McBerny McBerny komentáře u knih

Úžasná velkoměsta: Příběhy nejzajímavějších měst světa Úžasná velkoměsta: Příběhy nejzajímavějších měst světa kolektiv autorů

Další výrazně levicově orientovaná encyklopedie

19.11.2023 3 z 5

Dávné světy: Výpravy do zaniklých ekosystémů Země Dávné světy: Výpravy do zaniklých ekosystémů Země Thomas Halliday

Příjemné čtení až na velmi časté necitlivé zasahování do textu ze strany odborného lektora, který se neustále až směšně snaží demonstrovat své hluboké znalosti a polemizovat s autorem i na místech, kde to vůbec není třeba. Tato vlastnost o tomto člověku vypovídá mnohem víc než jeho curriculum vitae.

13.11.2023 4 z 5

Václav Nedomanský - Můj nejslavnější únik Václav Nedomanský - Můj nejslavnější únik Karel Knap

Tak nevím, zda je to jen úbytkem kognitivních funkcí daným věkem, ale ta fanatická nenávist pana Nedomanského ke všemu ruskému, a co hůř, ke všemu českému a slovenskému zřetelně převažuje nad jeho nesporným hokejovým umem.Možná je potřeba položit si otázku, proč pan Nedomanský nikdy moc neoplýval kamarády ve své komunitě, což sám i přiznává. Smutný konec hokejové legendy....

08.11.2023 2 z 5

Portáši - Historie a tradice Portáši - Historie a tradice Daniel Drápala

Velmi milá knížka a to zvláště pro všechny Valachy, kteří dobře znají svůj kraj i své velmi specifické spoluobčany. Autor lehkým perem dostane čtenáře okamžitě do děje a až do konce jej ani na chvíli nenudí, což není u knih tohoto typu vůbec snadné.

25.10.2023 4 z 5

Knihy, které ovlivnily dějiny: Od Umění války po Deník Anne Frankové Knihy, které ovlivnily dějiny: Od Umění války po Deník Anne Frankové kolektiv autorů

Výpravná, hezky zpracovaná encyklopadie, ale čtenáři rychle dojde, že výběr knih je značně pochybný, jednoznačně orientovaný levicovým směrem, včetně feminismu a přehnaného důrazu na ekologii. V dalším vydání můžeme jistě očekávat „světová díla od členů LGBT+ komunity. Tato encyklopedie je tedy jen dalším smutným důkazem zvrácenosti naší doby.

21.10.2023 2 z 5

Děti Jasanu a Jívy: Dějiny Vikingů Děti Jasanu a Jívy: Dějiny Vikingů Neil Price

Nebýt křečovitě násilné snahy autora vyhovět současné politické korektnosti naroubováním LGBT ideologie na vikingskou kulturu, dal bych hvězd pět a knihu považoval za absolutní špičku svého žánru.Škoda

08.10.2023 4 z 5

Konspirační teorie: Historie bludných teorií a jak jim nenaletět Konspirační teorie: Historie bludných teorií a jak jim nenaletět Tom Phillips

Málokdy vídaná arogance autorů: tak si, děti, hezky sedněte a my vám řekneme, co je pravda. A kdo s námi nesouhlasí, je nevzdělaný hlupák.

06.10.2023 1 z 5

Lichtenfeld: Jedno meno, dva osudy Lichtenfeld: Jedno meno, dva osudy Peter Chorvát

Nenechte se zmást. Pokud čekáte třeba jen minimální informace stran bojového umění krav maga, nedočkáte se.

27.08.2023 2 z 5

Zvířata v Hitlerově říši Zvířata v Hitlerově říši Jan Mohnhaupt

Nenadchne ani neublíží

29.07.2023 3 z 5

Nové hedvábné stezky: Přítomnost a budoucnost světa Nové hedvábné stezky: Přítomnost a budoucnost světa Peter Frankopan

O třídu horší než předchozí kniha, ale pořád zajímavé geopolitické čtení.

23.07.2023 3 z 5

Kleptokracie: Jak špinavé peníze ovládají svět Kleptokracie: Jak špinavé peníze ovládají svět Tom Burgis

Další zbytečná kniha, kde vševědoucí autor svému přihlouplému a nevzdělanému čtenáři říká, co je pravda a co je lež, kdo je zlý (Trump, Putin, Číňani), kdo je dobrý (liberální demokraté a spol) a kdo všechno ví, všude byl, všechno zná a má patent na pravdu (on sám).

18.07.2023 1 z 5

Jantarová stezka Jantarová stezka Václav Cílek

Příjemná procházka tisíciletími střední Evropy, kdy si člověk uvědomí, že pamětihodnosti velkého významu denně míjí, aniž by si to blíže uvědomoval.

20.06.2023 4 z 5

Velké ruské dějiny. I, Od Rusi k moskevskému carství Velké ruské dějiny. I, Od Rusi k moskevskému carství Dana Picková

Velmi erudované a čtivé dějiny Ruska. Navíc se autorka zcela oprostila od současných politických požadavků na démonizaci všeho ruského, nestaví se na žádnou stranu a nechává na čtenáři, aby si na podkladě podrobných informací z různých zdrojů (včetně adekvátního výběru citací) udělal názor sám.

17.06.2023 4 z 5

Kurz přežití Kurz přežití Amar Ibrahim

Pokud potřebujete rady typu: když máte hlad, najezte se, když vedle vás hoří, utečte, je tato kniha ideální. Nemluvě už o politické agitce na závěr

09.06.2023 1 z 5

SAS - ilustrovaná historie SAS - ilustrovaná historie Barry Davies

Nic víc než náborové příručka.

29.04.2023

Slované ve středověku. Mezi ideou a skutečností Slované ve středověku. Mezi ideou a skutečností Eduard Mühle

Po odborné stránce až na téměř obsesivní popírání slovanského sebeuvědomění u všech slovanských národů a neznalost faktu, že Staré Město a Uherské Hradiště je souměstí bez větších připomínek, ovšem jako příslovečná červená nit se knihou táhne germánský pocit nadřazenosti, kterému se autor neumí a snad ani nechce ubránit.

27.04.2023 2 z 5

Radost z vědy Radost z vědy Jim Al-Khalili

Soudruh autor nám vysvětluje, jak a co si máme myslet a pokud to neuděláme, jsme natvrdlí nebezpeční konspirační teoretikové.

27.04.2023 1 z 5

Odemčený vesmír Odemčený vesmír Stephen William Hawking

Varování pro rodiče-kniha je plná aktivistických žvástů, pomocí kterých se vašim dětem pokusí začít vymývat mozek za cenu několika obecně dostupných odborných informací.

03.03.2023

Dynastie Windsorů Dynastie Windsorů Jean des Cars

Kniha stranící vládnoucí linii královskému rodu, spíš než o historii jde o její glorifikaci

29.12.2022 3 z 5

Na Západě zuří válka: Jak přežít v bláznovské době Na Západě zuří válka: Jak přežít v bláznovské době Douglas Murray

Čtěme a přemýšlejme. Než bude pozdě….

29.12.2022 5 z 5