miloslav5679 miloslav5679 komentáře u knih

Medzi nebom a zemou Medzi nebom a zemou Václav Neuer

Kniha bola písaná dobre, vyšetrovanie bolo dobre popisované napriek akému si duchovnu.koniec bol však trochu čudný. Priveľa náhod, dosť nevysvetleneho a v dobrej kriminálke by sa mal páchateľ objaviť aj počas deja knihy, nielen na konci sa zrazu objaví ako páchateľ.. To sa v kriminálke nerobí..

11.01.2024 4 z 5

Uplakaná jeseň Uplakaná jeseň Václav Neuer

Nehodnotím knihu vysoko ako ostatní. Bol to dobrý príbeh, ale... Začiatok dobrý, dve vraždy na pár stranách.. Potom relatívne dlhá nuda, jedez prípadov vyriešený skôr náhodne a druhý nič, nuda.. Potom sa to trochu rozbehlo a kúsok za polovicou už asi všetci okrem ledeckeho vedeli ako sa asi vraždilo a keď snáď už aj posledný čitateľ vedel kto je vrah a ako vraždí, tak na to prišla aj polícia.. Koniec bol vlastne taký čudný, všetko sa vyšetrili, objasnilo akurát, že vlastne náhodou... Neviem, na môj vkus slabší prípad

23.11.2023 3 z 5

Kamzík Kamzík František Kozmon

Knihy od našich (je jedno či slovenských alebo českých) sú stále lepšie. Konečne kniha kde sa nerieši 10 - 20 rokov starý prípad, nie je potrebné 20 nepotrebných postáv, kde namiesto pol stranového popisu šiat je veta :"mala šaty, ktoré si nemohla dovoliť..". Namiesto pol stranového popisu ako sa dostali k podniku s komplikovaným trojslovnym názvom stačila veta :"ku Kamziku prišli taxíkom"... Kniha sa dobre číta, ku koncu sa trochu nahustí, ale všetko je fajn, prehľadné.. Komisár Wolfe to snáď ustojí aj do ďalšieho dielu. Jediné, čo mne osobne vadí je presah z minulej časti, keď už to bolo, mohlo to být trochu viac rozvedené, aby aj ten, čo predchádzajúce diely nečítal, bol v obraze.

20.11.2023 5 z 5

Noční host Noční host Heather Gudenkauf

(SPOILER) Nestotožním sa s ostatnými. Jednak mi začínajú vadiť knihy z minulosti, väčšina nových kníh rieši staré prípady. Teraz sa už nevraždí, alebo pred z7 10,20 rokmi bili sprostejší a teraz to múdri vyriešia? To je jedna * dolu. Poďme ďalej : 60 percent knihy čítate 2 časovo odlišné príbehy, kde sa ako tak dá uhádnuť rozptyl času. K tomu je prplácnutý třetí, časovo neurceny príbeh. A to si žije svojim životom viac ako 60 percent, knihy, žiaden súvis, nic spoločné, proste opis troch príbehov. Keď sa už už približujú, tak ešte nie.. A potom to začne.. Oči čítajú rýchlejšie ako rozum dokáže pochopiť čo sa tam deje a keď som si to tak v duchu premietol, tak mi to pripomenulo bitky z filmov o Šimonovi a Matúšovi.. Každý proti každému, každý tým, co mal po ruke a bolo jedno do koho.. Krstné mena sa prelinalili s druhými menami, medzitým nejaké zmenené.. Jednoducho číri chaos. Tři příběhy, ktoré sice malí súvislosť, ale akou hlupou náhodou sa takto preplietli uhádol akurát autor. V hlave zostane len chabá spomienka a na knihu si určite po týždni, dvoch ani nespomeniem. Tak na dve *

17.11.2023 2 z 5

Zmiz, dokud můžeš Zmiz, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Kniha sa mi páčila, na kriminalku zodpovedajúci počet mŕtvol, pomerne dosť podozrivých, napínavý koniec.. Tak prečo jedna hviezdička menej? Nepáčia sa mi knihy, kde dej druhej sa prelína s prvou. Čítam pomerne dosť a nemám v hlave počítač aby som si pol roka pamätal prvú časť. Spisovateľ navazuje na svoju knihu ale ja som medzitým prečítal 20 iných kníh.. Jasne, že si postupne spomeniem, ale keby som to vedel vopred, tak tie knihy čítam po sebe a dám plný počet *

14.11.2023 4 z 5

Botanik Botanik M. W. Craven

Myslím, že jedna z najlepších v sérii, tilly mi vôbec nevadí, skôr naopak, knihy oživuje. Čítal som v komentároch, že asi posledný diel, hoci ten koniec tak trošku na to vyzerá, tak v anglickej Wikipédii je už na jún 2024 naplánovaný nový diel,.. Fajn.

08.11.2023 5 z 5

Ťaživé ticho Ťaživé ticho Robert Bryndza

Hodnotím knihu ako dielo od Bryndzu a nedá sa neporovnavat. Je to lepšie ako séria o Kate ale o niečo slabšie ako séria s Erikou. Dobrý krimi thriller, dostatočne akčný a nemyslím si, že sa rozbiehal pomaly. Sú tam aj nejaké zvraty, ale vzhľadom na menší počet postáv sa ten zlý dá uhádnuť, čo ale vôbec nevadí. Doporučujem ako sólo knihu, ale zároveň sa teším na Eriku, ktorá nám je v poďakovaní na konci knihy prisľúbená

28.10.2023 4 z 5

Tři malá prasátka Tři malá prasátka Alex Smith (p)

Kniha sa rozbieha relatívne pomaly, neskôr sa rozbehne a za koniec by sa nemusela hanbiť ani séria Mission Imposible... Bez prečítania prvých dielov čitateľ nevie o čo sa jedná. Je to skôr thriller ako kriminálka, ale čítať sa dá

25.10.2023 4 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Veľmi dobre napísaná kniha. Striedanie "spovedí" hlavných aktérov je výborné a výmena cca v polovici knihy je výborne načasovaná. Nebudem sa venovať obsahu (ten je v samotnej anotacii na začiatku, môžem akurát naozaj doporučit.

05.10.2023 5 z 5

Hrob mé sestry Hrob mé sestry Robert Dugoni

Celkom slušný thriller, hoci možno dve tretiny knihy to bolo skôr rozprávanie a opis toho, čo sa stalo. Striedanie súčasnosti a minulosti bolo síce dobre zvládnuté, ale už mi vadí, že takmer všetky nové knihy sa hrabú v minulosti. Koniec bol fajn, možno trochu prekvapivý, ale zase šiel ruka v ruke so "súčasnou módou" posledných kriminálok. Kto číta nové knihy možno vie, ostatní sa dočítajú.

14.09.2023 4 z 5

Reminiscencie Reminiscencie Dominik Dán

Z posledných 7 kníh od rôznych autorov bolo 6 z minulosti.. Nepáčilo sa mi to, ale táto to dorazila. Autor po nedobrovoľnom odchode z polície buď už nemá námety, alebo ho páli minulosť. Dej knihy zpred 56 rokov vedie kam? Čitatelia okolo 40-dky vôbec nevedia o čom čítajú. Tí ostatní, niektorí vedia, niektorí nie, ale nik dnes nedokáže rozhodnúť, či tie streľby na hraniciach boli vraždy, alebo "len" obete režimu. Táto kniha to nerozsekne, zobrala si jeden z mnoha prípadov, možno viac, možno menej nadsadených. Vyšetrovanie 80 ročných, akoby zázrakom čulých deduškov ma nijako neoslovilo.. A bohužiaľ to nebola prvá kniha od tohto autora, ktorej úroveň klesla

07.09.2023 2 z 5

Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Kniha nesklamala, bola napínavá od samého začiatku, žiadne zdĺhavé úvody. Počet postáv a tým aj mien primeraný a aj nové prostredie, ktoré trochu ukázalo systém ochrany svedkov bolo zaujímavé. Páčilo sa mi, že po dlhšej dobe kriminálka, ktorá nezasahovala vyšetrovaním do minulosti napriek tomu, že tam tá minulosť bola, možno ten (ako obvykle) "akčný" záver už je trochu gýčovitý... (sám, bez posíl, bez zbrane... Tak sa chová detektív?)

04.09.2023 5 z 5

Pacient Pacient Juan Gómez-Jurado

Na knihu (mne neznámeho autora) som narazil vo výpredaji a jej obsah ma zaujal. Kúpou knihy som nijako nepochybil, príbeh bol napínavý a dobre napísaný už od prvej strany. Pomerne krátky časový úsek bol opísaný skutočne dobre a aj uveriteľne. Chcel som si na základe toho kúpiť aj predchádzajúcu knihu od autora. E-kniha už vraj nemala licenciu, takže sa kúpiť nedá, našťastie som zohnal v Martinuse čítanú knihu.. Podľa obsahu sa už teším. Knihu Pacient doporučujem

24.08.2023 5 z 5

Vírus Vírus Robin Cook

Veril som menu autora natoľko, že som si neprečítal pred kúpou hodnotenia. Kniha má sklamala, čakal som od autora thriller z lekárskeho prostredia a nie kritiku amerického systému zdravotného poistenia. Názov knihy a renomé spisovateľa ma sklamalo a hoci koniec bol trochu prekvapujuci, tak z hľadiska života bol úplne absurdný

11.08.2023 2 z 5

Pohřbená tajemství Pohřbená tajemství Linda Castillo

Nebudem opisovať obsah knihy, bola ako vždy dobrá. Vadí mi ale,že začala akási "móda "príbehov z minulosti. Toto je asi piata nová kniha od rôznych autorov a rôznych sérii, čo sa venujú starým prípadom. Pre mňa osobne sú menej pútavé. A aj tu boli návraty do minulosti tak z červenej knižnice a s prípadom vlastne nemali nič spoločné

07.08.2023 4 z 5

Vražedný rej Vražedný rej Andreas Gruber

Kniha ako taká bola síce napísaná dobré,ale mne osobne vadí striedanie minulosti a prítomnosti. Tak isto mi vadí ak sa v deji danej knihy vraciame do minulej knihy. Za ten rok,čo táto vyšla som prečítal 30-40 kníh,takže minulý diel si už nepamätám. A posledná vec, prvé časti sa mi páčili kvôli svojraznemu detektívovi Sneijderovi a tu sa objavil až posledných cca 20 -tích percentách knihy,takže osobné tento diel považujem za najslabší

03.08.2023 3 z 5

Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Kniha dobre napísaná, napínavá, hoci tých bezdôvodne mŕtvych tam bolo dosť. Dal som plný počet, hoci koniec bol nielen nelogický, ale aj neukončený. Kniha ako taká v podstate skončila a pokračovalo 30 strán nelogického patetického opisovania, čo viac uspávalo ako zaujalo, keď zrazu iný koniec ako každý čakal... Nepáčia sa mi nelogické konce s páchateľom, ktorý sa zrazu zjaví spod zeme...

25.05.2023 5 z 5

Než udeří stín Než udeří stín J. D. Robb (p)

V prvom rade tu nejde o detektívku, ale skôr o akýsi thriller (môže obsahovať náznaky spoileru). Vrah je známy a celá kniha je venovaná len jeho dolapeniu a musím přiznat, že stredná část knihy ma trochu nudila. Zločinec, ktorý má na konte cez 400 vrážd a hľadá ho pol sveta sa dá v podstate primitívne nachytať. Hoci to bolo dobre napísané, tak dejovo je to tak na 100 strán. V tom množstve kníh jednu odpustím

22.05.2023 4 z 5

Púštna hviezda Púštna hviezda Michael Connelly

Opäť veľmi dobrá kniha, aj keď si myslím že zo série Bosch to bola posledná. Páči sa mi aj séria s Hallerom, mohol by autor dať ešte jeden príbeh tejto série.

18.05.2023 5 z 5

Poslední zrada Poslední zrada Patricia Gibney

Kniha bola veľmi dobrá, hoci, ako aj v ostatných knihách autorky sa treba chvíľu zorientovať v menách. Napriek tomu som jednu hviezdu ubral, neznášam, ak sa do ďalšej časti prenáša dej tej predposlednej. Od čítania dielu "ani slovo" uplynulo pol, trištvrte roka a to značí že som prečítal medzitým 20 - 25 kníh. Nemám v hlave počítač, aby som si všetky pamätal. Po čase som si spomenul, ale nie každý číta celú sériu. Ak mal tú smolu, že nečítal minulú časť a tuto áno, tak tento diel celkom nepochopí.. Inak, další diel si určite prečítam

07.05.2023 4 z 5