monika0181 Online monika0181 komentáře u knih

Jenom ne Cade Jenom ne Cade Penelope Bloom

Pokud se chcete pobavit a zasmát, jednoznačně dobrá volba.
Od autorky nečekám nějak hlubokomyslné knihy, ale vím, že se vždy u nich pobavím.
Cade .... co věta, to perla. Přemýšlím, jak toho chlapa uchopit. Chci ho mít doma nebo ho spíš zardousit? Je to svobodomyslný dospělák nebo nevyzrálé dítě?
Ať je to tak nebo tak, v knize mi to opravdu fungovalo a já ho "žrala".
Nad knihou se nemám záměr zamýšlet, chtěla jsem si ji užít. A přesně to splnila.
Moc se těším na další díl.

23.01.2024 5 z 5

Hrana pokušení Hrana pokušení Eve Berlin

Nejblíže mi jsou tyto komentáře: Jita160, havrmoni a Felsenberg.
Doporučení číst knihy ze série s odstupem, to asi pomůže nejvíc.
Příběhy jsou velmi podobné, když čtete po sobě, nudíte se, není tam nic objevného.
Za mě tento díl byl asi nejlepší. Možná je to tím, že má nejvíce stran a je tam tedy trocha prostoru pro děj a myšlenky a nejen sex.

20.01.2024 4 z 5

Pekař příběhů Pekař příběhů Carsten Henn

Berete knihu do ruky a máte nějaká očekávání, jaký bude příběh, zda k zamyšlení nebo oddechovka.
Více jsem se svým úsudkem nemohla mýlit. Čekala jsem něco nenáročného, plochého, co přečtu a v klidu odložím.
Nejvíc mé pocity vystihují komentáře: strana394 a knihomolkazhor.
Nemá smysl spojlerovat, je toho níže popsáno již dost.
Kniha Pekař příběhů je plná myšlenek, pokud je chcete vnímat, z našeho života, našich úsůdků, předsudků a chování. Příběh je lyrický, laskavý, lehce melancholický a přesto s dobrým koncem, i když přiznám se, že takový jsem opravdu neočekávala.
Rozuzlení s Giacomem mě překvapilo, zastihlo nepřipravenou, i když asi jsem to předpokládat mohla.
Potěšilo mě, že je to příběh o lidech v letech a ne třicetiletých úspěšných miliardářích, jako často máme v knihách.
Lidskost tohoto příběhu je nadčasová. Kniha jistě zůstane v knihovně a jsem přesvědčena, že se k ní vrátím.

20.01.2024 5 z 5

Láska z deníku Láska z deníku Sarah Jio

Nejvíc souzním s komentáři Dámaskloboukem a Marla.
Příběh o nenaplněné lásce, lidských chybách a nápravě tajemství, i když už je pro některé bohužel pozdě.
Kniha mě trefila v dobu, kdy jsem ji přesně potřebovala. Nic sladkého, nic erotického, nic těžkého k přemýšlení.
Je to lehký tajemný smutný příběh protknutý celoživotní láskou a zklamáním.
Emily se po rozvodu vrací ke své tetě, kde trávila v mládí letní čas a cítila se tam dobře. Chce si srovnat život a začít znovu. Místo toho začne odkrývat staré rodinné tajemství...
Příběh popisuje, jak život není vždy jednoduchý a umí nám pěkně zamíchat kartami. Jak můžeme celý život někoho milovat a přesto naše láska nenajde naplnění. Působí to možná smutně, přesto je kniha plná lásky. A slzy mi tekly až na posledních stranách.
Příběh má otevřený konec, nečekejte happy end. Přesto je tam řečeno dost.
Asi by mě víc zajímalo, jak byl příběh dál u Emily a Jacka, ale i to tam lehce uzavřeno. Pointa příběhu bylo odhalené tajemství.
Kniha rozhodně zůstane v mé knihovně.
Jistě sáhnu po dalších knihách autorky.

20.01.2024 5 z 5

Hrana touhy Hrana touhy Eve Berlin

Olympiáda v počtu orgasmů? To mě tak napadá k této knize.
Chápu, že v erotické knize je to spíš o sexu než o ději, ale tady Kar musela být "odřená" až ke kolenům.
Bohužel na mě neudělal dojem ani popis sexuálních scén. Téměř pořád totéž, tatáž slova, jen změna lokace. Chvíli to baví, ale číst to stále dokola není extra zábava.
Nejvíc asi oceňuji kapitoly 15 a 16, kde je sebezpytace postav, jejich myšlenek, chování, životního postoje.
S ohledem na první knihu, tento díl nebyl žádný posun. Což mě mrzí.
Jdu na třetí díl, snad nebude úplným zklamáním.

17.01.2024 3 z 5

Hrana rozkoše Hrana rozkoše Eve Berlin

Úvod do BDSM, tak bych asi charakterizovala knihu.
Jsou tu tací, kterým se kniha nelíbí, nerozporuji to. Ale pokud vezmu do rukou erotickou knihu, těžko si stěžovat, že je kniha samý sex. Pokud by tam hlavní zápletkou byl polibek na čelo jak od babičky nebo ve snu políbení na špičky prstů, tak to nebude erotika. Pokud tedy nemáte rádi sex v knihách, vybírejte si něco jiného. To jen doporučení.
Co se týká hodnocení samotného příběhu, již jsem četla lepší zpracování BDSM. Jak jsem psala, je tak úvod, rozehrávka ....
V knize není moc variant erotických scén, opakují se scény, opakují se popisy. Za to za mě body dolů. To mohlo být propracovanější.
Myšlenka příběhu dobrá, kniha je čtivá. Bohužel konec mi přišel, jak šitý horkou jehlou, emočně plochý, samotný střed knihy byl mnohem výraznější.
Každopádně, kdo máte rádi erotickou literaturu, není to špatné, stojí za přečtení, i když jistě jsem četla i lepší příběhy.

16.01.2024 4 z 5

Výměna Výměna Beth O’Leary

Nejvíc se asi shoduji s komentáři petusska01 a Kuci12.
Příběh je pomalý dost rozvleklý, námět zajímavý výměna babičky s vnučkou. Přestože řeší těžké myšlenky ztrátu blízkého člověka, osamělost ve stáří a byl podprahově dost vážný, užila jsem si spoustu legrace a i úsměvu ve tváři při čtení.
Babička byla pěkné "péro". Znám několik lidí velmi akčních i v její věkové kategorii, tak mi to nepřišlo tak nepřiměřené jako u jiných komentářů. Vlastně jsem se nejvíc nasmála u kapitol, které vypráví babička.
Kniha nebude prvoplánovitě zábavná oddechovka. Jistě stojí za přečtení, i když ta rozvleklost příběhu asi nebude oblíbená, přesto stojí za přečtení a za zamyšlení.
Někdy je prostě velmi těžké se ze ztrátou vyrovnat.

15.01.2024 4 z 5

Sexy hoteliér Sexy hoteliér Alice Clayton

Vtipné jednoduché romantické klišé. Ale nevadí to, užijete si to.
V knize se krátce objeví postavy nejen z předchozích dílů, ale i sérií. Kdo nečetl vše, nevadí, kdo četl, toho jistě provazba potěší.
Tento díl mi přišel asi nejlepší ze série.
Nemůžu si pomoc, ale ani jedna obálka z této série mě na zadek neposadila. Obálky jsou jak z 80. let.
Za mě kniha splnila svůj účel. Chtěla jsem něco jednoduchého, ke krbu a čaji a to zafungovalo.

14.01.2024 4 z 5

Knihkupectví poslední naděje Knihkupectví poslední naděje Emily Blaine

Na cestách jsem řešila do čeho se začíst. Bez anotace, bez předchozí recenze jsem se pustila do této knihy, co mám ve čtečce.
Očekávala jsem lyrický příběh z knihkupectví, jaký jsem četla v poslední době několikrát a víc jsem se nemohla mýlit.
Hned na prvních stranách mě do příběhu vtáhl Max akcí a erotikou tak, že se mi opravdu otevřely oči. Kniha mě vtáhla a nepustila dokud jsem nebyla na konci.
Příběh není nijak objevný Bad Boy Max potřebuje zachránit a tak je "uklizen" do knihkupectví k uzavřené, neprůbojné Sáře. Jejich pomalé sbližování jak ve vztahu, tak ve vývoji povah mě bavilo.
Konec mi přišel trochu nadsazený, ale nakonec mi zase tolik nevadil. Jen ten drive tam nebyl ve finále tak patrný, tam byl příběh tou lyrickou uspávačkou.
Jednoduchá oddechovka, která potěší.

14.01.2024 5 z 5

Sexy mlékař Sexy mlékař Alice Clayton

Druhý příběh série se mi líbil o něco víc, bylo nám odpuštěno dlouhé úvodní slovo než se začalo něco dít.
Oscar asi nebyl úplně můj šálek kávy, víc mí jako chlap seděl Leo z prvního dílu. Ale příběh byl vtipný, rychle se četl. Trocha erotiky.
Nejvíc asi oceňuji, že Natalie byla žena velikosti XL, což často v knihách není a plná sebevědomí.

14.01.2024 4 z 5

Sexy farmář Sexy farmář Alice Clayton

První čtvrtinu knihy jsem se nudila. Když se na scéně objevil Leo začal být děj zajímavější.
Příběh byl vtipný, nakonec i čtivý. Je to jednoduchá jednohubka, která na Vás nezanechá následky.
Pokud si chcete odpočinout a nic neřešit, je to dobrá volba.
Nejvíc asi oceňuji informace o vaření a bio farmaření.

14.01.2024 3 z 5

Evvie Drakeová začíná znovu Evvie Drakeová začíná znovu Linda Holmes

Můj komentář bude podobný ostatním. Kniha plyne tak na 3/4 plynu.
Obálka je asi to nejlepší z knihy. Nápad originální. Provedení bohužel pokulhává. Příběh je plochý, špatně se mi do něj začetlo.
Myslím, že z toho šlo vytěžit více a mohlo být více čtivé, emoce ostřejší, silnější.
Psychické týrání, kariérní krize, zasazení postav do života super, jen to v příběhu působilo nedotaženě, což je škoda. Chtělo to více hloubky v některých situacích.
Evvie chování mi vadilo, ale umím se vcítit, že pokud se jedná o psychické týrání, eliminujete, co řeknete, byť ve finále lžete nejlepšímu příteli a ne jen agresorovi. Psychické týrání člověka poznamená a ne snadno se napravuje.
Dean byl takové nerozhodné zlatíčko.
Setkali se dva hluboce poznamenaní lidé, bojující se smyslem svého života.
Vzpomínky v ději byly tak divně zakomponované, že to rušilo ve čtení.
Happy end taky pomalu nebyl, vše vyznívá tak do ztracena.
Přesto považuji knihu za zajímavou, jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Lituji, že nebude patřit k favoritům, protože si myslím, že téma potenciál opravdu má.

11.01.2024 3 z 5

Skryté bouře Skryté bouře Tami Fischer

Wau, tento díl jsem si užila.
Lenny, která měla v předchozích dílech okrajovou linku, to ve svém příběhu opravdu rozjela.
Creeda jsem měla ráda již v prvním dílu, kde měl silné kamarádské pouto s Chesem. Creed je můj speciální sympaťák, kluk, pro kterého mohu mít slabost.
Je zvláštní jak Lenny a Creed jako nejlepší přátelé o sobě vědí minimum. Celé to nahrává krásnému milostnému příběhu.
Opravdu jsem si užila to erotické jiskření, ty jejich tanečky "pouze přátelství".
Celá série nejsou příběhy s nějakou extra hloubkou, ale jsou to knihy, které si užijete a s c hutí přečtete. Náměty příběhu nejsou úplně originální ,ale jsou napasovány na ne tak zvyklé prostředí, že Vás příběh pobaví, zaujme.
Těším se na vydání 4.dílu a doufám, že se svého příběhu dočká i Summer.

Potopené lodě Potopené lodě Tami Fischer

Příběh Carly a Mitchella měl již jinou dynamiku příběhu, silnější emoce, než příběh první.
Námět příběhu zajímavý, jen to vyústění strašně snadné a rychlé.
Na jednu stranu byl příběh naivní, na druhou stranu neobyčejně silný.
Každopádně o moc silnější dojem z knihy než z předchozího dílu. Kniha měla správný poměr lásky a napětí, erotického jiskření, tajemství.

Spálené mosty Spálené mosty Tami Fischer

Hodnocení píšu po přečtení prvních tří dílů série.
Příběh Elly a Chestera je takový slaďoučký. Přestože Chas bojuje v Kleci, necítíte v příběhu napětí, spíš stud a mezi nimi magickou nevysvětlitelnou přitažlivost. Setkají se dva naprosto odlišní lidé, u kterých neuvěřitelně funguje chemie, přitažlivost a erotické napětí. Chese celou dobu vnímám jako plyšového medvídka k mazlení. Nějak mi jeho chování a povaha nešla k bitkaři. Proto tam taky mohl být zvrat na normální život.
Autorka píše čtivě, vtáhne vás do děje a až zpětně Vám dojde, že některé věci mohly být promyšlenější.
Já tento díl beru jako úvod, v podstatě celou radu jako slow burn romantiku, protože s každým dílem cítím tu vášeň víc.
Neznamená to první díl nečíst, je hezký, jen ty emoce nejsou tak silné.
Pokud bych psala hodnocení po každé knize hned po přečtení, bylo by to za 100%, v hodnocení všech tří zatím vydaných dílů, je to tak 80%.

Hořící měsíc Hořící měsíc Jo Watson

Sladká pohádka, jak jinak popsat knihu.
Souhlasím s komentářem ElikaS, jde o romantiku, která není ničím výjimečná a ani originální.
Kniha je čtivá, pobaví, je úsměvná. Jednoduchá oddechovka.
Není špatná, ale neohromila mě. Přečetla jsem ji, v knihovně nezůstane, ale jistě má potenciál, min romantického odpočinkového čtení.
Byť mě bavila, v srdci nezůstane.

05.01.2024 3 z 5

Dokonalé léto Dokonalé léto Kasie West

Od autorky jsem již četla některé knihy a další mám v plánu. Tohle bylo příjemné letní čtení.
Víc to asi bude bavit YA, je to taková návrat k Hříšnému tanci v podání teenagerů.
Jednoduché, bez vážných komplikací. Jako jednohubku si příběh jistě užijete.

04.01.2024 4 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Zvláštní neobvyklý příběh. Souhlas s Marsí5, Tiffy jsem z počátku fakt nemusela. Kniha má pomalejší rozjezd. Ale od začátku výměny vzkazů se vše změní a příběh plyne svižně.
Téma sdílené postele mě opravdu příjemně překvapilo a přemýšlela jsem, co mohu čekat, i když se to dalo předvídat. Nicméně bylo to okořeněno manipulativním ex, neoprávněným vězením.
Kniha je vlastně velmi příjemná na čtení. Jdu do další knihy autorky.

04.01.2024 4 z 5

Dohoda Dohoda Paulina Świst

Nejsem fanouškem polských autorek, ale tato kniha je fakt vrchol hlouposti.
Nevím, zda zda se autorky rozhodly, že čím více vulgarit v knize bude, je asi lepší.
Nesedl mi styl a ani vulgarity, v některých knihách k příběhům patří a nevadí. Tady to na mě působilo snahou upozornit.
Už dlouho se mi nestalo, že jsem knihu ve dvou třetinách odložila, protože to byla totální ztráta času.

03.01.2024

Až o mě zabojuješ Až o mě zabojuješ Bianca Iosivoni

Za mě bohužel nejslabší díl série.
I když jsem se na něj těšila. Kniha mě neohromila. Bohužel 3/4 knihy se plácáme v odmítání. Je to tak zdlouhavé, že to prostě nebaví.
Za mě nejvíc přínosná je poslední čtvrtina knihy, kdy Cole i Sophie zjistili, že pokud něco chtějí, musí pro to něco udělat. Ať už zvednout prdel a udělat něco navíc a nebo se přestat bát a jít si za svým snem.
Něco nám život usnadní a spadne nám do klína, ale obvykle proto, co nejvíc chceme, musíme udělat něco navíc.
To bylo asi hlavní poselství knihy.
Na zadek jsem si z knihy opravdu nesedla. Za mě průměr.

03.01.2024 3 z 5