MB-deer MB-deer komentáře u knih

O dracích a lidech O dracích a lidech Tereza Kadečková

Po knize jsem úplně náhodně sáhla na Světe knihy a když jsem se v anotaci dočetla o dracích, nebylo co řešit. :D Je to příjemná jednohubka – zajímavý nápad, sympatické postavy, dobrá zápletka. Líbilo se mi vystavění příběhu, kdy jsem postupně dostávala odpovědi na svoje otázky. Jen bych se možná chtěla do příběhu ponořit trochu víc a pár dalších stránek by neuškodilo. Konec mi přišel trochu zrychlený. Škoda, že není druhý díl. Ráda bych si přečetla, co se se světem stalo potom. Kniha mě ale určitě nalákala na další autorčinu tvorbu, takže v dohledné době sáhnu po další.

25.06.2024 3 z 5

Jedna z tisíců Jedna z tisíců Hilda Arnstein

Psala jsem diplomovou práci o ženách v ghettu Terezín a paní Arnsteinová byla jednou z "mých" pamětnic. Její životní příběh, který jsem měla možnost vidět i jako audiovizuální záznam, na mě velmi zapůsobil.

18.06.2024 5 z 5

Duna Duna Frank Herbert

Jak to říct... Dunu prostě chcete číst. Takovou hloubku, přesahy, velkolepost, vyladěnost najdete jen málokde. Není to ale "klasická" sci-fi kniha, a to může některé čtenáře odradit. Určitě si nemyslím, že je to kniha pro každého, ale pokud se do ní zamilujete, budete ji milovat už napořád.

18.06.2024 5 z 5

Světy J. R. R. Tolkiena Světy J. R. R. Tolkiena John Garth

Nádherná kniha, pro fanoušky Tolkiena pohlazení na duši. Doporučuji. :)

18.06.2024 4 z 5

Kniha M Kniha M Peng Shepherd

Anotace byla slibná, ale tím to pro mě také skončilo. Téma je určitě zajímavé, ale bohužel nevyužité. Pořád jsem čekala, kdy se např. dozvím, proč mizí stíny, ale nestalo se. Velká škoda.

18.06.2024 2 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Tak tohle bylo skvělé! Přečteno za pár dní jako nic. Postavy skvělé, výborně vystavěný děj a ti draci? Geniální. Milostná linka samozřejmě v takových příbězích nesmí chybět a musím říct, že to tady nebylo nijak rušivé, ani levné nebo trapné, jako se to někdy stává. Těším se na další díl. :)

Ztracenné Ztracenné Michaela Losekoot

Skvělá kniha, doporučuji každé ženě, aby po ní sáhla, protože se v tom každá najde. Koupila jsem knihu kamarádce a po jejím nadšení jsem si ji pořídila taky, a už putuje po mých kolegyních, příbuzných atd. Určitě se k ní vrátím. :)

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Očekávala jsem víc. Přišlo mi, že autorka nevyužila potenciál, který kniha měla. Hlavní postava mi přišla naivní a byla mi protivná. Co se týče linky se smrtí jednoho z aktérů, za mě byla nadbytečná. Dvě hvězdičky dávám za zapracování příběhu s osídlením rumunskými Slováky, ale i to šlo využít víc.

13.06.2024 2 z 5

Rozpůlený dům: Příběh sudetské rodiny Rozpůlený dům: Příběh sudetské rodiny Alice Horáčková

(SPOILER) Pocházím z kraje, kde se příběh odehrává, a znám moc dobře popisovaná místa, takže pro mě bylo čtení opravdu zážitek. Sledovat osudy lidí na pozadí historických událostí mě vždy baví a autorka zde využila příběh vlastní rodiny, což je velké plus. Ke čtení mě nalákalo autorské čtení, kde četla pasáž s vyvoláváním ducha Reinharda Heydricha, která rozesmála celý sál. :D Knihu určitě doporučuji, je to skvělá ukázka toho, jak události 20. století zamíchaly kartami, obrátily proti sobě přátele, rodiny a poznamenaly mnoho životů.

Vazač vzpomínek Vazač vzpomínek Bridget Collins

Mrzí mě, že autorka víc nevyužila linky Knihvazačů, např. kde se bere horečka? Vítala bych, kdyby víc rozvinula linku kolem Křížových výprav a vůbec ten proces vázání atd. Všechno bylo letem světem nebo jen zmíněné. Byla jsem hodně překvapená, že čtu vlastně vztahový román, což je samozřejmě v pořádku, ale přišlo mi, že některé situace byly zbytečně moc rozebírané. Pořád jsem doufala, že se příběh ještě stočí ke Knihvazačům, ale hráli tam jen okrajovou roli. Ke konci už jsem se musela ke čtení nutit. Škoda.

13.06.2024 1 z 5