MilanKopeKnihy | Komentáře u knih | Databáze knih

MilanKopeKnihy Online MilanKopeKnihy komentáře u knih

Utajené orákulum Utajené orákulum Rick Riordan

Za mne velice příjemné vyvedený počin ze světa Percyho. Příjemně se kniha čte a jsem zvědavý na další zkoušky boha Apollóna. A hlavně, vrátil se Leo :-D.

14.01.2023 5 z 5

Samarkand Samarkand Miroslav Žamboch

Za mne skvělý příběh ze světa drsného spasitele. Žamboch prostě umí a neustále to dokazuje. Doufám, že budou ještě nějaké další příběhy z tohoto světa.

18.12.2022 5 z 5

Krev polobohů Krev polobohů Rick Riordan

Výborný konec série, ale ocenil bych nějaké pokračování kolem osudu Lea :). Každopádně se těším až vyjde pokračování Percyho, mělo by být 26.9.2023 :). Ale opravdu mne svět Percyho Jacksona hrozně baví. Jdu se vrhnout na sérii o Apollónovi.

18.12.2022 5 z 5

Hádův chrám Hádův chrám Rick Riordan

Parádní díl :) . Parádní popis Tartaru a velice poutavý dej. Ovšem nemůžu si pomoci, ale prostě u mne vede Leo :-D.

16.12.2022 5 z 5

Neptunův syn Neptunův syn Rick Riordan

Velice provedené pokračování série a vrátil se i Percy. Všechno nabírá na obrátkách a vše dává větší smysl. Stránky doslova létají. Dle mne zde není co vytknout a jdu se s chutí vrhnout na třetí díl. Doporučuji všem :)

10.12.2022 5 z 5

Proroctví Proroctví Rick Riordan

Volné pokračování Percyho, ale dle mne velmi povedené. Postavy jsem si hned zamiloval a upřímně hlavně Leo mi přirostl k srdci. Knihu jsem doslova hltal a stránky se otáčely jedna za druhou. Za mne velice povedené.

09.12.2022 5 z 5

Cytonik Cytonik Brandon Sanderson

Po dvou akčních dílech plných leteckých bitev a špionážních misí se Cytonik vydává úplně jiným směrem – hluboko do neznáma, kde realita přestává dávat smysl. A právě to dělá tento díl tak jedinečným.

Spensa Noční Stín opouští známý vesmír a vstupuje do země nikoho, záhadného prostoru, kde čas a prostor fungují jinak a kde možná leží odpovědi na všechna její dilemata. Ale jaké otázky vlastně pokládá? A co když se odpovědi bojí? Tentokrát nejde jen o boj o přežití, ale o hluboké hledání pravdy o sobě, pátračích i samotné podstatě cytonické síly.

Sanderson zde experimentuje – příběh je introspektivnější, zaměřený na Spensinu osobní cestu, ale stále plný vtipu, akce a objevování nových světů. Místo bojových letadel se tentokrát potýkáme s existenciálními otázkami, ale nebojte, pořád je tu M-Bot, který dokáže být stejně filozofický jako otravně sarkastický.

Jedním z vrcholů knihy je postupné rozplétání tajemství pátračů, kteří už nepůsobí jen jako ničivá hrozba, ale jako složité bytosti s vlastními motivacemi. A právě tento posun dělá Cytonik tak důležitým – ukazuje, že válka není vždy o zbraních, ale o pochopení toho, co ji pohání.

Jedinou slabší stránkou může být pomalejší tempo v některých částech, protože absence klasických bitev může zklamat ty, kteří čekali další akční jízdu. Ale pokud se necháte vtáhnout do atmosféry objevování a sebepoznání, kniha vám nabídne nečekaně silný zážitek.

Shrnutí:

Cytonik je odvážné a nečekané pokračování, které rozšiřuje mytologii série Vzhůru k obloze a dává čtenářům nový pohled na vesmír i Spensu samotnou. Možná méně akční, ale o to hlubší a promyšlenější. A ten konec? Připravte se, protože poslední díl bude epický!

Hodnocení: 4,5/5

09.02.2025 4.5 z 5

Výhled na hvězdy Výhled na hvězdy Brandon Sanderson

Brandon Sanderson se ve druhém díle série Vzhůru k obloze vydává novým směrem a přináší napínavý sci-fi thriller plný intrik, mimozemských civilizací a nečekaných zvratů.

Příběh a postavy

Po událostech prvního dílu dostane Spensa Nightshade šanci proniknout na vesmírnou stanici Výhled na hvězdy, kde se musí vydávat za mimozemšťanku, aby získala cenné informace o Krellech. Tento díl je odlišný od prvního – místo intenzivních leteckých bitev sledujeme špionážní misi, kde Spensa zjišťuje, že svět je mnohem složitější, než si myslela.

Sanderson skvěle rozvíjí nové mimozemské postavy, které nejsou jen jednorozměrnými „záporáky“, ale skutečnými bytostmi se svými motivacemi a emocemi. Spensa si tak musí klást otázku, zda jsou opravdu všichni Krellové nepřátelé, nebo zda je hrozba mnohem větší, než se zdá.

Svět a atmosféra

Kniha nás zavádí daleko za hranice Detritusu, což dává Sandersonovi prostor k rozšíření vesmíru. Jeho mimozemské civilizace jsou kreativní, každá se svou vlastní kulturou a technologií. Prostředí Výhledu na hvězdy je fascinující – velkolepé, tajemné a plné politických machinací.

Akce a tempo

Ačkoli tentokrát sledujeme více intrik než leteckých soubojů, napětí rozhodně nechybí. Spensa se musí spoléhat na svůj důvtip, zatímco balancuje mezi pravdou a lží, a když už dojde na akci, je to Sanderson v nejlepší formě – rychlé, strhující a plné emocí.

Závěr

Výhled na hvězdy je skvělým pokračováním, které rozšiřuje příběh a ukazuje, že nic není černobílé. Sanderson kombinuje akci, napětí a promyšlený svět s nezapomenutelnými postavami. Pokud vás bavil první díl, tenhle vás pohltí ještě víc!

31.01.2025 5 z 5

Dobrák Dobrák Jiří Kulhánek

Prostě Kulhánek se vším všudy jak ho máme rádi doporučuji.

07.12.2024 5 z 5

Fatal Virtual Fatal Virtual Petr Heteša

Příběh a vše okolo super, ale ten konec mne zklamal :/. Chtělo by to dokončit ;)

17.08.2024 4 z 5

Nabodnutý Nabodnutý Kevin Hearne

Další skvělá kniha o Attikovi a jeho přátelích. Nic knize nechybělo a vše šlapalo jak má. Ten nezbývá než čekat na poslední díl. :)

30.04.2024 5 z 5

Letka 307 Letka 307 Pavel Fritz

Super příběh jednoho galaktického pilota, který se musí vyrovnávat se spoustou problémů, které nemají vždy snadné řešení a je těžké si udržet zdraví rozum...

28.03.2024 5 z 5

Prázdnota Prázdnota Michaela Merglová

Za mne byl začátek trochu zmatený, ale po chvíli jsem se zorientoval a děj krásně plynul. Kniha měla vše co jsem očekával. Míša nám opět dokázala, že umí napsat poutavou knihu plnou zvratů. Možná bych se nebránil knize ve stejném světě. Ale uvidíme co si na nás Míša vymyslí dál. Za mne rozhodně doporučuji přečíst :)

23.04.2023 4 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Parádní zakončení příběhu :) kniha má vše co jsem očekával a teď hurá na zjizveného krále

18.04.2023 5 z 5

Vítejte v Pekle Vítejte v Pekle Roman Bureš

Povedená sbírka povídek, jen většinu jsem již znal z různých antalogií atd. Ale mohu doporučit ;)

07.02.2023 4 z 5

Visio in Extremis Visio in Extremis Miroslav Žamboch

Trochu slabší Žambochovina, ale pobavilo a četlo se dobře :)

30.01.2023 4 z 5

Stíny Citadely Stíny Citadely Radek Sterakdary Starý (p)

Velice povedené pokračování Arily a jejich přátel. Celou knihu jsem si velice užil a stránky se jen otáčely. Kniha mne zcela pohltila stejně jako oba dva předchozí díly. Za mne rozhodně doporučuji.

08.01.2023 5 z 5

Píseň války Píseň války Michaela Merglová

Za mne parádní počin. Nedokázal jsem se odtrhnout od čtení a za dva dny pro mne bohužel tento příběh skončil. Byly tu smutné chvíle, kdy mi málem až ukápla slza. Celá tato série mne velmi chytla za srdce. Ovšem ocenil bych i nějaké to pokračování? :)

Skvěle napsaná fantasy ságy.

01.01.2023 5 z 5

Píseň severu Píseň severu Michaela Merglová

Za mne výborné pokračování série. Postavy se vyvíjejí a jejich osudy jsou velmi poutavé. Stránky se doslova otáčejí jedna za druhou. Jakmile jednou začnete číst, tak vás tento příběh nepustí. Vzhůru na závěrečný díl.

Za mne jedno velké WoooW

30.12.2022 5 z 5

Znamení Athény Znamení Athény Rick Riordan

Naprosto skvěle pokračování série. Budu se opakovat, ale úžasný příběh, který chytne a nepustí. Stránky se otáčí jedna za druhou a knihu doslova hltam. Každá postava mi přirostla k srdci. Doporučuji!

15.12.2022 5 z 5