mekkejla komentáře u knih
Ježíš ta Lucie mě tolikrát tak vytáčela. Ale jinak fajn oddechovka, určitě lepší než Coura. A jsem jediná, kdo si Lucku vizuálně představuje jako Janu? Nějak je v hlavě od sebe neumím oddělit
Začátek byl super, ale postupně to přešlo až do moc velké slaďárny a nakonec přišlo drama, které bylo za mě až moc vyhrocené. Postavám jsem bohužel moc nevěřila, obzvlášť Holder mi přišel od dětství až moc uvědomělý a vážný. To jak bylo vše zamotané už mi přišlo taky trochu moc, i když smysl to nakonec dávalo.
(SPOILER) Hodně jsem se na ni těšila, ale bohužel moje očekávání nenaplnila. Ema mě štvala s tím jak se neustále nesmyslně shazovala a Dexter ten mě fakt vytáčel do vrtule. Fakt nechápu, jak do něj mohla být některá zblázněná. A nejhorší byla kapitola, kde se staral o mi miminko... No a ten závěr??? Tolik stránek kvůli tomu, aby to pak dopadlo takhle? Ne, moje oblíbená knížka to nebude.
Absolutně souhlasím s komentářem od Chmura. Tohle za mě nebylo sci-fi, ale propaganda genderově vyrovnané, rasisticky nesmýšlející a prostě po všech čertech pozitivní společnosti.
Super atmosféra starého Londýna, anglického venkova a stísněnost a beznaděj dobového blázince - to vše na jedničku. Zápletka s lesbickou láskou mě dost překvapila, ale podle všeho jsem jediná a autorka je tím známá. Hvězda dolů jde za překombinovanost a přeslazený závěr. Když přišel první obří twist, tak jsem fakt byla v šoku, ale pak už toho bylo tolik, že jsem se chvílemi trochu ztrácela...
Řekněme si na začátek, že novější díla této autorky mám radši. Tady byl hodně zajímavý nápad s návratem "mrtvého" manžela, ale jinak se tam vlastně nic moc nedělo. Hvězdička šla dolů především za opravdu extrémní nadužívání "miluju Tě" a za to, co se stalo v Maine...
Velmi milé překvapení! Četla se sama, děj plynul lehce a uvěřitelně, s hlavní hrdinkou jsem soucítila, chápala ji, fandila... Richardovi bych chvílemi nejradši dala do úst. Moc se mi líbilo téma seberozvoje a nalezení ženské síly, které celou knihu prostupovalo.
Jojo mám obvykle ráda, ale žádné nadšení se tentokrát bohužel nekonalo. Líbilo se mi do určité doby vyprávění Joy. Kate mě totálně vytáčela a nedokázala jsem ji vůbec pochopit, i když mi byla věkově z hlavních postav nejblíže. U Sabine mi přišla proměna v uvědomělou a obětavou slečnu moc rychlá a neuvěřitelná. A sakra, to jako nechodila ani do školy nebo co?
Backmana miluju, ale tohle bylo moc rychlé, pro mě to jen klouzalo po povrchu...
Krásně, citlivě a inspirativně podaný životopis. Miche je frajerka ???? V zahraniční politice se vůbec nevyznám, ale z jejího popisu vyzníval Barack jako spasitel. I když - kdo jiný by tomu měl věřit, než jeho žena. Kromě celkem úderné hry na strunu "women power" oceňuji i shrnutí stinných stránek moci. Teď už vím, že prezidentkou ani první dámou být nechci ????
Dočetla jsem ji už před týdnem, ale stále si nejsem úplně jistá hodnocením. Asi to bude tím tématem - podle mě ho jako Češka nemůžu úplně procítit, pochopit, ztotožnit se - i když autorka se velmi snažila. Moc se mi líbil popis soudního procesu. Naopak mi vadilo rozuzlení ohledně Turka a jeho rodiny.
Vtipné, čtivé, milé, ale moc dlouhé. Na množství postav mi vadilo to, že sotva se to u jedné začalo zajímavě rozjíždět, tak děj skočil na další a než jsem se k té předešlé vrátila, uběhlo skoro sto stran a napětí a zájem opadl...
Rozjezd byl více než slibný a prvních pár stran jsem si říkala, že jestli bude takhle silná celá kniha, tak mě snad rozcupuje... Pak se ale z Rózy stala pomstychtivá mrcha prahnoucí po krvi (a spoustě sexu) a já jsem si k ní nemohla najít cestu. A ten historický guláš tomu všemu taky moc nepomohl. Himmler s Hitlerem tu byli vykreslení jako 2 strejdové, kteří to vlastně nemysleli tak špatně. A přiznám se, že jsem se kolikrát mezi jmény a událostmi, obzvlášť v části odehrávající se v Číně, ztrácela. I když za to samozřejmě nemůže autor, ale moje nevědomost. Věřím, že audiokniha může být lepším zážitkem.
Fajn oddechovka. Bylo to takové miloučké. Ale na to, aby mě to vyloženě nadchlo, jsem už asi stará...
Po 2. nanicovatém dílu jsem od tohohle nic moc nečekala, ale našla jsem ho pod stromečkem, tak jsem se do něj pustila. A dobře jsem udělala. Louisa je opět skvělá, čte se to jak nic, od půlky je to opravdu napínavé a nejednou jsem měla knedlík v krku.
Tak na první díl to samozřejmě nemá ani náhodou. Ale je to opravdu čtivé a Louisa je moje oblíbená hrdinka, tak by na jednu stranu byla škoda její postavu ještě nějak "nevyužít". Určitě si časem přečtu i poslední díl.
Já jsem nadšená. Bylo to svižné, vtipné, napínavé, byla tam láska i nenávist, prostě všechno. V příběhu i v postavách jsem se vyznala a Míša mi přirostla k srdci. Je celkem děsivé, jak málo stačí k tomu, aby se láska zvrtla a jak může i celkem normální člověk pod tíhou emocí zblbnout.
4 hvězdičky dávám především díky absolutně nádherným ilustracím. Bez těch by knížka byla sotva poloviční. Příběh je poměrně slabý a životní moudra jsou do něj našroubovaná podle mě dost prvoplánově. Ale v knihovničce jí to moc sluší, to zase jo
Hodně jsem se na ni těšila a nakonec i předčila má očekávání. Trochu bych vytkla to,že příběh začíná koncem,takže v určitou chvíli děj postrádá takové napětí,ale chápu,že o tom tato kniha primárně rozhodně není. Jinak můžu jen doporučit.