mia.com mia.com komentáře u knih

Dovolená očima delegátky Dovolená očima delegátky Jitka Herzánová

Musim rict, ze jsem vahala mezi 3 a 4 hvezdami, takze asi 3,5. Na prvotinu to neni spatne, ale styl psani je takovy zvlastni. Nemuzu se rozhodnout, jestli mi sedl nebo ne. Nicmene nepracovat s lidmi, ani bych nektere historky neverila. Ale jelikoz pracuji s lidmi, verim kazde slovo, protoze lidska tupost je opravdu to jedine ve vesmiru, co je na milion procent neomezene. Autorcinu trpelivost a schopnost neposlat vsechny do pr... velmi obdivuji! Vypisovani sprostych myslenek kvituji, protoze tak to proste je, kdyz mluvite s tupcem. Proc narovinu nenapsat, co si myslite ve skutecnosti a jak to musite pritom resit delikatne.

30.06.2023 3 z 5

Koloušek Koloušek Jana Bernášková

Autorka v teto trilogii jede opravdu vzestupnou tendenci, takze zaver se mi libil uplne nejvic. Je to vtipne, dojemne, prekvapive, dobre se cetlo. Tesim se na film teda!

25.06.2023 4 z 5

Pohyblivé obrázky Pohyblivé obrázky Terry Pratchett

Zase super dobrodruzo. Tentokrat o tom, jak vznikl Hollywood.

02.06.2023

Stráže! Stráže! Stráže! Stráže! Terry Pratchett

Bezvadne dobrodruzo. Elanius a pocatek hlidky, seznameni s lady Sybilou, ktera je proste skvela a do toho draci dobrodruzo. Nesmi chybet ani Vetinari, ktery exceluje jako vezen. Parada.

21.05.2023 5 z 5

Pyramidy Pyramidy Terry Pratchett

Super dobrodruzo, postavy a Ty Mrcha nema chybu :D

05.05.2023 5 z 5

S láskou z Říma S láskou z Říma Jules Wake (p)

Tak za me je to takovy slaby prumer v teto kategorii. Je to sice fajn, jako vzdy, hlavne to cestovani, ale nejak me to extra nebavilo. A ta zapletka na konci mi prisla vylozene hloupa a smesna.

27.04.2023 2 z 5

Převážně neškodná Převážně neškodná Douglas Adams

Tak tenhle dil byl sice trosku lepsi, ale suma sumarum, cela serie nic moc. Cist znova uz urcite nebudu a zustanu u koukani na film. Asi vedeli,proc natocili jen jeden, ktery ale udelali naprosto dokonale,lepe nez knihy teda. Takze sbohem, a diky za ryby! Akorat ja je nemam rada...

09.02.2023 3 z 5

Život, vesmír a vůbec Život, vesmír a vůbec Douglas Adams

Prijde mi, ze uz se to nejak zamotava, ze nejak dej prestavam stihat. Serii doctu, ale kapku ten vykon klesa.

06.02.2023 3 z 5

Restaurant na konci vesmíru Restaurant na konci vesmíru Douglas Adams

Fajn pokracovani, i kdyz to je pro me zvlastni, jelikoz mam v hlave film, ktery znam nazpamet. Ale super, legrace a zase krasne hratky s jazykem.

04.02.2023 4 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Tohle jsem četla na maturitu jen proto, že to bylo tenké. No velká chyba. Absolutně mě to nebavilo, ani jsem to nepochopila a po přečtení jsem nebyla schopná přijít na to, o čem to vlastně bylo. A samozřejmě jsem si to vytáhla u té maturity a dostala čtyřku :D. Díky bohu pak za sloh a test. Každopádně mám stále jen špatné vzpomínky.

01.02.2023 odpad!

Míša Kulička v rodném lese Míša Kulička v rodném lese Josef Menzel

Pamatuju si, že jsme knížku opakovaně četli u babičky. Takže taková vzpomínka na dětství.

30.01.2023 4 z 5

Luisa a Lotka Luisa a Lotka Erich Kästner

Jako dítko jsem tuhle knížku měla moc ráda.

30.01.2023 4 z 5

Zvěrolékař a jeho přátelé Zvěrolékař a jeho přátelé James Herriot (p)

Ač běžně nečtu ani nesleduju tématiku se zvířaty, protože na to nemám nervy a jen brečím jak blbá, tuto sérii jsem si zamilovala, protože autor vše popisuje moc hezky. Jeho příběh mě moc baví.

15.01.2023 4 z 5

Hamlet Hamlet William Shakespeare

Je to prostě klasika. Přečetla jsem v rámci povinné četby k maturitě a výběru nelituju.

15.01.2023 4 z 5

Osudová léta Osudová léta Marie Lamballe (p)

Moc hezké pokračování této rodinné ságy. Postavy i příběh mě stále moc baví a těším se na poslední díl. Jen je možná škoda, že příběh po prvním díle poskočil o 6 let. Klidně to mohlo pokračovat tam, kde to skončilo.

18.12.2022 4 z 5

Doktore, hlavu vzhůru! Doktore, hlavu vzhůru! Patrick Taylor

Zase dalsi pekny dil, hlavne Donal opet nezklamal :D. Nicmene pribeh z minulosti jsem spise preskakovala, protoze valka a nemocnice me fakt nebavily. Cetla jsem jen casti s Dirdre a na konci mi i slza ukapla, i kdyz jsme to vedeli,ze.

14.10.2022 4 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

SPOILERY
Tak stale nechapu, co na teto serii vsichni maji a proc ji tak miluji. Prvni dil mi prisel jako prumer a tento byl jeste o dost horsi. Hodne, hodne, ale hoooodne jsem se nudila. Knize by urco prospelo, kdyby mela tak pulku, protoze si rozhodne uz nepamatuju,co bylo na zacatku. Nicmene pribeh se zlepsil nekdy po 50.kapitole, kdy Rhys vyklada svuj pribeh a ta bitva ve meste by urcite vypadala luxusne v televizi. Konec taky celkem dobry. Takze celkove slaby prumer a samozrejme treti dil si prectu, kdyz jsem se dostala az sem.

16.09.2022 2 z 5

Přitažlivost planety Krypton Přitažlivost planety Krypton Jiří Mádl

V prve rade musim podotknout, ze nejsem Madlova velka fanynka, ale zaroven mi nevadi nikde, takze jsem takovy spise neutralni pozorovatel. Na knize jde dosti videt, ze to je prvotina, ale rekla bych, ze by i mohl mit sanci psat dobre knizky. Za me tedy napad pribehu je super, je to celkem zajimave, vcetne postav a celkem casto me dej prekvapil. Zpracovani uz ale pokulhava. Styl psani mi moc nesedl, casto jsem se kvuli preskakovani deje ztracela, o co jde a kde jsme a jestli jsem neco neprosvihla. Hlavne na zacatku, kdy ctu o Veronice a Patrikovi a pak jde najednou nekam s Kubou? Trvalo mi, nez mi doslo, ze se vracime ve vzpominkach. Suma sumarum je to takovy fajn prumer, ale film by byl dle meho lepsi.

16.08.2022 3 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Tak nevim nevim. Knihu jsem na ctecim seznamu mela doslova nekolik let, ale porad jsem se k ni nemela. Ted to tedy nastalo. Pribeh zacina presne tak, jak ja absolutne nesnasim, takze jsem vahala, jestli neprestat cist...ale tak jsem teda pokracovala a nez se Feyre dostala do palace, byla to celkem nuda, pak me to zacalo bavit, ale pak uz to zase spadlo do nudy... Rozhodne by kniha mohla byt o tretinu kratsi, aby to melo lepsi spad. Kazdopadne az na ty krvave detailiky, jsem porad cekala ty sceny, pred kterymi autorka varuje (a pekne s nima spoiluje)...hmmm a on jako jeden sex...tak nic...Celkove bych to zhodnotila na takovy lepsi prumer a do dalsich dilu se asi pustim, pokud si to nerozmyslim :D

03.08.2022 3 z 5

Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

Celkem vtipná a milá oddechovka, i když často až moc padlá na hlavu. Ale postavy jsou fajn a vše rychle odsýpá, takže takový rychle zapomenutelný průměr.

29.07.2022 3 z 5