Morisius komentáře u knih
Jak již bylo napsáno v komentářích, tato kniha je jedinečná. Při studiu historie marginálních vrstev a dějin každodenního života zcela nepostradatelná. Dá se číst mnohokrát, pokaždé se v ní naskýtají rozličné myšlenky, které čtenář zprvu nemusí zachytit.
Tak jako předchozí díly, mohu hodnotit za sebe, jako podařené bubákovské pohodové čtení.
Tento příběh mě nijak velmi neohromil, ale díky zajímavým nápadům autorky stálo za to to dočíst.
Pohodová bubákovská kniha na večer, která se dobře čte.
Jedna z mích nejoblíbenějších knih, krásně se to čte a příběh poutaví.
Jedním slovem - PERFEKTNÍ.
Základní dílo pro milovníky a studenty umění. Neměla by chybět v každé knihovně.
Kniha, která by neměla chybět v každé knihovně. Základ pro poznání architektury.
Základ pro všechny co chtějí vědět o stavbách a památkách více. Díky této knize získáte znalost stavbu popsat a zařadit do časové osi. Je to jedna z mých nejoblíbenějších knih a často se k ní vracím.
Taková oddechovka, u které nemusíte vůbec přemýšlet. Vřele doporučuji na pohodářské čtení. Za mě příběh, který neurazí a úplně nenadchne.
Velmi zajímavý příběh a čtivé. Velká písmenka a krátké kapitoly, umožňují tuto knihu přečíst za chvilku a strávit pohodový den volna.
Velmi čtivé. I když tušíte konec, tak to musíte dočíst.
Zajímavý příběh, čtivé. Ale občas popis trochu zmatečný, takže představu prostředí ve kterém se děj odehrává to trochu rušilo.
Zajímavá kniha, čtivá. Pár rad k zamyšlení a informace o fungování skupiny lidí. Za mě fajn počtení, žádná přemíra cizích názvů a poznámek pod čarou. Neztrácíte se v textu, jak to většinou u těchto motivačních knih bývá.
Pohodová knížka určená dětem, ale za mě... Zajímavá a pro relax vyberná, pokud chcete nachvilku odložit knížky s náročným dějem.
Sice napsané pro děti, ale zajímavý příběh. Občas se mi zdálo, že jsou tam překlepy, ale mohlo to být myšleno záměrně – v mluvě dítěte.
Doporučuji, zajímavé publikace k oprašování znalostí z historie.
První kniha mnou čtená od autora a mohu doporučit. Pohodová a čtivá kniha.
Jen při proplétání se textem mě to nutilo si dohledávat fakta o právech tehdejší šlechty a jejich postavení s úřadem ve společnosti.
Tato kniha má zajisté své čtenáře, ale po mnoha pokusech nedočtena. Autorka využila několika zajímavých nápadů. Bohužel při čtení mi nebylo jasné, která postava zrovna mluví. Také přeskakování z místa na místo. Nedalo se přesně určit kde se postava nachází, až po několika řádkách mi došlo, komu se text věnuje a kde se nalézá.
Jednu hvězdu dávám za autorčin psaný text.
Formulaci vět a snaze drobně využít krásný jazyk říznutý s filozofií, což plyne z mého názoru ze studia na filozofické fakultě.
Další že série, stojí za přečtení. Napsáno čtivě.