MonaLisa42 komentáře u knih
Jedná se o jedinečnou a skvěle napsanou knihu, kterou jsem měla už dlouho vyhlídnutou.
Charaktery jednotlivých postav jsou úžasně popsány, jsou uvěřitelné, každý je jiný a stále očekávám, co dalšího se o nich dozvím a jak se dále zachovají. Megan si se všemi neuvěřitelně psychicky prohrála. Kniha byla napínavá a záhadná, konec je plný zvratů.
Naprosto jsem se při čtení nenudila. Jedna z nejlepších knih poslední doby. Moc děkuji!!!
Krásná velmi dojemná a čtivá kniha.
Pár let jsem ji měla v knihovně a neodvažovala jsem se ji otevřít. Je to veliká škoda... dnes jsem ráda, že jsem se do ní nakonec pustila. Tuto knihu bych zařadila spíše mezi drama než romantiku. Bylo to velice smutné. Od začátku mi bylo jasné, jak to dopadne, ale stále jsem doufala... Polovinu knihy jsem probrečela a příběh mi na dost dlouho utkví v paměti. Šílenou Louisu jsem častokrát obdivovala a divila se jejím trapasům.
Skutečně se těším a zároveň bojím dalších dílů. Moc děkuji!!!
Tuto knihu jsem přečetla jedním dechem. Příběh byl velmi čtivý a toužila jsem vědět, jak bude pokračovat.
Royallovce prostě zbožňuju. Stále mě udivuje, čeho všeho jsou děcka z Astor Parku schopná. Epilog knihy je pohádkou s nádherným koncem. Moc děkuji!!!
Toto je naprosto úžasná kniha.
Moc se mi líbila už v pubertě a nyní jsem se k ní vrátila a stále stojí za to. Je plná napětí a akce, lásky i zoufalství, přátelství i krutosti. Postavy si mě získaly a příběh byl strhující. Katniss je zajímavá postava, která se určitě bude ještě nadále vyvíjet. Peeta mi na konci bylo moc líto, ale doufám, že se jejich vztah napraví.
Těším se na další díl. Moc děkuji!!!
Prostě bomba!
Ani chvíli jsem se nenudila a hltala každou stránku. Royalové jsou úžasní a Ella jim dokáže dát pěkně zabrat. Na scénu ve klubu, kdy Val s Ellou tančí v kleci snad nikdy nezapomenu...
Nemůžu se dočkat druhého dílu. Moc děkuji!!!
Vůbec nevím co napsat...
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Celá série je naprosto šílená, ale rozhodně mě bavila. Autorka je naprosto neuvěřitelná, dokáže napsat a zveřejnit témata, která jsou pro mnoho lidí tabu. Postavy rozhodně stojí za poznání a tajemství za odkrytí. Už se těším na další díly. Moc děkuji!!!
PS: Pročítala jsem si komentáře ostatních čtenářů, a jedno slovní spojení mi utkvělo v paměti a dokonale popisuje celou sérii 'úžasná fantasmagorie'.
Naprosto fantastická kniha.
Děj i postavy zbožňuju a toužím se dozvědět, jak to bude dál. Líbí se mi mnoho záhad a tajemství. V knize je úplně jiný svět než ten náš.
Medison je odvážná dívka, která mě stále překvapuje. O Králech zatím nevím, co si myslet.
Hned se vrhám na druhý díl. Moc děkuji!!!
Opět velice čtivá kniha, ale jinak se od minulého dílu hodně liší.
Čekala jsem od ní, že bude daleko dojemnější, ale mnoho emocí ve mě bohužel nezanechala. Musím pochválit charaktery a příběhy všech starých i nových postav. Autorka prostě dokáže vytvořit celý nový svět. Jsem ráda, že v této knize nakonec bylo i dostatek akce. Myslím si, že Louisa je stále stejně bláznivá jako v prvním díle. Moc se mi líbil děj, odehrávající se v sanitce :-) Sam nejdříve zachrání život Lou a ano poté zachrání jeho...krásné :-D
Jsem zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet nadále. Děkuji!!!
Poslechnuto jako AUDIOKNIHA na YouTube.
Na tuto audioknihu jsem narazila náhodou. Jana Stryková ji naprosto úžasně namluvila. Osobně bych si tuto knihu nevybrala ke čtení, ale audiokniha mě naprosto vtáhla do sebe a nedalo se přestat poslouchat. Děj byl velice napínavý. Kniha má v sobě hororové prvky a je trochu psycho. Děkuji!!!
V minulém díle jsem se tolikrát nasmála, ale teď se mi chce brečet.
Knihu jsem přečetla jedním dechem a toužila jsem zjistit, jak to nakonec celé skončí. Nelituji času stráveného při čtení, ale je mi smutno toho, jak se děj vyvíjel a kolik hrdinů muselo zemřít. Děj byl nevyzpytatelný, což mě těší.
Rozhodně se ráda podívám na filmové zpracování. Děkuji!!!
Krásná kniha, přečtená jedním dechem. Pobavila a vtáhla do děje.
Derek byl úžasný už v minulé knize, a zde jsem se o něm a jeho odporné minulosti dozvěděla ještě daleko víc. Ze začátku jsem nevěděla, co si mám o Sáře myslet, ale překvapila mě, a také jsem si ji oblíbila. Udivuje mě, že je možné dát dohromady tak rozdílné bytosti - autorka dokáže spojit prostě cokoliv. Zajímalo by mě, kde nakonec zkončil personál z klubu... Potěšilo mě, že v příběhu hráli důležitou roli postavy z předešlé knihy.
Líbila se mi ještě více než minulý díl. Moc děkuji!!!
Naprosto skvělá romantická kniha, která velice rychle utekla. Moc bych si přála, aby tak rychle neskončila.
Kniha je plná humorných rozhovorů a situací. James je prostě úžasný a Georginu s její jedinečnou povahou jsem si moc oblíbila. Ze začátku se opakovaly scény z minulého dílu, a tak jsem se obávala, aby mě kniha nepřestala bavit. Ale děj se potom rozeběhl a začal být prostě skvělý. Větší část knihy se odehrávala na moři, což se mi moc líbí. Setkání v Americe a rychlá svatba a odjezd - skutečně jsem se řehtala. Jamesovi tento osud velice přeji.
Vypadá to, že s Andersony bude ještě pořádná legrace... Moc děkuji!!!
Toto je moje první kniha od této autorky. Nejedná se o lehké čtení. Ale rozhodně stojí za to.
Příběh je o obyčejné čtyřčlenné rodině, která si prochází těžkým obdobím. Jednotlivé situace tu vidíme z pohledu všech členů rodiny, některé jsou mi až nezvykle blízké, autorka je skvěle vykreslila, až zněly naprosto skutečně.
Čtenář je donucen se nad příběhem zamyslet. Je zde ukázáno, že každý člověk vnímá svůj problém jako ten nejhorší a nejdůležitější. Zaujalo mě, jak si děti neuvědomují své činy (šikana, anorexie,...).
Ze začátku jsem měla problém se začíst, což se po chvíli úplně změnilo. V knize nezvykle chybí uvozovky. Mrzí mě, že konec nastal moc rychle, mnoho věcí a problémů zůstalo nevyřešených.
Kniha mě naprosto příjemně překvapila. Je úplně jiná, než na které jsem zvyklá. Moc děkuji!!!
Moc pěkná kniha, která předčila předešlé díly.
Na příběh Roberta jsem se nemohla dočkat. Tato postava v sobě skrývá mnoho tajemství. Děj byl napínavý, tajemný, romantický a zábavný. Opět v knize nechyběly postavy z předešlých knih. Moc děkuji!!!
Celkem pěkná kniha, díky které jsem strávila dva příjemné dny.
Příběh mě rozhodně nezklamal. Hlavní postavy mě moc zaujaly a celkem i okouzlily, vedlejších postav bylo hodně a trochu se v nich ztrácím. Jediné, co mě při čtení občas rozptylovalo, je časté střídání ich a er formy a jednotlivých vypravěčů.
Až z komentářů se dozvídám, že existuje i zfilmovaná verze, ráda se na ní podívám. Moc děkuji!!!
Moc pěkná kniha.
Líbí se mi propojení detektivky a románu pro ženy. Při čtení jsem se ani chvilku nenudila. Kniha byla napínavá a až do konce jsem nevěděla, kdo je náš zločinec.
Jsem moc zvědavá na další díly. Moc děkuji!!!
Nevím, co napsat... Pro mě je tato kniha zklamáním.
Četla se stejně dobře jako jiné knihy od Mony Kasten, ale příběh mě nezaujal. Musím přiznat, že do prvního otevření knihy jsem se musela nutit. Blakea mám ráda už z minulých dílů, ale Jude mi vůbec nesedla. Děj se už tolik neodehrával na území vysokoškoláků, jako v minulých dílech, což je škoda.
Kniha nakonec nebyla tak špatná a jsem ráda, že mi nezkazila úžasný pocit z minulých dílů. Děkuji!!!
Když jsem tuto knihu četla poprvé, byla jsem docela zklamaná. Kaden mi díky svému chování a svým rozporuplným náladám přišel trochu šílený a nesympatický. Častokrát jsem při čtení přemýšlela, co se Allie v minulosti vlastně stalo a od čtení mě to dost rozptylovalo... skutečnost mě fakt překvapila. Každopádně jsem nedokázala pochopit, proč se vydala s téměř neznámým nevrlým spolubydlícím na túru do hor bez mobilu a aniž by o tom někoho informovala - to mi přišlo prostě hloupé.
Další díly, ale byly skvělé, a tak jsem knihu přečetla podruhé, a tehdy se můj názor podstatně změnil. Postavám jsem už rozuměla a jejich příběh si užila. Líbilo se mi, že děj je čtivý a autentický s reálným životem vysokoškoláků. Spencera a především Dawn zbožňuji. Častokrát jsem se přistihla, že se nad knihou nahlas chechtám a v některých částech mi i běhal mráz po zádech.
Ke knize se ráda někdy opět vrátím. Děkuji!!!
Úžasná kniha, zatím nejlepší ze všech dílů. Čtivá, dojemná, zábavná a především dokáže ve čtenáři vzbudit hromadu emocí a neschopnost od ní odtrhnout zrak.
Postava Sawyer se v průběhu celé série velice mění a stává se ze vzteklé a nesympatické dívky skvělou a odvážnou hrdinkou. V této knize pořádně poznáme i mimoňského Isaaca a jeho velkou rodinu. Námět knihy je prostě dokanalý - divoká rebelka se rozhodne proměnit svého stydlivého, milého a velice přehlíženého (občas i šikanovaného) spolužáka na sebejistého lamače dívčích srdcí a mezitím se do sebe zamilují. Opět se musím přiznat, že jsem měla obrovský problém potlačit pláč a záchvaty smíchu. Když jsem byla ve 3/4 knihy, tak se mi zdálo, že je příběh už u konce, a tudíž jsem se děsila jaký nucený zvrat se objeví. Nemusela jsem mít obavy... zvrat sice následoval, ale vůbec nebyl násilný a do příběhu se skvěle hodil a udělal knihu ještě napínavější.
Na knize není NIC, co bych chtěla změnit. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Moc děkuji!!!
PS: Takové profesory bych si také moc přála mít. :-)
Skvělá čtivá kniha, která mou mysl plně vtáhla do děje.
Toto je moje první kniha o Kreolech v Americe. Chvíli mi trvalo, než jsem si přivykla na jejich podivné zvyky a mluvu - neumím si ani představit, že bych byla vydána na milost či nemilost muže. Lysette je odvážná mladá dívka, které jsem velice fandila. Líbí se mi, že se v knize její povaha postupně rozvíjí, ke konci mi ale přišlo, že si je sebou až příliš jistá a snaží se svého muže velice ovládat, což se nikomu nemůže líbit. Max je prostě dokonalý, obdivuji ho, že si i přes všechny okolnosti zachoval svou čest a i ve svém věku našel v sobě hravost. Jsem moc ráda, že zde byl popsán jejich rodinný život. Důležitou roli tu hrály dvojčata, které každý musí zbožňovat.
Od knihy jsem nemohla odtrhnout zrak. Příběh byl skvěle napsaný a napínavý. Moc děkuji!!!