michaela7087 michaela7087 komentáře u knih

Všechny sny světa Všechny sny světa Theresa Révay

Nádherné čtení, autorka umí čarovat se slovy. Knížku a její příběh jsem si naprosto užila. Nemůžu ani říct, který z dílů byl lepší, jestli první nebo druhý, oba byli dokonalé. Doporučuji.

04.12.2018 5 z 5

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Nádherná kniha, příběh jednoho malého městečka, příběh o lidech, o tom jak dokážou ublížit, příběh o velkém přátelství. Autorův styl psaní je pro mně naprosto dokonalý a úplně mně pohltil, mé srdce plesá blahem.

01.11.2018 5 z 5

Světlo mezi oceány Světlo mezi oceány M. L. Stedman

Opravdu nádherná kniha! Zbytečný je jakýkoliv komentář, prostě si ji přečtěte!

16.04.2018 5 z 5

Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

Jamie a Claire - moje srdcová záležitost!!!

22.01.2018 5 z 5

Němci Němci Jakuba Katalpa (p)

Pro mně úchvatná kniha, styl autorčina psaní mně úplně pohltil. Hltala jsem stránku za stránkou a seznamovala se s těžkým osudem všech postav. Smutné čtení, ale můžu jenom doporučit.

22.01.2018 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Děkuji paní Mornštajnové za skvělý čtenářský zážitek!

30.10.2017 5 z 5

Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

O holokaustu jsem přečetla docela hodně knih, a tahle se řadí rozhodně k těm nejlepším. Je to kniha, která Vás úplně pohltí a nepustí, dokud jí nedočtete. Pro mě opravdový zážitek, i když poněkud smutný. Dokonalý kousek, který musím mít ve své knihovně.

13.10.2017 5 z 5

Mama milovala Gabčíka Mama milovala Gabčíka Veronika Homolová Tóthová

Skvělá kniha. Smekám před autorkou, takhle krásně psát o hrůzách které se děli za 2 sv. války.

Děkuji, že píšete tak nádherné knihy. Těším se na další.

17.12.2019 5 z 5

Marlene Marlene Hanni Münzer

Nechápu tak nízké hodnocení, mně se líbila.

12.06.2019 5 z 5

Pod krvavými nebesy Pod krvavými nebesy Mark Sullivan (p)

Nádherná kniha, úžasný příběh z 2. sv. války podle skutečných událostí, odehrávající se v Itálii (kterou mj. miluji). Příběh plný odvahy a skutečností o nichž se jen velmi těžko čte, ale i tak opravdu doporučuji přečíst! Dočetla jsem a nechápu.... spoustu toho nechápu. Lidi jsou zlí.

12.04.2019 5 z 5

Hvězda nad arabským peklem Hvězda nad arabským peklem Monika Wurm

Já před Vámi smekám, Moniko Wurm, protože tenhle román, to je prostě NEJVÍC! Nic lepšího jsem nečetla. Jednoduše shrnuto -srdce drásající, plný neskutečného strachu, smutku, úzkosti, ale taky naděje a odhodlání. Po dočtení románu nevím co je horší, jestli nacisti, nebo islamisti. Za mně 5 hvězdiček, kdybych mohla, dala bych i 10. Román si to rozhodně zaslouží!

11.02.2019 5 z 5

Sašenka Sašenka Simon Sebag-Montefiore

Obrovské překvapení! Krásný ale zároveň smutný a děsivý historický román.

25.05.2020 5 z 5

Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Nenacházím slov, nic podobného jsem ještě nečetla. I takové můžou být vzpomínky na dětství ....smutné, strašné, zrůdné....

29.07.2019 5 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Paní Mornštajnová svou Hanou nasadila velmi vysokou laťku, ale i tak to bylo moc hezké čtení.

28.06.2019 4 z 5

Letní zahrada Letní zahrada Paullina Simons

Úžasné zakončení celé trilogie.

27.08.2018 5 z 5

Taťána a Alexandr Taťána a Alexandr Paullina Simons

Dokonalé pokračování Měděného jezdce. Pohled na 2 sv. válku, tak trochu z jiné strany. Z té ruské strany, správně opepřen láskou Taťány a Alexandra. Až se oba nakonec potkali, tak jsem z nich byla malinko rozčarovaná, asi proto, že všechno co oba prožili bylo daleko přes hranici normálního bytí.

07.02.2018 5 z 5

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

I když mi Taťána s Alexandrem někdy pořádně lezli na nervy, i tak musím dát 5 hvězd. Tenhle román si to skutečně zaslouží. Skvěle popsáno období 2 sv. války v Leningradě.

31.08.2017 5 z 5

Neviditelná zranění Neviditelná zranění Věra Fojtová

Velmi smutný příběh dvou mladých lidí za 2 sv. války. Za mně krásná knížka.

01.03.2017 5 z 5

Osmý život (pro Brilku) Osmý život (pro Brilku) Nino Haratischwili

Literární skvost!!! Miluji rodinné ságy, a toto byla jedinečná.

17.05.2024 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Krásná kniha, sice smutná ale krásná.

29.04.2019 5 z 5