MayB2 MayB2 komentáře u knih

Tři mušketýři po dvaceti letech Tři mušketýři po dvaceti letech Alexandre Dumas, st.

Oproti prvním dílům je tu více historických událostí a souvislostí, ale ani o dobrodružství není nouze.

26.05.2014 5 z 5

Černý korzár Černý korzár Emilio Salgari

Když jsme nevěděli, co si v knihovně půjčit, sáhlo se po něčem z edice KOD. Romantické dobrodružství, jak má být.

22.05.2014 4 z 5

Hrdý Budžes Hrdý Budžes Irena Dousková

Nejlepší kniha z celé trilogie. Absurdita doby znásobená naivním pohledem malé holčičky...

22.05.2014

Velký útěk Velký útěk Paul Brickhill

Silný příběh. Možná trochu moc postav ve snaze zmínit co nejvíce osob.
Mrzí mě, že nakladatelství odfláklo korektury, je tam hodně překlepů nebo chybějící slova.
Anotace Kosmasu je dost mimo, neboť popisuje děj filmu, který sice z knihy vychází, ale třeba jména postav jsou úplně jiná.

03.03.2014 4 z 5

Tři mušketýři (I. + II. díl) Tři mušketýři (I. + II. díl) Alexandre Dumas, st.

Ačkoliv už jsme doma měli dvě různá vydání, to s ilustracemi Adolfa Borna jsem musela mít!

11.11.2013 5 z 5

Anonymné dievča Anonymné dievča Sarah Pekkanen

Nenáročné čtení; co mě štve, je, že autorka dokáže na jednu stránku dostat i pět reklam na různé značkové zboží. Není to pak spíš reklamní brožura s příběhem?

07.12.2019 2 z 5

Pod nôž Pod nôž Kelly Parsons

Copak je tohle za nový žánr? Thriller pro ženy? Zvědavá, jak to dopadne, jsem byla, ale jinak je to literární bída.

07.12.2019 2 z 5

Zatím dobrý (komiks) Zatím dobrý (komiks) Jan Novák

Výtvarná stránka válcuje tu obsahovou.

03.04.2019 4 z 5

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Elena Favilli

Rozhodně zajímavější výtvarně než textově.

22.02.2019 3 z 5

Pérák Pérák Petr Stančík

Jazykové hříčky, to je moje. Ale příběh se mi zdál příliš násilně sestavovaný.

31.01.2019 3 z 5

Kdy bude konečně zase všechno takové, jaké to nikdy nebylo Kdy bude konečně zase všechno takové, jaké to nikdy nebylo Joachim Meyerhoff

V podstatě příšerně nepříjemná kniha, do které jsem se musela nutit. Všechny ty podivné postavy, kdy skoro není rozdíl mezi pacienty a členy rodiny...

12.11.2018 3 z 5

Jeho krvavé dílo Jeho krvavé dílo Graeme Burnet Macrae

Docela dobré, ale nechytlo mě to. Asi ten dokumentární tón, možná ta nejednoznačnost, co se vlastně stalo.

07.09.2018 3 z 5

Měsíční svit nad Paříží Měsíční svit nad Paříží Jennifer Robson

Od děje jsem očekávala víc, ale prostředí je popsané velice hezky.

27.07.2018 3 z 5

Žít jako muž Žít jako muž Philip Roth

Úvodní povídky šly přečíst docela lehce, ale románová část mi dala zabrat. Kvůli prolínání časových rovin jsem v tom měla docela guláš a hlavně si nepamatovala, co kdo dělal či řekl někdy před padesáti stránkami. V polovičce to bylo hodně rozvleklé, konec zrychlil a najednou byl konec.

01.07.2018 3 z 5

Záhada Henriho Picka Záhada Henriho Picka David Foenkinos

Labužnická pocta? Eh? Pořád jsem čekala, že se to rozjede, že to nabere hloubku, ale je to takové plytké broděníčko mezi množstvím postav, které jsem si nijak neoblíbila. A líbil se mi víc ten sentimentální konec před tím úplně konečným koncem, který se mi jevil hodně cynický.

06.06.2018 3 z 5

Telegram Telegram Stanislav Rakús

První dvě povídky mě nechytly, ale u Alkoholické povídky a Příběhu o básni jsem se dobře bavila. Smích a zoufalství.

10.01.2018 3 z 5

Staří námořníci Staří námořníci Jorge Amado

Námět se mi moc líbil; nevím proč, čtení bylo dost namáhavé a pomalé. V druhém příběhu zbytečně zdržovala linka o životě vypravěče.

21.12.2017 4 z 5

Hygge - Tajemství spokojeného života Hygge - Tajemství spokojeného života Louisa Thomsen Brits

Zajímavější než samotný, otravně chaotický text, mi připadaly některé použité citáty. Nejvíc mi to připomíná texty z katalogu Ikea.

22.08.2017 2 z 5

Můj kámoš Ježíš Můj kámoš Ježíš Lars Husum

Nejlépe napsaná mi připadala první násilnická část. Prostě Nikolajovi tu proměnu nevěřím. A moc jsem se nenasmála.

28.07.2017 3 z 5

Šťastný návrat Šťastný návrat Cecil Louis Troughton Smith

Dobrodružná knížka na úrovni.

27.07.2017 4 z 5