McBerny

Další výrazně levicově orientovaná encyklopedie

Příjemné čtení až na velmi časté necitlivé zasahování do textu ze strany odborného lektora, který se neustále až směšně snaží demonstrovat své hluboké znalosti a polemizovat s autorem i na místech, kde to vůbec není třeba. Tato vlastnost o tomto člověku vypovídá mnohem víc než jeho curriculum vitae.

Tak nevím, zda je to jen úbytkem kognitivních funkcí daným věkem, ale ta fanatická nenávist pana Nedomanského ke všemu ruskému, a co hůř, ke všemu českému a slovenskému zřetelně převažuje nad jeho nesporným hokejovým umem.Možná je potřeba položit si otázku, proč pan Nedomanský nikdy moc neoplýval kamarády ve své komunitě, což sám i přiznává. Smutný konec hokejové legendy....

Velmi milá knížka a to zvláště pro všechny Valachy, kteří dobře znají svůj kraj i své velmi specifické spoluobčany. Autor lehkým perem dostane čtenáře okamžitě do děje a až do konce jej ani na chvíli nenudí, což není u knih tohoto typu vůbec snadné.

Výpravná, hezky zpracovaná encyklopadie, ale čtenáři rychle dojde, že výběr knih je značně pochybný, jednoznačně orientovaný levicovým směrem, včetně feminismu a přehnaného důrazu na ekologii. V dalším vydání můžeme jistě očekávat „světová díla od členů LGBT+ komunity. Tato encyklopedie je tedy jen dalším smutným důkazem zvrácenosti naší doby.

Nebýt křečovitě násilné snahy autora vyhovět současné politické korektnosti naroubováním LGBT ideologie na vikingskou kulturu, dal bych hvězd pět a knihu považoval za absolutní špičku svého žánru.Škoda

Málokdy vídaná arogance autorů: tak si, děti, hezky sedněte a my vám řekneme, co je pravda. A kdo s námi nesouhlasí, je nevzdělaný hlupák.

Nenechte se zmást. Pokud čekáte třeba jen minimální informace stran bojového umění krav maga, nedočkáte se.

O třídu horší než předchozí kniha, ale pořád zajímavé geopolitické čtení.

Další zbytečná kniha, kde vševědoucí autor svému přihlouplému a nevzdělanému čtenáři říká, co je pravda a co je lež, kdo je zlý (Trump, Putin, Číňani), kdo je dobrý (liberální demokraté a spol) a kdo všechno ví, všude byl, všechno zná a má patent na pravdu (on sám).

Příjemná procházka tisíciletími střední Evropy, kdy si člověk uvědomí, že pamětihodnosti velkého významu denně míjí, aniž by si to blíže uvědomoval.

Velmi erudované a čtivé dějiny Ruska. Navíc se autorka zcela oprostila od současných politických požadavků na démonizaci všeho ruského, nestaví se na žádnou stranu a nechává na čtenáři, aby si na podkladě podrobných informací z různých zdrojů (včetně adekvátního výběru citací) udělal názor sám.

Pokud potřebujete rady typu: když máte hlad, najezte se, když vedle vás hoří, utečte, je tato kniha ideální. Nemluvě už o politické agitce na závěr

Po odborné stránce až na téměř obsesivní popírání slovanského sebeuvědomění u všech slovanských národů a neznalost faktu, že Staré Město a Uherské Hradiště je souměstí bez větších připomínek, ovšem jako příslovečná červená nit se knihou táhne germánský pocit nadřazenosti, kterému se autor neumí a snad ani nechce ubránit.

Soudruh autor nám vysvětluje, jak a co si máme myslet a pokud to neuděláme, jsme natvrdlí nebezpeční konspirační teoretikové.

Varování pro rodiče-kniha je plná aktivistických žvástů, pomocí kterých se vašim dětem pokusí začít vymývat mozek za cenu několika obecně dostupných odborných informací.

Kniha stranící vládnoucí linii královskému rodu, spíš než o historii jde o její glorifikaci

Čtěme a přemýšlejme. Než bude pozdě….