Mayaotzin Online Mayaotzin komentáře u knih

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Velmi příjemné čtení, všechny postavy sympatické a dobře vykreslené. Ačkoli v knize nenajdete nic nového, co tady již 100x předtím nebylo, určitě sáhnu i po dalším dílu.

Kdo vymyslel ten nápad, napsat na obálku tu větu a tím víceméně profláknout konec?

18.10.2022 4 z 5

Vražedné pohádky Vražedné pohádky Andreas Gruber

Tohle bylo tak skvělé čtení! Díl od dílu je to lepší a lepší. Nevzpomínám, kdy mě naposled kniha takhle vtáhla. A těch opravdu nečekaných zvratů. Andreas je opravdu pan Spisovatel.

to roční čekání na čtvrtý díl bude nekonečné :-(( a to už jich vyšlo 6

05.10.2022 5 z 5

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Tohle byl zatím nejlepší díl. Musím přiznat, že tam byly pasáže u kterých jsem měla tep snad 150. A to se mi teda obvykle nestává.

Smekám Chrisi! Smekám Roberte!

30.09.2022 5 z 5

Komiksová Kytice Komiksová Kytice Karel Jaromír Erben

Naprosto skvěle zpracovaná kniha. Proč jsme si ji nepořídila už dávno?
Některé ilustrace jsou naprosto božské, jiné o něco slabší, ale ta rozmanitost tomu právě dává šmrnc. A text? No ten je parádní, to snad každý ví :-)

15.07.2022 5 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Člověk by se o Roberta i bál :-)
Opět nechutné vraždy, opět velmi brutální, ale pořád velmi čtivé. Klobouček, pane Carter :-) a vzhůru na 6.

27.03.2022 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Já jí to všecko pěkně zobala z ruky. Sežrala jsem jí to i s navijákem. Evelyn byla prostě naprosto skutečná :-)

10.09.2023 5 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Robert je prostě třída. Pořád na stejné vlně, Carter prostě umí. Jedeme dál, starý příteli.

07.08.2022 5 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Začátek se jeví jako příšerná nuda, ale trvá to asi jen 8%. Potom se to začne rozjíždět a od 40% už to člověka vyloženě nepustí. Hooodně dobrý :-)

12.12.2021 4 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Moc se mi líbí, jak Klavisová píše. I druhý díl s Bergmanem byl super, ačkoli mi stále přijde, že je ho tam strašně málo :)

Anna mi byla tak příšerně nesympatická (ano, asi jako každému).

14.08.2023 4 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Hmmmm, to bylo velmi příjemné čtení. Konečně taky nejaký jiný detektiv, než sexy svalovec v bílém triku :-D
Bergman je sympaťák. Julie byla taky velmi příjemná postava. Je fajn, když je v knize i pár příjemných lidí. Poslední dobou jsem na to neměla štěstí. Těším se na další příběh.

05.06.2023 4 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Moc se mi to líbilo. Ačkoli se příběh odehrává v několika časových úrovních, tak je velice přehledný. Příběh o pátrání v minulosti, který se nakonec protká a krásně zapadne do sebe. Moc hezké čtení o smutných věcech.

01.02.2021 5 z 5

Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

Vůbec nevím co si o tom myslet. V první deníkové části mi strašně vadí to opakování, kdy každou stranu v podstatě čtete dvakrát a mnohdy se informace i rozchází, působilo to na mě nedůvěryhodně.
Jak je kniha líčena, vůbec jsem nepochopila to manželství, jak někdo může setrvávat v takovém vztahu. Paní Duffkové přeji hodně sil, aby se k alkoholu už nevrátila, pro zbytek nějak pochopení nemám, hlavně všech těch věcí okolo těhotenství. Jsem ráda, že už to mám dočtené a nemusím v tom pokračovat.

19.01.2021 3 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Bergman si nedá pokoj ani na dovolené :-)

Kvalitou se i tato 5. kniha v sérii drží stále vysoko. Klevisová mě baví!

23.07.2024 4 z 5

Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Chris zase jede! 11. díl a stejně zase překvapil. Kdo by to byl řekl, že může člověk na okamžik sympatizovat s vrahem, sice byl jen kratičký, dvoustránkový okamžil, ale i tak teda wow.

Carlos byl zase jelito, Robert zase jako tradičně frája a chytráček. Já je fakt můžu.
Jen houšť!

14.06.2023 5 z 5

Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

Příjemné čtení, ale Petr mi lezl pořádně na nervy :-D
Prostě takový klasický doktor alkoholik.

Bylo to fajn. Rozhodně někdy sáhnu po dalších knihách od Š.J.

15.01.2023 4 z 5

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Mám moc ráda ty jeho krátké, neuzavřené kapitoly, které člověka přinutí neodložit.

Hunter je stále stejně nepoučitelný (jako učitelka) a pořád sám leze kam nemá :) Teším se na další díl :)

05.01.2023 5 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Druhý díl se mi zdál maličko slabší, než se mi jevil první, ale i přesto to bylo super.

Poslechnuto jako audiokniha. V podání pana Stránského opravdu stojí za to.

26.11.2022 4 z 5

Snoubenky smrti Snoubenky smrti Jean Christophe Grangé

Jean umí :-) Kolikrát si člověk říkal "Ahá, už to mám!"
Nikdy by mě nenapadlo, že bych mohla sympatizovat s gestapákem, noo, tady se to opravdu děje.

Určitě se musím co nejdříve vrhnout na Purpurové řeky.

15.11.2022 4 z 5

Ted Bundy: Vrah po mém boku Ted Bundy: Vrah po mém boku Ann Rule

Sice jsem viděla pár filmů, ale žádné podrobnosti jsem o T.B. nevěděla. Odpornost sama.
Knížka je opravdu hodně podrobná, hodně jmen, hodně dat, hodně informací. Nejzajímavější jsou podrobnosti z dopisů mezi ním a Ann. Člověk tak nějak nahlédne pod pokličku té vyšinutosti. Stojí za přečtení.

01.07.2022 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Mi se to teda líbilo ještě o něco víc, než předešlý díl :-) Na konci mi nepřišlo nic zvláštního. H. a G. se mi líbí čím dál víc :-) chci film :-D

19.02.2022 5 z 5