MedvidekS MedvidekS komentáře u knih

Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Fantasy čtu dvakrát do roka, takže nemůžu porovnávat. Nicméně tento příběh se mi velice líbil a postavy jsem si oblíbila. Jediné co se mi nelíbilo, byly někdy až přehnané vulgarismy. To mi tam prostě nesedělo.

15.02.2022 5 z 5

Vzpomínky ledního medvěda Vzpomínky ledního medvěda Jóko Tawada

Mně se knížka moc líbila! Nejen proto, že miluju medvědy, ale i proto, že to není žádný tuctový styl a knížka vás navnadí na zamyšlení se.

31.01.2022 5 z 5

Děti nade vše Děti nade vše Delphine de Vigan

Čekala jsem maličko víc… nicméně aktuální téma, k zamyšlení.

21.01.2022 3 z 5

Celou tu dobu Celou tu dobu Rachael Lippincott

Knížku jsem přečetla jedním dechem. Začátek super, zvrat za půlkou byl wow, ale uvěřitelný. No ale ten konec? To už bylo bohužel moc… “Pět kroků od sebe” je o level výše.

03.10.2021 4 z 5

Zmizelá apatykářka Zmizelá apatykářka Sarah Penner

Skvělá knížka, kde se postupně protínají dvě časové linie. Děj ubíhá a všechny ženské hlavní postavy vám musí být sympatické. A jako bonus krásná obálka.

12.09.2021 5 z 5

Horal(ka) Horal(ka) Danka Šárková

Taková jednohubka ze života rozvedené ženy.

31.08.2021 3 z 5

Tohle město, tahle řeka Tohle město, tahle řeka Martina Leierová

Zvláštní styl psaní. Neobyčejné příběhy obyčejných lidí, ale mně osobně to nesedlo :-(

06.08.2021 2 z 5

Jackie a Maria Jackie a Maria Gill Paul

Silné příběhy dvou silných žen. Skvěle napsáno a donutilo mě to “vygooglit si” o nich všemožné informace.

26.04.2021 4 z 5

Svět, který není Svět, který není Frank Tashlin

Skvělé a skvělé!

07.11.2020 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Vcelku brzy autorka sama odhalí, jak se věci mají a rychle si to pospojujete. Škoda...

10.06.2020 2 z 5

Slaďák Slaďák Philippa Rice

Sladká jednohubka :-)

31.05.2020 5 z 5

Dobrého člověka těžko najdeš (10 povídek) Dobrého člověka těžko najdeš (10 povídek) Flannery O'Connor

Na knížku jsem narazila díky knize Než jsem tě poznala, a ze zajímavosti si jí přečetla. Pesimistické čtení! Ale jednou za čas je dobré si připomenout, že svět není růžový:-)

02.01.2017 4 z 5

Bůh chodí po světě vždycky inkognito Bůh chodí po světě vždycky inkognito Laurent Gounelle

Parádní čtení, k zamyšlení :-)

13.10.2015 5 z 5

Stín banyánu Stín banyánu Vaddey Ratner

Skvělé čtení, i přes velice smutný děj. Knihu jsem přečetla jedním dechem.

05.03.2015 5 z 5

Kéž bys tu byl Kéž bys tu byl Jodi Picoult

Ale jo, čte se to dobře. Ale pro mě to nebylo ono. Asi proto, že je to vyprávěno jen ze strany jedné osoby a některé kapitoly jsou docela zdlouhavé.

31.07.2024 3 z 5

Kolem dokola Kolem dokola Lucie Hušková

Originální smutný příběh se špetkou černého humoru. Krátké kapitoly se skvěle čtou.

21.07.2024 4 z 5

Julie a žralok Julie a žralok Kiran Millwood Hargrave

Nádherný kouzelný příběh a nádherná knížka. Tu si v knihovně nechám :-)

30.07.2023 5 z 5

Ve tvých očích Ve tvých očích Nicholas Sparks

Hodně klišé a ke konci spíš detektivka s hodně štěstím pro postavy. Nicméně jako oddechovka stačí :-)

31.07.2022 3 z 5

Odečítání pohybu souřadnic Odečítání pohybu souřadnic Daniel Petr

Souhlasím s tím, že autor píše čtivě. Ale jinak? Vůbec jsem tu knihu nepochopila … :D

28.02.2022 2 z 5

Místa ve tmě Místa ve tmě Lidmila Kábrtová

Výborná knížka, přečteno jedním dechem. Ani mi to nepřijde jako povídky, jak skvěle se to prolíná.

06.02.2022 5 z 5