mekkejla mekkejla komentáře u knih

Koloušek Koloušek Jana Bernášková

Ježíš ta Lucie mě tolikrát tak vytáčela. Ale jinak fajn oddechovka, určitě lepší než Coura. A jsem jediná, kdo si Lucku vizuálně představuje jako Janu? Nějak je v hlavě od sebe neumím oddělit

16.07.2023 3 z 5

Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Začátek byl super, ale postupně to přešlo až do moc velké slaďárny a nakonec přišlo drama, které bylo za mě až moc vyhrocené. Postavám jsem bohužel moc nevěřila, obzvlášť Holder mi přišel od dětství až moc uvědomělý a vážný. To jak bylo vše zamotané už mi přišlo taky trochu moc, i když smysl to nakonec dávalo.

29.03.2023 3 z 5

Jeden den Jeden den David Nicholls

(SPOILER) Hodně jsem se na ni těšila, ale bohužel moje očekávání nenaplnila. Ema mě štvala s tím jak se neustále nesmyslně shazovala a Dexter ten mě fakt vytáčel do vrtule. Fakt nechápu, jak do něj mohla být některá zblázněná. A nejhorší byla kapitola, kde se staral o mi miminko... No a ten závěr??? Tolik stránek kvůli tomu, aby to pak dopadlo takhle? Ne, moje oblíbená knížka to nebude.

16.10.2022 3 z 5

Dlouhá cesta na malou, rozzlobenou planetu Dlouhá cesta na malou, rozzlobenou planetu Becky Chambers (p)

Absolutně souhlasím s komentářem od Chmura. Tohle za mě nebylo sci-fi, ale propaganda genderově vyrovnané, rasisticky nesmýšlející a prostě po všech čertech pozitivní společnosti.

30.09.2022 2 z 5

Zlodějka Zlodějka Sarah Waters

Super atmosféra starého Londýna, anglického venkova a stísněnost a beznaděj dobového blázince - to vše na jedničku. Zápletka s lesbickou láskou mě dost překvapila, ale podle všeho jsem jediná a autorka je tím známá. Hvězda dolů jde za překombinovanost a přeslazený závěr. Když přišel první obří twist, tak jsem fakt byla v šoku, ale pak už toho bylo tolik, že jsem se chvílemi trochu ztrácela...

15.09.2022 4 z 5

Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky Taylor Jenkins Reid

Řekněme si na začátek, že novější díla této autorky mám radši. Tady byl hodně zajímavý nápad s návratem "mrtvého" manžela, ale jinak se tam vlastně nic moc nedělo. Hvězdička šla dolů především za opravdu extrémní nadužívání "miluju Tě" a za to, co se stalo v Maine...

01.07.2022 4 z 5

Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Velmi milé překvapení! Četla se sama, děj plynul lehce a uvěřitelně, s hlavní hrdinkou jsem soucítila, chápala ji, fandila... Richardovi bych chvílemi nejradši dala do úst. Moc se mi líbilo téma seberozvoje a nalezení ženské síly, které celou knihu prostupovalo.

23.01.2021 4 z 5

Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Jojo mám obvykle ráda, ale žádné nadšení se tentokrát bohužel nekonalo. Líbilo se mi do určité doby vyprávění Joy. Kate mě totálně vytáčela a nedokázala jsem ji vůbec pochopit, i když mi byla věkově z hlavních postav nejblíže. U Sabine mi přišla proměna v uvědomělou a obětavou slečnu moc rychlá a neuvěřitelná. A sakra, to jako nechodila ani do školy nebo co?

09.01.2021 3 z 5

Životní terno Životní terno Fredrik Backman

Backmana miluju, ale tohle bylo moc rychlé, pro mě to jen klouzalo po povrchu...

27.12.2020 3 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Absolutně skvělé a napínavé čtení.

27.12.2020 5 z 5

Můj příběh Můj příběh Michelle Obama

Krásně, citlivě a inspirativně podaný životopis. Miche je frajerka ???? V zahraniční politice se vůbec nevyznám, ale z jejího popisu vyzníval Barack jako spasitel. I když - kdo jiný by tomu měl věřit, než jeho žena. Kromě celkem úderné hry na strunu "women power" oceňuji i shrnutí stinných stránek moci. Teď už vím, že prezidentkou ani první dámou být nechci ????

12.06.2020 4 z 5

Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Dočetla jsem ji už před týdnem, ale stále si nejsem úplně jistá hodnocením. Asi to bude tím tématem - podle mě ho jako Češka nemůžu úplně procítit, pochopit, ztotožnit se - i když autorka se velmi snažila. Moc se mi líbil popis soudního procesu. Naopak mi vadilo rozuzlení ohledně Turka a jeho rodiny.

13.05.2020 4 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Vtipné, čtivé, milé, ale moc dlouhé. Na množství postav mi vadilo to, že sotva se to u jedné začalo zajímavě rozjíždět, tak děj skočil na další a než jsem se k té předešlé vrátila, uběhlo skoro sto stran a napětí a zájem opadl...

17.06.2019 3 z 5

Himmlerova kuchařka Himmlerova kuchařka Franz-Olivier Giesbert

Rozjezd byl více než slibný a prvních pár stran jsem si říkala, že jestli bude takhle silná celá kniha, tak mě snad rozcupuje... Pak se ale z Rózy stala pomstychtivá mrcha prahnoucí po krvi (a spoustě sexu) a já jsem si k ní nemohla najít cestu. A ten historický guláš tomu všemu taky moc nepomohl. Himmler s Hitlerem tu byli vykreslení jako 2 strejdové, kteří to vlastně nemysleli tak špatně. A přiznám se, že jsem se kolikrát mezi jmény a událostmi, obzvlášť v části odehrávající se v Číně, ztrácela. I když za to samozřejmě nemůže autor, ale moje nevědomost. Věřím, že audiokniha může být lepším zážitkem.

19.03.2019 3 z 5

Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Fajn oddechovka. Bylo to takové miloučké. Ale na to, aby mě to vyloženě nadchlo, jsem už asi stará...

24.02.2019 3 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Po 2. nanicovatém dílu jsem od tohohle nic moc nečekala, ale našla jsem ho pod stromečkem, tak jsem se do něj pustila. A dobře jsem udělala. Louisa je opět skvělá, čte se to jak nic, od půlky je to opravdu napínavé a nejednou jsem měla knedlík v krku.

06.01.2019 5 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Tak na první díl to samozřejmě nemá ani náhodou. Ale je to opravdu čtivé a Louisa je moje oblíbená hrdinka, tak by na jednu stranu byla škoda její postavu ještě nějak "nevyužít". Určitě si časem přečtu i poslední díl.

18.12.2018 3 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Já jsem nadšená. Bylo to svižné, vtipné, napínavé, byla tam láska i nenávist, prostě všechno. V příběhu i v postavách jsem se vyznala a Míša mi přirostla k srdci. Je celkem děsivé, jak málo stačí k tomu, aby se láska zvrtla a jak může i celkem normální člověk pod tíhou emocí zblbnout.

20.11.2018 5 z 5

Gerda: Příběh velryby Gerda: Příběh velryby Adrián Macho

4 hvězdičky dávám především díky absolutně nádherným ilustracím. Bez těch by knížka byla sotva poloviční. Příběh je poměrně slabý a životní moudra jsou do něj našroubovaná podle mě dost prvoplánově. Ale v knihovničce jí to moc sluší, to zase jo

09.08.2018 4 z 5

Vesmír versus Alex Woods Vesmír versus Alex Woods Gavin Extence

Hodně jsem se na ni těšila a nakonec i předčila má očekávání. Trochu bych vytkla to,že příběh začíná koncem,takže v určitou chvíli děj postrádá takové napětí,ale chápu,že o tom tato kniha primárně rozhodně není. Jinak můžu jen doporučit.

28.03.2018 5 z 5