Milujivuniknih Milujivuniknih komentáře u knih

Tři drobné chybičky Tři drobné chybičky Nikki Sloane

Tato kniha ze série Klub zavázaných očí mě bavila zatím nejvíce. Příběh měl podle mého názoru přidanou hodnotu. Líbilo se mi také propojení s předešlými díly. Obzvlášť několik kapitol, kdy přichází na scénu Payton s Dominikem byly velmi žhavé.

28.01.2024 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Naprosto úžasná kniha a ještě k tomu od české autorky.

24.11.2023 5 z 5

Jeho balík Jeho balík Penelope Bloom

Když jsem se po dlouhé pauze od této série pustila do další knihy, přišlo mi, že už to není čtení pro mě. Zápletka se zlou nevlastní sestrou nakonec nebyla tak špatná, jak se ze začátku zdálo. Knize dávám 3,5 hvězdičky, od půlky mě celkem chytila a zaujal mě i úplný konec (pohled Celie a nečekaný vánoční dárek).

24.11.2023 3 z 5

Na pokraji sil Na pokraji sil Samantha M. Bailey

Tahle kniha se mi moc líbila, byla tak moc napínavá, že kdyby mi čas dovolil, přečetla bych ji jedním dechem. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a těšila se až si ji opět budu moct vzít do ruky. Líbilo se mi střídání pohledů, minulosti a přítomnosti. Nestává se často, že bych na knihu myslela celý den.

06.11.2023 5 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Nejprve mě odradila víra v elfy a jednorožce místního personálu, ale nakonec to byla příjemná oddechovka, všechno do sebe zapadlo a moc se mi líbilo, jak se Lucy opřela do své práce a milostná zápletka byla také fajn, hezký byl i popis prostředí Islandu.

27.10.2023 4 z 5

Splav Splav Fráňa Šrámek

U básní oceňuji autorův osobitý styl psaní a nádherný popis přírody. Nejvíce se mi líbila báseň Romance.

08.07.2023 4 z 5

Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Ze série o strašidelných domech mám od autorky přečtené téměř všechny knihy, které u nás zatím vyšly a musím podotknout, že kniha Přízraky domu Carrowů se mi líbila ze všech nejvíce.

19.09.2022 5 z 5

Ať se rozhodneš jakkoli Ať se rozhodneš jakkoli Jakub Szamałek

Perfektní a poučná kniha, která mě obohatila o nové vědomosti. Moc doporučuji.

05.09.2022 5 z 5

Moje (tak trochu) utajené dítě Moje (tak trochu) utajené dítě Penelope Bloom

Pro mě zatím nejlepší kniha od autorky. Velká spokojenost.

22.08.2022 5 z 5

Stoletý stařík je bláznivá a vtipná kniha. U knihy jsem se bavila a musím podotknout, že se jedná o jednu z mála knih, která mě několikrát dokázala nahlas rozesmát. Jediné, co bych knize vytkla, je používání sprostých slov, i když chápu, že v knize jsou pravděpodobně potřeba pro zvýraznění charakteru jednotlivých postav a jejich emocí.

14.08.2022 5 z 5

Tři drsné lekce Tři drsné lekce Nikki Sloane

Příběh Payton jako takový se mi líbil a čtení jsem si užila. Autorka píše opravdu velmi čtivě. Knize strhávám půl hvězdičky za časté opakování několika frází a některé sexuální scény, které mně osobně přišly přehnané. První díl se mi líbil více.
4,5*

06.08.2022 4 z 5

Sedmero zastavení u klíčové dírky Sedmero zastavení u klíčové dírky Max Kašparů (p)

Knihu jsem dostala s věnováním na jedné besedě přímo od autora, sama bych si ji ale nevybrala. Doporučila bych knihu k přečtení mladším ročníkům přibližně ve věku 14-20 let pro jejich přehled především o partnerských vztazích. Mně osobně kniha nic nepředala, ale četla se dobře - hodnotím 2,5*

31.07.2022 2 z 5

Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Jedná se o jednu z mála přečtených knih, která mě obohatila o nové poznatky z dob Osvětimi. Porodní sestru z Osvětimi bych doporučila náročnějším čtenářům a čtenářům, kteří již mají něco načteno, jelikož autorka používá originální styl psaní a nad střídajícími časovými obdobími a vyprávěním z více perspektiv člověk musí přemýšlet, rozhodně se tedy podle mého názoru nejedná o oddechovou literaturu. Vzhledem k mému těhotenství mi některé pasáže z porodní štuby přišly ještě více neuvěřitelnější a nepředstavitelnější. Člověk si hned více uvědomuje onen dar života.
Kniha mě velmi zaujala a mohu jen doporučit.

31.07.2022 5 z 5

Iluze Iluze Barbara Nesvadbová

Líbil se mi originální styl psaní, kniha se četla dobře. Některé myšlenky hlavní hrdinky Karly jsem dokázala pochopit, ale příběh jako takový mě příliš nezaujal. Co bych knize vytkla, je používání pouze prvního písmena ze jména. Místo Martin jen M., přišlo mi to takové neosobní.

16.07.2022 2 z 5

Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Knize dávám 3,5 hvězdičky za velmi pomalý začátek, nemohla jsem se do ní začíst a bavit mě začala až její poslední třetina. Co bych knize ještě vytkla, by byly názvy filmů a některé popsané scény z nich, přišlo mi to zbytečné. Dívka ve vlaku, která je této knize podobná, se mi líbila mnohem více.
Oceňuji na knize především konec, který jsem předem neodhalila.

17.05.2022 3 z 5

Rudá galerie Rudá galerie Tiffany Reisz

Velmi originální erotický román s prvky fantasy a magie, jednoduchá, ale originální zápletka. Kniha byla velmi čtivá a moc se mi líbila inspirace obrazy.

13.04.2022 5 z 5

Kořist Kořist Darcy Coates

Za mě skvělá kniha. Dobře čtivá a v některých částech velmi překvapivá. Stejně jako ostatní knihy od Darcy Coates nezklamala. Spokojenost.

09.02.2022 5 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Kniha se četla velmi dobře. Oddychovka přesně podle mých představ. Jen těch klišé tam podle mě bylo už trochu moc, ale i přesto dávám 5 hvězd a určitě se pustím do celé série. Autorku jsem si stylem psaní velmi oblíbila.

02.01.2022 5 z 5

Setkání s duchem Setkání s duchem Stacey Kade

Knihu jsem četla poprvé, když mi bylo přibližně 13 let a byla jsem z ní nadšená. Jen jsem se nedostala k tomu přečíst celou sérii, tak mi přišlo líto, že bych knihy nechala nepřečtené a vrátila jsem se k nim. S odstupem několika let knihu hodnotím třemi hvězdami, je to fajn oddechové čtení, ale příliš mě nyní nenadchlo. Určitě doporučuji spíše mladším čtenářům.

25.11.2021 3 z 5

Tři (s)prostá pravidla Tři (s)prostá pravidla Nikki Sloane

Kniha se mi líbila, takhle nějak si představuji erotický román, takže splnila očekávání. Hlavně bylo fajn, že měla celkem originální děj.
Jediným mínusem byl pro mě otevřený konec a určitě si ráda přečtu další díl až vyjde.

08.10.2021 5 z 5