Mindy Mindy komentáře u knih

Údolí tyrannosaura Údolí tyrannosaura Douglas Preston

Čekala jsem víc. Celou dobu se to nějak vleklo, závěr zas až moc akční, hlavní hrdinové samozřejmě nesmrtelní. Zajímavé bylo proložení textu vyprávěním o tyrannosauří samici.

08.10.2019 3 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Bohužel mě toto dílo (nebo spíš dílko) Bohumila Hrabala jinak zvlášť nenadchlo. Nesedí mi styl jeho psaní : věty přes půl stránky, text téměř bez odstavců, přímé řeči poskrovnu. Příběh se mi líbil, ale bylo pro mě těžké ho dočíst.

29.09.2019 3 z 5

Pražský kat díl první Pražský kat díl první Josef Svátek

Příběh o pražském katovi Janu Mydlářovi a o okolnostech, které vedly k tomu, že se dal na toto řemeslo. Jestli je to příběh pravdivý, to se neví, ale je hezky napsaný.

25.09.2019 4 z 5

Záblesk svetla Záblesk svetla Garth Stein

Kniha je strašně zdlouhavá, moc mě nebavila. Trevor je na čtrnáctiletého chlapce až moc chytrý, jeho otec zase hloupý, Serena nesympatická. A to věčné oslovování "bratře Jonesi" mi šlo příšerně na nervy.

21.09.2019 2 z 5

Nemodlenec Nemodlenec Karolina Světlá (p)

Krásně popsané smýšlení lidí té doby, krásný příběh. Taky jsem si chvilku zvykala na jazyk, jakým je kniha napsaná, však je taky z roku 1873. I po tolika letech má své čtenáře. Mnohonásobně lepší než leckteré současné "bestsellery".

14.09.2019 4 z 5

Predátor Predátor Patricia Cornwell

Tak to byla největší kravina, co jsem kdy četla. Skoro půlka knihy (tzn. 170 stran!) jeden velký zmatek - jedna zápletka střídá druhou, spousta osob, vůbec jsem se v tom nemohla vyznat, myslela jsem, že s tím praštím. Až ve druhé půlce se to začalo trochu prolínat. Ani jedna postava mi nebyla sympatická a ten závěr byl naprosto šílený. Moje první kniha od této autorky a musím říct, že mě vůbec neoslovila.

08.09.2019 1 z 5

Nepřirozená zvířata Nepřirozená zvířata Vercors (p)

Útlá knížečka, kterou jsem si půjčila v hangáru CK Victoria v Brně a po návratu z dovolené poctivě vrátila, ať může zpříjemnit dovolenou ještě někomu dalšímu.
Na Nové Guinei je objeven neznámý kmen, dochází k pozorování, ochočování, snaze o komunikaci, prvním pokusům - vše směřuje k jedné zásadní otázce: jak zní definice lidské bytosti? Co je ještě opice a kdo už je člověk? Moc zajímavé.

08.09.2019 4 z 5

Podivuhodná odhalení Artura Peppera Podivuhodná odhalení Artura Peppera Phaedra Patrick

Taková milá, příjemná knížka, rychle přečtená, ale nějaký hluboký dojem ve mně nezanechala.

24.08.2019 3 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Mně se až nechce věřit, že toto je ta celosvětově uznávaná kniha (i film). Přečetla jsem ji s velkým donucením, a to jen díky humornému stylu. Chvilkami to bylo opravdu zábavné, ale s příhodami hobitů, elfů a skřetů jsem jednou provždy skončila.

21.08.2019 2 z 5

Zahrada kostí Zahrada kostí Tess Gerritsen

V knize se prolínají dva příběhy - jeden ze současnosti a druhý z roku 1830. Dovídáme se mimo jiné, jak tenkrát fungovalo zdravotnictví, žádná sláva to tedy nebyla. Ze začátku mě kniha moc bavila, ale postupně nadšení trochu opadávalo, děj ztrácel spád. Ta romantika tam už byla tak nějak navíc.

17.08.2019 3 z 5

Chlapec v parku Chlapec v parku Ashley J. Grayson

Prvních 150 stran strašná nuda. Pak se už začíná něco dít, věci se dávají do pohybu, ale pořád si říkáte - jak to všechno spolu souvisí? A na konci dostanete odpověď.

11.08.2019 3 z 5

Pastýř Pastýř Frederick Forsyth

Tenká knížečka, kterou jsem přečetla během dopoledního polehávání u vody. Příběh se mi líbil, trocha tajemna na závěr, moc pěkné.

25.07.2019 5 z 5

Ztraceni v čase Ztraceni v čase Petra Braunová

Krásná sci-fi dětská kniha, kterou jsme četli se synem. Oběma se nám moc líbila.

24.07.2019 5 z 5

Černé světlo Černé světlo Peter May

Zatím nejlepší díl této série.

24.07.2019 4 z 5

Cesta za velkým snem Cesta za velkým snem Lucy Maud Montgomery

Četla jsem nové vydání z r. 2019 pod názvem "Anna z Avonlea". Strašně jsem se těšila na pokračování příběhu o Anně, tak, že má očekávání byla asi až příliš velká. Její představy, myšlenky, fantazie a nadšení nad krásami přírody na mě působily nepřirozeně a nepřesvědčivě. Ale i přes toto mírné zklamání je četba pohlazením na duši a přečtu si i další díl.

19.07.2019 3 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Docela se mi to líbilo, ale myslela jsem, že to bude víc strašidelné. Asi proto, že hlavní hrdinka byla hodně nebojácná, jsem se nebála taky. Ale jako oddechovka to nebylo špatné.

15.07.2019 3 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Moje třetí kniha od paní Mornštajnové a opět velmi čtivá. K některým postavám je osud více přívětivý, k jiným méně, někdy až příliš nespravedlivý. Ale takový už je život. A jako bonus jsem se v magazínu Práva dočetla, že autorka žije v mém rodném Valašském Meziříčí.

07.07.2019 4 z 5

Sestry Sestry Bernard Minier

Je to pořád dokola: Servaz je věčně splavený potem, anebo promáčený až na kůži, buší mu srdce a všechny chlupy na zátylku má zježené. Ale jinak zajímavé propojení případu z minulosti (který mě bavil víc) s tím současným. Konec mi přišel nějaký nedořešený, uspěchaný. A ani zmínka o Marianne, no čekala jsem víc.

02.07.2019 3 z 5

Malinka Malinka Dita Táborská

Takový propletenec lidských vztahů! Chvilku mi trvalo, než jsem se začetla, ale od druhé poloviny mě to doslova chytlo. Napsáno z pohledu tří osob, a to tak, že jsem se do každé dokázala vcítit. Epilogy na konci překvapivé. Líbilo se mi to.

26.06.2019 4 z 5

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Dějiny a režim Sovětského svazu popsané formou bajky. Geniální.

20.06.2019 5 z 5