Modrina

Tuhle knihu jsem četla už dvakrát, a rozhodně to nebylo naposledy. Červenou řepu sice i nadále nejím, ale jasmín mi voněl vždycky. :) Není to tak úplně čtení do metra, hrozí, že budete jezdit tak dlouho, dokud ji nedočtete. :)

Zajímavé, svižné, nepředvídatelné, dokonce se stopami bezděčného humoru - doufám, že pan Červenák píše a píše. :)

Když jsem tuhle knížku četla poprvé (hluboce za socialismu), řvala jsem smíchy tak, že se rodiče na mě přišli podívat, co mi je. Když zjistili, co čtu, bylo jasno. Jelikož můj táta byl voják z povolání, měla věc ještě jiný nádech. :) Dneska už možná knížka ten náboj nemá, to nedokážu posoudit. A film podle mého knížce nesahal ani po tiráž.
A ke komentáři pode mnou - Černí baroni nejsou reálným popisem, jak to tehdy bylo. Pro ty, kdo službu vlasti většinou nedobrovolně vykonali právě v PTP, to naopak byl únik z reality. Asi jako válka v Koreji a M.A.S.H. A že to je přitažené za vlasy? Ano, ale ta doba prostě přitažená za vlasy byla..

Vše už tu bylo řečeno. Co dodat? Prostě si to přečtěte, stojí to za to. :)

Tak tahle knížka mi vyloženě udělala radost. Agatha z ní čiší na dálku. :) Odkazy na Agathiny knížky mě bavily a potěšilo mě, že do děje nebyly narvané násilně. Phillida se mi líbí, vlastně nikdo z osazenstva mi nebyl nepříjemný, každý měl svoje místo. Doufám, že autorka trpí grafomanií. :)

Mě tahle série asi nemůže zklamat, pan komisař se svým petit café, vybranými pokrmy a skvělým týmem mi vždycky budou dokonalou společností. Přesto mi to tentokrát malinko drhlo, ale to mohlo být i mým ne zcela pohodovým rozpoložením. Rozhodně už se těším na další díl. :)

Zaujala mě obálka a perex, tak jsem to zkusila. A jsem ráda. :) Vůbec to nebylo špatné, byť nijak objevné. Ale já jsem spokojená a další díl si určitě přečtu. :)

Taru já můžu, takže jsem při koupi knížky nepochopitelně přehlédla, že se dotýká války - tématu, které fakt nemám ráda a takové knihy prostě nečtu. Ale příběh se mi moc líbil, byť mi byl vrah jasný o dost dřív než vrchnímu inspektorovi. :) Čtu hlavně ve vlaku, takže jsem moc ráda, že jsem ani jednou nepřejela. :)

Autor sype z rukávu jednu knížku za druhou, takže ne všechny jsou literárním výkvětem. Ale tahle se mi hodně líbila. V reálu by sice pana z Dobronína už dávno dala inkvizice upálit, ale kdo by neměl rád pohádky. :) Rozhodně doporučuji k přečtení.

Zase skvělé. I nadále je pro mě numero uno Kodaň, ale Irsko se taky hodně povedlo. Ovšem tedy jestli několikatýdenní kurz vaření začíná kváskovým chlebem, potěš koště. :) Lehký odklon od klasické stavby příběhu byl velmi osvěžující - prostě dokonalá oddechovka. Já jsem byla velmi spokojená a rozhodně doporučuji k přečtení.

Tuhle knížku mám už dlouho, sáhla jsem po ní vždycky, když jsem neměla zrovna chuť na jinou. Protože na Agathu já mám chuť vždycky. :) Drtivou většinu příběhů znám, ale to není ve čtení překážkou. Moc pěkné, sice jsem se jí dostala konečně na konec, ale samozřejmě se mockrát vrátím. :)

Tolik osvícených kleriků pohromadě se jen tak nevidí. :) Velmi milá knížka, kde krev neteče proudem, ale přesto se nenudíte. A ano, je to pohádka, ale pohádky jsou potřeba v každé době.

Skvělé! Doufám, že autorka píše další knihy, protože už mi k přečtení zbývá jen jedna. :) Čtu je postupně a mám pocit, že autorka zraje jak víno - každá další kniha je zas o něco lepší. Tady mě hodně zajímalo, jak bude pan Bergman něco řešit, když je mu v cizině odznak naprosto k ničemu. Ale kdo umí... :) Rozuzlení bylo opravdu skvělé. Za mě rozhodně plný počet.
Nechci strhávat hvězdu, protože za to autorka nemůže, ale elektronické vydání knihy je hodně zpackané. Špatné formátování, nějaký automat si pohrál s interpunkcí, takže místo trojtečky je jedna tečka s mezerami okolo sebe a podobně. To bych v dnešní době už opravdu nečekala.

JT mě fakt baví - a dokud nedočtu, drží mou pozornost. Řekla bych, že série (doufám, že početná :) ) je kus od kusu lepší. Trochu mě rušilo (v eknize) rozdělení slov, taky tam bylo pár chyb v interpunkci, korektor se asi příliš vpil do děje a odvedl svou práci mizerně. Každopádně už se těším na další díl. :)

I pro mě byla tahle knížka kdysi dávno prvním kontaktem s autorem - a to kontaktem velmi úspěšným. Četla jsem ji už mockrát a pokaždé jsem se perfektně pobavila. U žádné jiné autorovy knihy už to nebylo úplně ono, laťka byla nasazena asi příliš vysoko. :) Takže za mě 5 hvězd. :)

Ano, je to moc klasika - ale skvělá. :) Další knížka, na níž jsem vyrostla.

Uff.. Byla jsem napnutá jak struna. Sice mě napadlo, kdo je vrah, ale hned mě to přešlo. :) A ono to bylo ono! Zatím jsem četla Netopýra (ve dvou překladech), Levharta, Šváby a teď Sněhuláka, Lovce hlav jsem jen viděla, ale nečetla - a Sněhulák jasně vede. Z těch pěti možných hvězdiček bych dala šest. :)

Sherlock Holmes je moje srdeční záležitost. Po přečtení téhle knížky se mi málem stala nehoda pokaždé, když někde v dálce zavyl pes. :)

Jsem teď hodně rozlítaná, takže jsem potřebovala něco nenáročného, ale co by mě zaujalo a nenudilo. To Zlatá vařečka beze zbytku splnila. Ještě bych ocenila některý z receptů. :) Já jsem spokojená.

První dva příběhy téhle mordparty se mi moc líbily, tenhle o trochu míň. Neumím to přesně pojmenovat, ale prostě to nějak nebylo úplně ono. Po další knížce této autorky ovšem rozhodně zase skočím.