Mayaotzin komentáře u knih
Tohle bylo tak skvělé čtení! Díl od dílu je to lepší a lepší. Nevzpomínám, kdy mě naposled kniha takhle vtáhla. A těch opravdu nečekaných zvratů. Andreas je opravdu pan Spisovatel.
to roční čekání na čtvrtý díl bude nekonečné :-(( a to už jich vyšlo 6
Tohle byl zatím nejlepší díl. Musím přiznat, že tam byly pasáže u kterých jsem měla tep snad 150. A to se mi teda obvykle nestává.
Smekám Chrisi! Smekám Roberte!
Asi jsem četla jinou knížku než ostatní, jinak si to hodnocení nedovedu vysvětlit. Taky mi naprosto uniká ta recenze od Pauly Hawkins z přebalu. Já jsem se nudila, rychlý spád? Ani náhodou, v podstatě 300 stran pořád dokola, napětí žádné, rafinovanost ani se zavřenýma očima. A bohužel i těžce předvídatelný závěr.
Jsem velmi zklamaná, četla jsem od autorky už mnohem lepší knihy, byť mají překvapivě horší hodnocení než tato.
Pro člověka, který neví jak s pomalým hrncem, je to fajn základ.
Na tuhle knížku jsem se těšila, to téma mělo takovej potenciál, ale bohužel naprosto nevyužitý.
90% knížky se snaží jen šokovat a v podstatě popisuje jatka a zpracování masa, je jedno, zda si tam představíte krávu nebo člověka, je to prostě pobuřující a strašné.
Dějová linka je hodně plochá, dala by se shrnout dvěmi větami. Marcos to s náma pěkně hraje.
Tak tohle byla propečená lahůdka. O třídu lepší, než první díl a to je co říct. O to víc se těším na Vražedné pohádky.
Bravo pane Gruber!
Renée & Harry, může být lepší dvojka? V žádném případě. Renée je jako mladší Boschova verze. Tohle byla prostě zase paráda! Těším se na další díl.
4,5
O maličko slabší, než první díl, ale stále skvělé čtení na velmi zajímavé téma. Určitě se budu těšit na další díl :-) Snad mladej nepůjde v tátovo stopách?
Tohle bylo fakt blbé. Příšerně překombinované, opravdu přitažené za vlasy, Škoda, že to nezůstalo u Dany.
Robert je prostě třída. Pořád na stejné vlně, Carter prostě umí. Jedeme dál, starý příteli.
Tohle bylo ujeté. Celý příběh byl padlý na hlavu. Sympatie se tam nedají vytvořit asi k nikomu vyjma paní, která se o ně postarala. CeeCee se chovala celou knihu jak blázen. Tohle se fakt nepovedlo, hodně se to táhlo a byla to fakt nuda.
Přijde mi to slabší, než první díl, ale líbilo se mi to. ty ilustrace jsou super a ta vazba... to je nádhera.
Naprosto skvěle zpracovaná kniha. Proč jsme si ji nepořídila už dávno?
Některé ilustrace jsou naprosto božské, jiné o něco slabší, ale ta rozmanitost tomu právě dává šmrnc. A text? No ten je parádní, to snad každý ví :-)
Slabé 3* možná spíš i 2.
Bylo to tak neuvěřitelně předvídatelné, tam člověka nepřekvapí vůbec nic. Od prvních stránek je vám jasné, jak to bude dál. Často mi Hana lezla vyloženě na nervy a při popisování té neovladatelné, neovladatelné touhy (furt dokola) jsem se musela smát.
Vzhledem k tomu, že tady bylo úplné minimum popisů krajiny, památek apod. Tak ji považuji za nejslabší z těch tří, které jsem četla.
"Samota je totiž mrhání krysami i lidmi."
To byla zase tak milá knížka, jako to umí jen Backman :-) Tak jako si člověk oblíbí Oveho, tak si musí oblíbit i Britt-Marii :-)
Sice jsem viděla pár filmů, ale žádné podrobnosti jsem o T.B. nevěděla. Odpornost sama.
Knížka je opravdu hodně podrobná, hodně jmen, hodně dat, hodně informací. Nejzajímavější jsou podrobnosti z dopisů mezi ním a Ann. Člověk tak nějak nahlédne pod pokličku té vyšinutosti. Stojí za přečtení.
Ocenila bych víc Marvina a kocoura :-D v tomhle ohledu to bylo maličko slabší, než byl předešlý díl. Tatum je mi ještě sympatičtější. Určitě se budu těšit na další díl. Asi to brzo začne jiskřit :-D
Moje první kniha od Michaela Connellyho, mám nakoukaného serriálového Bosche i Hallera a kdyby udělali seriál o Reneé, tak by byl určitě taky super. Musím říct, že Connelly opravdu umí psát, moc se mi to líbilo a taky dokázalo překvapit rozuzlení. Brzo se pustím do dalšího dílu.
Bylo to fajn, nicméně i dost přitažené za vlasy. Co všecko se té Nině jestě stalo? No další díl si určitě přečtu. každopádně Šifra se mi líbila víc.