvakrat tolik co predtim,vsechny od nemrtvych a vsechny na pana Pulbotku."
,,Noby,ty jsi byl vzdycky na strane vitezu,protoze ses vzdycky plizil po okraji bojiste,abys videl kdo vyhrava ,a pak sis natahnul tu spravnou uniformu,kterou jsi svlekl nejakemu mrtvemu nestastnikovi.Slysel jsem nejake zvesti o tom,ze dokonce i generalove davali pozor,jakou mas uniformu, aby podle toho poznali jak se bitva vyviji."
,,Hodne vojaku slouzilo v ruznych oddilech",odpovedel Noby.Ano,ale vetsinou ne behem jedne bitvy",usklibl se serzant Tracnik.
,,Neni to ani ctvrt hodiny,co jsem zenska a uz vas vy hnusny chlapi nenavidim."
,,A zlodej-ucednik Simon Vystaral padil jako zajic,protoze jedinym pohledem pres rameno zjistil,ze ho honi vykvet cele ankh-morske spolecnosti, a to zjisteni dospivajiciho mladence vydesilo temer k smrti."
Skvela vtipna knizka,ale u me proste vede Marakoplas,Carodejky a hlidka.
Knizky se Smrtem,Zuzkou a magy jsou sice opravdu vtipne,ale proste to neni takova srdcovka.
ALE 100% STOJI ZA PRECTENI
Carodejky nezklamou:-)
Velmi rady bychom cestovaly do Lancre,ale nanestesti jsme zjistily,ze jsme ponekud nedostatecne vybavene v oddeleni spodaru
Drz hubu,drz hubu,drz hubu
Myslel jsem ze uz je dve ste let mrtva.Ja mluvim o lady Esmeralde.Ja taky.
Pani,vase kozesinova stola mi vyzira bonbonieru.
To je kozesinovy limec.Ale...ale omlouvam se,ale mel jsem dojem,ze se prave pohnul.Jiste.Ja verim na krasu bez krutosti
Carodejky jsou naprosto skvele( hlavne SO),nocni hlidka taky , u obou brecim smichy.Ale Mrakoplas to je proste srdecni zalezitost!!!Kdybych mela vypsat uryvky co me pobavily,musela bych opsat celou knihu.
Tak jen na okraj:-)
Ehm,odkaslal si Mrakoplas nejiste a ponekud zmatenym pohledem,zkoumal okoli,je nekteremu z nich pod osmdesat?"
Ale ...to prece...co ten nedostatek soukromi,straslive nervove vypeti,denne v nebezpeci zivota...Pan Cabajka se rozzaril:,,Oh,vy jste byl taky ucitel,vidte?''
Nezkuseny vezen by se dal proste na utek.Ale Mrakoplas mel v oboru preziti postgradual a vedel,ze v podobnych situacich je nejlepsi osvobodit vsechny ostatni vezne,kazdeho poplacat po zadech a rici:,,Rychle!Prijdou pro tebe behem par minut.''a pak si hezky nenapadne sednout nekam do koutka a pockat,az zvuky pronasledovatelu utichnou v dalce.
,,Mrakoplasi jsi to ty?Vazne,uz jsen neveril,ze te jeste nekdy uvidim",rekl clovicek.
,,Jo,ja taky doufal v neco podobneho",prikyvl Mrakoplas.
,,Pochopil jsi i prvni slovo?Vitr?"zaradoval se Mrakoplas.,,Ach ne,to z nas nikomu nedoslo,"odpovedel Dvoukvitek, ale kdyz ta socha predvadela,doprdeledoprdele,ja urcite umru",pochopil to kazdy hned napoprve.
Poslys,vzpominas na to jak jsme spadli z okraje sveta?Casto,prisvedcil Mrakoplas,obvykle kolem treti rano.Nebo jak jsme leteli na drakovi a on se pod nami ve vzduchu ztratil?Veril bys,usekl Mrakoplas,ze kolikrat ubehne cela hodina,behem ktere si na to nevzpomenu?
Na tuhle knihu jsem narazila asi ve 13ti letech na chate v bratrankove knihovne.No proste mazec:-))))
Pamatuji si, kdyz sem na tuhle knizku narazila poprve v knihovne a prinesla si ji domu.Ta se mi tak libila,ze i po 24ti letech si si vybavuji,jak sem z ni byla nadsena.Jak sem ji hltala vecer pod perinou a pres den v pokoji a nechtela jsem si jit ani ven hrat dokud ji nedoctu. A kdyz jsem cekala syna a narazila na ni v antikvariatu ve starem vydani (ty nove ilustrace proste nejsou ono) hned sem ji pro nej koupila.Doufam,ze ho jednou bude bavit tak jako me.