miloslav5679 komentáře u knih
"Pol hviezdičky"som strhol za koniec knihy.myslim, že veľa neprezradím, ale vlastne bolo naznačené, že dej zrejme pôjde ďalej. Knihy tejto série končia ako filmy s van Dammom, dlhá bitka, hlavny hrdina dobitý, jednou nohou v hrobe, ale víťazí. Aj keď si zranenia prináša do ďalšej časti, kvôli čomu napr. v tejto časti hlavný detektív takmer nebol.neviem či na škodu (chybali jeho metódy) alebo našťastie (nechýbali mi jeho deti)..ale vlastne ďalšiu časť v podstate " musim" čítať
Najprv to dobré: vcelku dobre sa to číta, nie je tam veľa mien, zaujímavý koniec. Teraz to , čo mi nesadlo: z poslednych 10 knih čo som čítal bolo asi 7 z minulosti. Neviem prečo..uz spisovateľom dochádza fantázia a hrabú sa v nejakých archívoch ? Je pre mňa neuveriteľné aby si niekto pamätal čo robil a hovoril pred 20-30 rokmi..a tiež nepochopím, že táto kniha je prvý diel, ale niekoľko krát sa spomínal prípad " polednice", ktorý je ale až druhým dielom série..keďže je to ale český spisovateľ dám mu ešte šancu..a posledná poznámka: neviem ci to je detektivka..je to skôr taký krimi román
Slovenské mená, známe prostredie, dobre napísané. Páčia sa mi kriminalky slovenskych autorov a nešťastie ich nemáme až tak málo. A hoci sa mi nepáčia knihy 600-700 stranové (galbraith vyše 1000), tak 280 stran je už také na hrane..
Myslím,že autorove knihy sú dost podobné ako knihy D.Dána s tym rozdielom, že sú vsetky súčasné a idu v podstate rad radom. Nečítal som ich chronologicky, ale to vobec nevadilo. Páčia sa mi kriminálky zo slovenska, známe prostredia, normálne mená a na dobrú detektívku netreba vždy more brutality..5 hviezdičiek je zaslúžených
Knihy od Bryndzu sa dobre čítajú, napriek tomu je na môj vkus seria s Kate o jednu hviezdu slabšia ako séria s Erikou. Príliš staré prípady, je nepravdepodobné vyšetrovanie po 30 rokoch..niekto si naozaj pamätá o čom a kedy a kde sa rozprával pred 30 rokmi? A v poslednej dobe sa pribehy z minulosti nejako tozmohli...musel som dat"len" 4 hviezdy. A poznámka pre prekladateľa , je smiešne, keď si postavy , ktoré roky spolupracujú v knihe vykajú..
Piaty diel pomerne rýchle, ale kvalita zostáva.pribeh dobre prepletený. Ja páchateľov nehľadám, takže pre mňa je prekvapením každý. Parťák Nate tu má bohužiaľ len úlohu štatistu, v deji v podstate nie je..škoda..
Zvláštna kniha, v podstate dve v jednej, stačí čítať najprv každú nepárnu a potom párnu kapitolu, prienik tych dvoch kníh je uplne minimálny až žiadny. Myslím, že séria s kapitanom Wolfom mala skončiť tym dielom keď ho na konci knihy " zastrelili". Mám pocit akoby to už bolo nasilu a z môjho pohľadu je to už veľmi nepravdepodobné..príliš veľa zapletených policajtov. Hodnotenie tak na 75%
Kým predchádzajúci diel bola výborná detektívka tu uz to boli zase 25 ročné spominania na mafie, podrazy. Nie že by som si to neprecital a pomerne rychlo, ale co vylozene neznášam sú knihy bez konca. Ja nie som dominik dán! Ja som si kupil celú knihu a nie knihu bez konca a vobec ma nezaujíma ci totak bolo naozaj alebo nie.ja som si nekupil naučný slovník,ani tzv beletriu faktu. Ja som si kupil kriminalny román a jeho koniec ma nechutne sklamal
Je to typ knihy , čo sa dobre číta. Prvá polovica knihy je taký "bežný " román, pokiaľ ste čítali ostatné knihy, tak hľadáte nejaký podtón, ale dej sa fakt rizbieha až v druhej polke. Nechcem spojlovať ale myslím, ze autorka piseknihy rýchle za sebou a už to nie je to, čo bolo v prvej časti..a samotné rozuzlenie? Síce trochu prekvapivé ale také..neviem...mimo deja..
Čítam knihy od A. Marsons, Cartera či Masterton. Nevadia mi brutálnejsie knihy, ale ak je to kriminálka vrah proti detektívom. Tu sice detektív bol/bola, ale zásah na samom konci a aj to viac menej náhodne. Popis toho , čo páchateľ robil a prečo to robil bol dost brutálny a vlastne neviem kam tú knihu zaradiť. Thriller? Napatie tam nebolo, páchateľ bol známy..kriminálka? Na to to vyšetrovanie za veľa nestálo..román? Na to to bolo dosť brutálne..počkáme este na dalsiuknihu a uvidíme toto bol taký šedý priemer..
Dám "len"3 hviezdy a vysvetlím. Knihy autorky maju rovnakú osnovu. Nejaká minulosť sa prelína so skutočnosťou a niekde sa stretnú. Tu sa vlastne nestretli, čiže bol tam nejaký pochmúrny príbeh naviac. Celá kniha bola pochmúrna a hlavne ku koncu depresívna. Príbeh (zároveň prípad) bol zdĺhavý, miestami skoro nepochopiteľný a smutný. To, čo mi vadí z hľadiska čítania sú ale mená. Tu neexistuje brat, manzel, svokor, deti, mama ba ani pes - vsetci majú len mená a co je horsie aj priezviská. Tu nejde na prechádzku mama s tromi deťmi ale ide erika, maja , antonio a ešte jedno meno..tu nejde na navstevu patrik s maželkou k rodičom, ale ide patrik s erikou a idú k Viktórii..vzťahy medzi menami treba hľadať a keď už v pol knihy ako tak viem kto ku komu patrí, tak zrazu v priebehu dvoch odstavcov (ktoré nahrádzajú kapitoly) máte 3-4 postavy (len mená , nič o nich nevieme) naviac. Naozaj mi to vadilo...
Táto časť patrila k tým lepším. Jednak uz sú postavy známe a tých nových bolo tak s mierou a jednak bol o niečo napínavejší bez hluchých miest.minulosť sa spojila s prítomnosťou plynule a dosť skoro. Jednu hviezdu ale dám dolu za koniec.takýto koniec sa v " dobrej detektívke nepoužíva". Tak ako je nepísané pravidlo, že páchateľ by nemal byt detektív, nemali by byť tajné izby, memal by byť páchateľ osoba, čo sa nevyskytuje v deji, nemal by byť ani taký páchatel ako bol tu (nemôžem to samozrejme prezradiť)..ale bod dolu za to dám
Páči sa mi, že diel nenadväzuje na predošlé.je to skôr krimithriller ako čistá kriminálka. Písané štýlom Carter, Masterton, takže pre fanúšikov Agaty Christian skôr nie. Kniha je dost brutálna a niektoré sceny nie su pre slabšie povahy. Ja to beriem ako knihu a ako knihu ( napínavé, dobre napísané, kratke oddelené kapitoly) ju aj hodnotim plným počtom bodov.
Osnova všetkých kníh autorky je rovnaká..nejaká minulosť sa strieda s prítomnosťou kým sa dej nepretne. Tento diel sa mi až tak nepáčil, jednak siahal ďaleko do minulosti, na môj vkus sa dosť miešal s udalosťami vojny a bolo tam príliš veľa náhod. Čítanie bolo také (neviem lepšie slovo) " stiesnené".
Tento diel mozem hodnotiť lepsie ako predchádzajúci, lebo som sa uz v postavach zorientoval a čo je hlavné, jednotlivé línie uz boli od seba oddeľované. Pokial by ale tuto knihu čítal ako prvú, tak sa v tých menách a súvislostiach stratí. Vyššie hodnotenia teda dávajú len tí, čo poznajú súvislisti.diel sám o sebe je dobrý a prípad spatys minulosťou he dosť napínavý.
Dej knihy bol celkom fajn. Rozbiehalo sa to sice pomaly , ale to by az tak nevadilo. Rozuzlenie je také, povedzme ,zvláštne. Čo mi ale vadilo nebolo striedanie minulosti a pritomnosti , to bolo jednoznačné. Ale v prítomnosti bolo 4-5 línií, ktoré sa stale striedali, ale striedali sa "nečitateľne". Prebieha vyšetrovanie a zrazu ďalší riadok už sme inde, jedna strana, možno viac a na ďalšom riadku sme inde... Nijako neoddelené, len nový riadok. Neskutočné množstvo mien, kde dosť dlho neviem kto je kto, lebo z mena neviem, či je to otec, syn, či otcov otec...žiadnen opis, že je to manžel, otec, mama,svokra...na to každý musí prísť sám. A ak sa sem tam pridalo aj priezvisko, tak na vsetky mená a vzťahy medzi nimi so pochopil tak medzi 2/3 až 3/4 tiny z knihy. Skusim ďalšiu, ale ak bude písaná podobne, tak bude posledná
Hodnotim 4 z 5, nie , že by to bolo zlé, len také " jednoduché " dobre sa to čítalo, len to bolo také kľudné az príliš oddychové. Páčia sa mi české a slovenské krimi, netreba názov krčmy na jeden a pol riadka ale stačí jedno slovo, vyhovujú mi mená postáv a aj to , že tam nie je veľa postáv. Pokiaľ bude ďalší diel , tak si ho určite prečítam
Štvrtý diel série, kde som prvé tri nečítal, vobec to nevadilo. Každý pripad je uzavretý a ten osobný život sa dá ľahko pochopiť.klasocká oddychovka na leto, krátke kapitoly,nie veľa mien,môžete knihu kedykoľvek odložiť a neskôr pokračovať..nemá to hluché miesta, klasický akčný záver, kde pravda a spravodlivosť zvíťazí nad lží a nenávistí. Urcite si precitam aj ďalšie.
Dal som knihe o hviezdičku menej, nie že by bola horšia, ale vadí mi ak
vyjde kniha takmer o rok pred tou predtým a čiastočne časť deja pokračuje. Za rok prečítam viac ako 40 knih , a je to cca 20 sérií, to sa nedá pamätať a to už viem,že aj ďalší diel bude pokračovanie. Páčilo sa mi, že tento koniec nebol akčný trhák typu ' sám proti všem" aj keď zase nadruhej strane som mal pocit, že vyriešenie prípadu bolo skôr šťastie a náhoda. Ale fajn určite tú sériu budem čítať ďalej
Zase klasický Masterton. Viac línií(nejde o spoiler, je to hneď na začiatku knihy)záchranárka, čo vraždí, vraždy bezdomovcov,riešenie týrania psov...nie je to kniha pre čitatateľov Agáty Christie .autor pokračuje v nejakej averzii proti policajtom, v jeho knihách ak ich nezabijú tak aspoň zmrzačia, či dobijú. A hlavnú detektívku Katie tiež nejako nemá rád, síce nejakú facku vždy schytá, ale neubližujú jej veľmi,ale jej frajeri si to vo všetkých dieloch nejako zlíznu. Komu nevadia trochu drsnejšie knihy doporučujem