Merynkaw komentáře u knih
Nádherné vyprávění z dnešní doby o tom, že na holocaust se stále nezapomíná. Je neuvěřitelné čím židé museli projít. Na to by se opravdu nikdy nemělo zapomínat a proto vřele tuto knihu doporučuji.
Kniha je napsaná tak, že byť uroníte slzičku při vyprávění babičky hlavní aktérky děje, tak se i zaradujete, že někomu se zase začne vést dobře.
Poslední díl mi přišel nejmíň napínavej. Byl dobrej, ale nejslabší ze všech třech dílů.
Předčítala jsem dětem, sice chvílemi jsem musela určité pasáže vysvětlovat, protože jim nerozuměly nebo si neuměly představit, někdy ale byly napnuté k prasknutí. Při čtení posledních stránek doslova jásaly a skákaly na posteli, jak fandili Nebelvíru, aby vyhrál:-) Tak a teď mají slíbený film - 1. díl.
Začátek byl hodně vlažnej, a musím říct, že se mi pokaždé knihu nechtělo odložit. Když pak přemýšlím nad obsahem děju, nijak mě neuchvacuje a přesto jsem nad knížkou brejlila každý večer a byla napnutá, jak to dopadne.
Pěkné čtení, napínavé, že se snažíte přemlouvat oční víčka, aby ještě chvilku vydržela:-)
Obávám se, že knihu nedočtu.. není to můj šálek kávy.
Přestože sci-fi nečtu, tuto knihu jsem četla jedným dechem. Poutavé
Nesbo ani Harry :-) nezklamali. Asi to nevydržím, a budu muset přelouskat poslední díl v angličtině, do roku 2015 na něj čekat nebudu.
Knihu jsem si koupila s tím, že se z ní dozvím zajímavé rady, jak zvládat rychlý běh života s dětmi. Bohužel tato kniha je spíše recenzí na Vladaře a popisem života paní spisovatelky. Jedno pozitivum to má a to, že koupí jsem přispěla na spisovatelčinu výplatu.
Takový nenáročný a klidný "krimi" román.. no po Nesboovi je to hodně klidné. Po přečtení knihy jsem si jen řekla "hm"... myslím, že má mnohem hezčí přebal než je uvnitř děj..
je to jako puzzle, které si pomalu skládáte a je začíná vám být jasný příběh a pak přijde vítr a pár dílků vám zase rozháže.
Nádherně psané dílo. Nic dramatického, ale moc krásné klidné čtení..
Kniha v napínavosti nepolevila ani o řádek. Opravdu napínavá a hezká kniha...
Určitě se vyplatí číst Nesboa pěkně po dílech a né jak u nás vychází. Lidi pak jsou ochuzeny o spojitosti a musí se soustředit pouze na děj konkrétní knihy..
Myslela jsem, že knihu nedočtu, nakonec mi to nedalo a přečetla jsem si. V závěru knihy jsem si říkala, že "na každého jednou dojde", bohužel z toho vyšla "hrdinka" nakonec dobře a ve svůj prospěch... :-(
Super, jen mě mrzí, že ještě nechytly toho pacholka Waalera.. :-) .. ikdyž musím připustit, že v této knize bylo hodně mrtvejch..
Tato kniha mě neoslovila a nechce se mi ji ani dočíst..
Při začátku jsem skřípala zubama, vůbec mi nedával smysl, když jsem se chytila, dočetla jsem ji jedným dechem.