MichalPuchovsky komentáře u knih
Zborník fantasy, sci-fi a hororových poviedok Vianoce, zas Vianoce predstavuje reprezentatívny výber tých najlepších slovenských autorov a autoriek (s jedným českým hosťom), ktorí pravidelne publikujú na stránkach kníh vydavateľstva Hydra. Na svoje si prídu hlavne milovníci sci-fi, hororov a vianočných koláčikov. Ho, ho, hó.
Repete po 15 rokoch a stále je to rovnako skvelá akčná slovanská fantasy. Najlepšia červenákovina? Neviem. Tá najviac conanovská s avarským ježibabom a lá Thot Amon? Áno!
Ako oddychové čítanie je Černá smečka skvelá, ale zaujme skôr nových čitateľov, naverbovaných po úspechu Sudetenlandu neznalých iných sérií alebo dlhoročných fanúšikov, ktorý nutne potrebujú ďalšiu dávku drogy menom kotletovka do žily.
Tradične skvelá kniha od Jaslovského o ikone slovenskej rockovej hudby.
Takto má podľa mňa vyzerať umčo. Rovnováha príbehu, vtipu a hĺbķy. A ešte to je pekne nakreslené.
O niečo viac klišé príbeh, ale stále prudko čitateľný nadštandard v rámci krimi žánru.
Klasická žambochovina, ktorá sa číta sama. Obrovský skok v kvalite oproti prvému dielu, ktorý je skutočne len prológom k druhému a tretiemu dielu.
Skvelé vyvrcholenie trilógie, nevedel som knihu odložiť a koniec ma emočne rozsekal.
Ideálne prvé sci-fi pre intošov, ktorí doposiaľ čitali iba umčo. Formálne originálny román s dravým dejom, napísaný na základe porozumenia spoločnosti a nie skrz ideologické šosovky.
Existuje vysoké umenie. Existuje nízke umenie. A potom je Lobo. Lobo stojí nad umením, aj pod umením. Lobo je metaumením umenia.
Stretol sa temný s bizarne drsným a bola z toho neprekvapivo kvalitná rúbanica s perfektnou kresbou.
Poctivý 80kový scifi akčňák, ktorého najbližší príbuzný je Terminátor 1.
Právom klasika žanru. Vlastne ide o sociologickú štúdiu v románovej forme.
Dobrý komiksový popcorn s ezoterickou príchuťou. Aj vtipné to je.
Podarený spidermanovský superhrdinský popcorn. Správne béčkový námet (spiderman vírus), ktorý baví.
3.5* Všetko zlato Kremnice predstavuje príklad vydareného fantasy debutu, ktorý zaujme primárne mladšieho čitateľa mužského pohlavia so záľubou v Artemisovi Fowlovi, Harrym Potterovi a rozprávkach Pavla Dobšinského. Kvitujem taktiež dôraz na faktickú presnosť na miestach, kde to dáva zmysel. Len treba byť pripravený na väčšiu mieru opisnosti a dlhší rozsah románu. Nedávno krstené druhé pokračovanie románovej série s názvom Všetko zlato pre Anežku ukáže, či sa autorovi podarilo vyladiť drobné chyby krásy v literárnom štýle a posunúť kvalitu série o ďalší stupeň vyššie.