Mistylady Mistylady komentáře u knih

Sliby chyby Sliby chyby Winter Renshaw

Nečetlo se to špatně. Ale něco tomu chybělo. Kromě jedné věci, více méně hlavní zápletky, v knížce chybělo napětí, necítila jsem ani žádnou chemii, po pár dnech tam bylo Miluji tě, všechno bylo takové urychlené. Co oceňuji je, že si vždycky všechno dokázali říct, žádné velké nedorozumění tam nebylo. Knížka byla takový průměr.

05.01.2022 3 z 5

Nelituju Nelituju Lenka Sadílková

Co k této knize napsat a moc z ní neprozradit? Jde o pozvolnou romanci dvou lidí, která začne naprosto nevinně, spíš vznikne z nesnášenlivosti.
Hlavni hrdinka Mia nemůže Sebastiánovi odpustit, že nechce přiznat svou chybu na svahu. A přitom u ní pomaličku začne klíčit náklonost. Neustále nečekané setkání je svedou dohromady a jak už to tak bývá, nenávist přeroste v lásku. Akorát si ji Mia nechce přiznat.
A konec mě naprosto rozsekal.
Po dlouhé době kniha, u které jsem zase bulela, srdíčko mě bolelo, ale tak nějak krásně. Vidím veliký potenciál této české autorky, opravdu umí psát svižně a lehce a celkem i překvapit. Tak do půlky knížky jsem si říkala, že je to takový normální románek, nic nového nebo nějak překvapujícího, ale pak se to rozjelo a byl to fičák.

05.01.2022 5 z 5

Trochu moc Trochu moc Lydia Strong

Miluji Lydii Strong. Už u první knížky, kterou jsem od ní četla, jsem se zamilovala do jejího stylu psaní. Děj má spád, dialogy jsou vtipné, autorka se nebojí používat i drsnější jazyk, který se k daným situacím skvěle hodí, postavy jsou naprosto dokonale vykreslené a vy nemůžete přestat číst. Při příležitosti vydání posledního dílů Trilogie Trochu jsem si znovu přečetla předchozí díly a vrhla se i na poslední. Přečteno za dva dny a to jen proto, že jsem nechtěla, aby to skončilo a tak jsem si zakazovala pokračovat.
Miluji i její postavy. Všechny. Ať už nemluvného hromotluka Dana, tak jeho partnera Evana, který se svou orientaci bojuje, jejich kamarády Davea (strašný ufňukánek) a Alexe, Evanova mladšího brášku Tristana, který během trilogie dospívá a na svůj věk je neuvěřitelně dospělý a inteligentní, až po neurvalce Mikea, u kterého jsem si na konci druhého dílu říkala, že takhle to určitě skončit nemůže a musí dostat nějakou šanci v dalším díle.
A taky že dostal. A z hulváta a sobce se stal můj oblíbenec.
Miluji scénu s kyticí, miluji jak Mike najednou neví, co dělat s pocity, které v něm Tristan probouzí, miluji ochranitelského Evana i Evanovy přestřelky s Mikem.
Za mě je Lydia Strong nejlepší autorka LGBT románů co znám a všude propagovaný román Červená, bílá a královsky modrá od Casey McQuiston jí nesahá ani po paty.

30.10.2020 5 z 5

Trochu dál Trochu dál Lydia Strong

Bylo to super, ale taky jsem čekala trošku jiný konec, holt romantická duše se ve mě nezapře. Já chci ještě pokračování, víc Mikea :)) Víc všech :)) Ale jinak je to nenáročné a čtivé, člověk se nemůže odtrhnout a za chvíli je kniha přečtená.

10.07.2020 5 z 5

Bunny Bunny Lydia Strong

Naprosto super. Knížka měla spád, děj, nikde žádné dlouhé nudné popisy, přečetla jsem jí za jedno odpoledne a hned šla koupit další od této autorky.

18.06.2020 5 z 5

Princezna v utajení Princezna v utajení Connie Glynn

Moc hezká knížka a zajímavý námět. Četlo se to skoro samo.

03.07.2018 4 z 5

Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

Ze začátku podobný styl jako u Erin Watt a Papírové princezny, tak jsem čekala něco podobného, ale je to úplně jiné. Přečteno za jeden den a už se těším na pokračování.

22.03.2018 4 z 5

Léto na druhý pokus Léto na druhý pokus Morgan Matson

Za mě jen 3 hvězdičky. Kniha se dala přečíst, ale že by mě nějak uchvátila se říct nedá. Konec jsem sice probrečela, ale to bylo jediné z knížky, co mě nějak víc chytlo. Znám spoustu lepších knih.

04.01.2018 3 z 5

Losing it Losing it Cora Carmack

Přečteno během dvou večerů, čtivé, děj měl spád, líbilo se mi to moc :))

13.12.2017 5 z 5

Pauza Pauza Kylie Scott

Probudit se po 7 měsících v komatu a zjistit, že vás manžel podvádí s nejlepší kamarádkou asi není ten nejlepší start do nového života.
A že místo něj u vaší postele seděl potetovaný motorkář, který vám zachránil život, je jen třešnička na dortu. Anna se vypraví za Leifem, aby mu poděkovala. S jeho veselou a přátelskou povahou to netrvá dlouho a stanou se z nich kamarádi. Jenže co když jeden kamarád cítí něco víc? A jakou roli v celém příběhu hraje ublížený manžel, který absolutně necítí vinu?

Leif je zlatíčko. Jeho veselá, nekomplikovaná povaha přitahuje Annu jako můra ke světlu. Anna, který byla vždycky spořádaná, její život měl řád a směr se rozhodne změnit. A Leif je ten pravý, kdo ji s tím pomůže.

26.03.2024 4 z 5

Pukom do srdca Pukom do srdca Teagan Hunter

Nic se mu nedaří. Kazí všechno, co jde a spoluhráči na ledě se něj dívají skrz prsty. Navíc, když se vrací domů po menší dovolené u rodičů, pokazí se mu auto. A co čert nechce, málem ho přejede další auto. Auto, které řídí malý roztomilý skřítek Harper. A s ní se mu do života vrací zábava, smích, štěstí a láska. I když cesta k ní bude ještě hrbolatá.

Harper je veselá, upřímná, zábavná a má úžasnou práci. Vyrábí hororové panenky :D A navíc se vůbec nevyzná ve sportu a ani trošku jí nezajímá. Pro Colina je to osvěžující, když si může jednou za dlouhou dobu oddechnout a být sám sebou. Když mu Harper nabídne svezení, prožije ty nejlepší 4 hodiny za poslední dobu. A když pak u svého domu sleduje vzdalující se koncová světla jejího auta, uvědomí si, jaký je hlupák, že nechal odejít tu nejlepší ženskou, co zatím poznal.

Pro hokejisty mám slabost. Jsem trochu jako naše missky, co :D Řekněte mi, že je knížka o hokejistech a jdu do ní, aniž čtu, o čem to je. Takhle knížka mě moc bavila. Správně namíchaný koktejl smíchu, zábavy, strachu, lásky, rvačky a hlavně žhavého sexu.

26.03.2024 4 z 5

Setkání Setkání Lydia Strong

Sbírka povídek k jednotlivým knihám, které Lydia dosud vydala. Najdeme tu příběh vyprávěný z pohledu Dana z trilogie Trochu, vrátíme se za Mikem a Tristanem ze stejné série. Některé páry jsou tu po letech, některé jsou zmíněny jen letmo. Za mě skvělá perlička na závěr všech knih.

15.11.2022 4 z 5

Poslední song Poslední song Nicole Böhm

Mám ráda knihy, které začnu číst a než se naděju, je konec. Tak tahle to nebyla. Za mě osobně se moc táhla. Byla sice moc hezká, milá, jemná, ale pro mě tam chybělo vzrušení, napětí, chemie mezi hlavními hrdiny byla taková moc něžná, mdlá.

Co mi vadilo byly anglické texty. Jasný, anglicky umím, já si to můžu přeložit, ale proč to není v knize přeloženo? Klidně tam mohly být oba texty nebo jen česky, aby čtenář věděl, o čem zpívá.

Poté, co jsem četla Idol, Manažer a Jax od Callihan, mi tohle přišlo jako slabý odvar těchto knížek.

03.10.2022 3 z 5

Zrcadlo Zrcadlo Lydia Strong

Vždycky, když vezmu do ruky knížku Lydie Strong tak vím, že budu číst, dokud to nedočtu. Takže žádné vyrušování, vždycky si nachystám čaj nebo kávu a vrhnu se na to. Kniha Zrcadlo je o bojácném a ustrašeném Bastianovi, kterého jako gaye drží nad vodou internetový kamarád Slon. Slon je pro něj někdo, kdo mu psychicky pomůže, když Bastiena ve škole šikanují. Kvůli šikaně jsou nuceni se celá rodina přestěhovat do jiného města a není náhoda, že tím městem je místo, kde žije Slon. Bastien se přihlásí i do jeho školy a rozhodne se Slona vypátrat a překvapit ho.
A jak to překvapení dopadne?
Od začátku jsem jim fandila, tak trochu jsem tipovala, kdo je Slon, ale v jednu chvili jsem si říkala, že by to nebyl on, že by to byl tenhle a jen hraje, že není?
Miluji knížky této autorky, ještě ani jedna nebyla zklamáním. Mám ráda, že v knize nejsou zdlouhavé popisy prostředí, postav, že vás knížka vtáhne hned od začátku do děje a než se nadějete, je konec.
Pro mě je Lydia Strong královnou gay románů u nás.

15.12.2021 5 z 5

Polibek v Paříži Polibek v Paříži Catherine Rider

Moc jsem se těšila, ve čtvrtce knihy jsem si říkala, že skončím, ale dala jsem tomu ještě šanci a po půlce jsem to vzdala. Možná se k ní časem vrátím, ale přišlo mi to utahané, nudné, bez akce.

19.12.2018 2 z 5

Láska cez telefón Láska cez telefón Magdaléna Lunáková

Četlo se to moc hezky, mělo to tempo, jen ten konec byl strašně rychlý. Přišlo mi to jako by si autorka uvědomila, že už by měla končit, tak rychle tam nahustit zbytek. Jinak mě to moc bavilo, nenáročná oddechovka na dva večery.

13.12.2018 4 z 5

Tajemství Lynburnů Tajemství Lynburnů Sarah Rees Brennan

Strašně chaotická knížka, špatně se mi četla, dočetla jsem, protože jsem chtěla vědět jak to dopadne. Že to má pokračování jsem netušila, jinak bych skončila hned na začátku :D

30.11.2018 1 z 5

Rockové tango Rockové tango Monika Wurm

Úžasná knížka, ale ten konec..... dočetla jsem to v noci a celou noc byla naštvaná :D Jako chápu že né vždy musí být happy end, ale tohle...

09.09.2018 4 z 5

Náš tajný příběh Náš tajný příběh Jessi Kirby

Kniha je napsána svižným tempem, oddychovka, od začátku více méně jasné, jak dopadne, ale čte se moc dobře.

02.09.2018 3 z 5

Absint Absint Winter Renshaw

Přečteno během jednoho dne. Strhující romantická oddychovka, nemohla jsem přestat číst, nutně jsem chtěla vědět jak to dopadne.

15.08.2018 4 z 5