Meg1

Kniha je pro všechny, kteří na sobě chtějí pracovat pomocí imaginace.Tj. symbolů ve svých představách, popřípadě snech. Kniha obsahuje několik cvičení, jak je možné imaginovat nicméně pro nezkušené doporučuje autorka vždy ve spolupráci s odborníkem, který pomůže jednotlivé představy objasnit a v případě potřeby může do procesu zasáhnout.
Souhlasím, že kniha je spíše pro odborníky, ale pokud se tématem už nějakou chvíli zabýváte, zvládnete se podle ní orientovat

Takhle se žije mimo systém( alespoň částečně). V souladu s přírodou a se sebou. Většinou v horách a soběstačně. S lidmi, kteří mají stejné potřeby, myšlenky a cíle, s těmi kteří milují a věří. V lásku, v dobro v lidské vztahy, v sebe. S Radostí z věcí, které nejsou obyčejné. S úctou, pokorou a důvěrou k životu samému. Takový život má smysl a děkuji Lucce a Jankovi za to, že tuto komunitu lidí rozšiřují a ukazují běžným, že s odvahou může člověk dosáhnout všeho co si přeje.

Příběh o jedné čisté duši, křehkosti a zároveň i síle překonávat překážky, když je blízko někdo koho velmi milujete. Vztah mezi Lyrou a Solomonem mi naprosto učaroval. Jsou jako dva dílky puzzle, které k sobě dokonale pasují a když mají jeden druhého nic víc není třeba. Krásný příběh, který dobře dopadne a možná je i tak trochu naivní i když... nikdy neříkejme nikdy :-)

Kniha určená pro děti, ale určitě ji mohou číst i dospělí. Tedy pouze ti, kteří si zachovali ten dar věřit na věci mezi nebem a zemí. Do knihy se mi nehodila část o pekle, ale zase jsem nadšená, že autorka zapojila domovní znamení. Jsou krásnou a hodně opomíjenou součástí naší historie. Pro děti rozhodně doporučuji, četly jsme s dcerkou a na každé čtení jsme se moc těšily.

Elisabeth Bergová prostě umí psát. Tak krásně, že z obyčejných věcí které zažívá mnoho z nás, dokáže vytvořit neobyčejný příběh. V této knize se setkáváme s několika hlavními postavami, jejichž životy se lehce proplétají. Mají svá trápení i malé radosti a vy je prostě musíte milovat.

Kniha vám dá mnoho odpovědí na otázky k terapii tmou. Dozvíte se jak to funguje před, při i po terapii. Pro mě byly velmi zajímavé zápisky účastníků terapie. A myslím, že funguje už když o ní jen čtete :-) Představa pobytu ve tmě s dostatkem spánku a lenošením s hrnečkem horkého čaje je v podzimních dnech úplný balzám:-) Tak jednoduché to samozřejmě není, nicméně už jen čtení výpovědí absolventů a pana doktora Urbiše vedou k hlubokému zamyšlení nad naším životem.

Chceme-li si přečíst napínavou knihu s prvky tajemna a mystiky, pak jsme vedle jak ta jedle. Autorka ihned na začátku knihy prozrazuje, že vše je jedna velká lež a tím veškeré tajemno, které se v našich představách začíná rýsovat, mizí do nenávratna. Osobně jsem se těšila na mrazení v zádech, hledání odpovědí na otázky posmrtného života a pak velké wow při odhalení...tak nic.
Pokud ale na knihu nahlížíme jako na biografii, pak hodnotím jako velmi dobře zpracovanou. Od útlého dětství přes dospívání, až po smrt. Jednotlivé postavy jsou pěkně popsány včetně doby, ve které se příběh odehrává. Než s knihou začnete, rozhodněte se co od ní očekáváte. Pokud životopis zklamaní nebudete.

Kniha mě trochu zklamala, ale asi proto, že jsem měla jiné očekávání. Osobnost Jiřího Arvéda je zde popsána z pohledu politického nikoli okultního. Dozvíme se zde o jeho životě ve vězení(což není pěkné čtení) ale nic moc o magii a ritualech, které údajně provozoval. Škoda...

Představivost čtenáře se ocitá v ráji :-)
Autorka v knize dokázala stvořit plný, pestrý a úžasně rozsáhlý fantasy svět. Vykreslila postavy i místa tak, že jsem měla pocit jako bych sama byla součástí tohoto neuvěřitelného světa. Klasický příběh boje dobra proti zlu, který s každým dílem graduje je napsán s lehkostí, jakou jsem ve fantasy knize už dlouho nepocítila. V dalších dílech mě možná trochu rozčiloval neustálý a dokola se opakující popis pocitů hlavních hrdinů, jako by autorka uměle oddalovala "akční části". I tak si myslím, že tato zatím trilogie stojí za přečtení.

Průměrná fantasy, která se dobře čte. Je to fajn volba na dovolenou, ale že bych se od ní nemohla odtrhnout a proklínala každou vteřinu kdy nemohu obracet stránky, to říct zase nemůžu.

Bohové a bohyně v nás. Vesna, Živa, Morana. Ale také Veles, Perun, Radegast a další, kteří utvářejí nejen slovanskou kulturu, ale i nás. Archetypy těchto bohů a bohyň přežívají v naších nitrech a pokud se jim naučíme naslouchat můžeme se stát lepšími lidmi.
Jestli v knize hledáte fakta a reálie, mnoho jich nenajdete, můžete zde však najít sami sebe.

(SPOILER) Ke knize jsem sedala s velkou chutí ale nakonec z ní mám dost smíšené pocity.
Napětí, spád, scéna - vše perfektní. Příběh se mi líbil i když některé situace mi přišly až groteskní, třeba to, jak Bryce - obyčejná holka nejdřív úplně sama zažene démona, který málem zabije Archanděla s asi tak milionkrát větší mocí a následně opět úplně sama zabije i toho Archanděla?? Dobře, je to fantasy, chápu. Bez čeho bych se v knize rozhodně obešla je záplava sprostých slov a popis " romantických" scén stylem porno kniha.

Annu Hogenovou miluju!Úžasná žena, která má obrovský dar otevírat lidem oči a srdce. Každé slovo které říká, každou její myšlenku bych tisíckrát podepsala. Rozhovory, podkasty a videa mi však přišla mnohem srozumitelnější, možná proto že když Annu zároveň vidime/slyšíme může k nám proniknout více z její energie, to jak sama své myšlenky prožívá... prosťe to má úplně jinou úroveň....

Po knize jsem sáhla s touhou přečíst si něco od našich "klasiků". Klasická kniha to tedy ale rozhodně nebyla .-). Tento trochu bizardní příběh mě zaujal hned a jazyk jakým je psaný celou scénu dotahuje do dokonalosti.

Moc hezká kniha, hodí se rozhodně pro děti. Líbil se mi nápad spojit "pohádkový" příběh s historií větrných mlýnů. Člověk se u knihy nejen potěšil, ale i něco dozvěděl.

No, Jan Vojtko. A co k tomu dodat ;-).Kdo ho zná tak ví a kdo nezná - dejte tomu šanci. Tento " individuál" který se zabývá párovou terapií zde popisuje několik zažitých stereotypů, které bohužel stále ještě vládnou v naší společnosti. Možná právě tato kniha přispěje k tomu, že přestaneme soudit sebe i ostatní podle "zaručených pravd" a podíváme se na naše partnery, kamarády ale i na úplně cizí lidi s respektem k jejich potřebám a pochopením, že oni možná vidí věci jinak než my. A že tak je to v pořádku.

O významu snů jsem vlastně začala uvažovat teprve nedávno a toto byla jedna z mých prvních knih a totálně mě nadchla! Možná i proto že Jungova psychologie je pro mě srozumitelná a dává mi smysl. V knize jsem se dozvěděla celý rámec toho jak k výkladu snů přistupovat, co v nich můžu najít a také to proč bych to hledat měla. Jasně, že to není příručka, po jejímž přečtení z vás bude super neomylný vykladač snů, ale rozhodně jim teď rozumím o něco víc než předtím ;-)

Stejně jako my nevíme nic o ostatních, ani oni nevědí nic o nás. Do té doby než jim to dovolíme. A protože Alice možná nikomu nedovolila aby ji skutečně poznal, kromě nás čtenářů, působila jako dost "divná holka". Mě postava Alice byla velmi sympatická především tím že byla 100% svá. Divná, ale svá:-) A ruku na srdce, kdo z nás někdy nemá HO a nebo JI, která dokáže splnit všechna naše přání a pomůže nám překonat těžké okamžiky. Líbila se mi i interakce mezi Alicí a babičkou, bylo by super i v reálném životě kdybychom působení našich slov a reakcí na děti mohli vidět hned v ten daný okamžik.