Mathiola8 Mathiola8 komentáře u knih

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Krásná kniha, užívala jsem si ten styl, všechna ta slova. Jedna z těch, které jsem si dávkovala, abych ji nepřečetla moc rychle. Krásná

05.06.2021 5 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Je to čtivé, drsné, napínavé.

15.01.2023 5 z 5

Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Miluji Cormorana, tato knižní série mě fakt baví.

27.11.2022 5 z 5

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Silný příběh. Dvě roviny, hravá a sladce šťastná, a pak syrová a mrazivě hořká.
Psáno jakoby bez emocí a přitom je jich tam plno. Zajímavý styl psaní. Hořkosladký …

05.10.2021 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Přemýšleli jste někdy nad tím jaké by to bylo zkusit si žít jiný život. Zkusit se vrátit někam do minulosti a místo doleva jít doprava, nebo místo ano říci ne a místo ne říci ano? Jaké by to bylo vydat se jinou cestou s jiným mužem nebo jinou ženou? Jaké by bylo rozhodnout se mít dítě nebo ho nemít? Jaký by byl život? Byl by to váš život? Nebo byste byl/byla někým jiným? Někým novým hodnotnějším nebo naopak někým méně hodnotným? A není právě tento život tím pravým životem pro vás? Možná jen stačí se nad tím zamyslet. A přečíst si Půlnoční knihovnu.

09.04.2022 5 z 5

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

No podobnost čistě náhodná . Rozhodně stálo za přečtení a je k zamyšlení.

06.08.2021 5 z 5

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Harryho miluju. Toto nahlédnutí do zákulisí bylo moc fajn.
Je to dojemná kniha. Doufám, že se ti Tome už bude jen dařit.

29.05.2023 5 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Tolik dojmů, tolik nelehkých osudů, tolik zbytečného násilí a hrůz.
Jsem ráda, že jsem již dočetla.

17.04.2021 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

No nakonec mě pohltila, v dobrém. Z počátku mi vadilo, že některé výrazy "po našemu" byly umístěny v textu tak nějak "na silu" a někdy fakt úplně mimo. A taky, že se některé části zbytečně opakovaly.
Pak mě však historie a osudy hrdinů nadchly a už se mi četlo mnohem lépe. Děkuji tedy za tuto knihu, která mi prohloubila mé znalosti o našem krásném městě. Diky

15.10.2020 4 z 5

Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť Filip Rožek

Koupila jsem si ji díky písničce Protože to nevzdám. Moc pěkná kniha a Gump je pašák jak to vše zvládl.

28.02.2021 5 z 5

Velká samota Velká samota Kristin Hannah

Skvělá kniha. Příběh, který má hloubku. Mě se velmi dobře četl. Některé pasáže byly mic hezké. Doporučuji

05.12.2022 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Jo tak to šlo. Napětí, spád, zápletky. Hodně dobré.

16.07.2022 5 z 5

Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Krásná kniha. Postavy, příběhy vše moc hezké, téma skvělé. Nejen o lásce ke knihám. O tom co nám knihy přináší, o přátelství, o naději. Krásné

29.05.2022 5 z 5

Slavík Slavík Kristin Hannah

Začátek se mi zdál zdlouhavý, ale pak už to šlo jedna báseň . Moc hezká kniha o válce zase trochu jinak.

27.11.2022 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Stejně jako u mnoha jiných knih z tohohle období a prostředí se zde promítá obrovská vůle žít. Měl to tatér lehčí právě kvůli svému myšlení , věřím, že ano. A je obdivuhodné, že svou víru neztrácel a vytrval.

29.08.2021 5 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Naprosto úžasné. Přesně ta kniha, kterou chci číst a číst.
Fakt mě to moc baví tato série a už se těším na další.

08.08.2024 5 z 5

Kdyby to věděla Kdyby to věděla Blake Pierce

No, čtenářská výzva, jinak bych asi nedočetla. Hrozný překlad a neustále opakování různých částí děje. Za mě tedy opravdu nic moc.

20.11.2024 3 z 5

Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Zvídavá je tato Čipera a s Jemem a Dillem si to umí užít, i když žili ve složité době.

08.11.2024 5 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Moc mě to bavilo. Až tedy na ty bonusové kapitoly, ty tam podle mě být nemusely.

22.07.2024 5 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Odpočinková detektivka, vážně jsem netušila jak to dopadne tak že za to velké plus.

15.05.2023 5 z 5