MOu598 komentáře u knih
Četla jsem v březnu 2007. Podle mých poznámek:
Pohádky nejsou jen o pohádkových bytostech, nebo o lidech, ale často o věcech. Některé jsou spíš pro dospělé, některých jsem se jako dítě bála.
Citát:
"Chtěl se modlit, ale vzpomněl si jen na velkou násobilku."
Četla jsem v květnu 2007. Podle mých poznámek:
Citát:
"Každý je chytrý, po činu."
Četla jsem v květnu 2008. Podle mých poznámek:
Povídková knížka - 7 povídek. Autorka je vypravěčka a vypráví zajímavě, zaujme. Každá povídka je i trochu jinak napsaná. Trochu vše jakoby zahalené.
Četla jsem v srpnu 2007. Podle mých poznámek:
Hezké, zajímavé. Film dost jiný.
Pohled na Afriku a Afričany. Autorka 2x o Afričanech hovoří velmi neuctivě, jako by to ani nebyli lidé, ale něco podřadného - na úrovni zvířat. Je to divné, protože jinak je má ráda a respektuje je.
Jinak hezké.
Knížka do kapsy, možno vzít sebou na cesty.
O hlavních městech Evropy, tak jak byl stav r. 2004 (údaje z r. 1989 doplněny stavem r. 2004).
Hezké, zajímavé, barevná foto. O historii, vývoji, současnosti, památkách i současném životě.
Který chytrák píše Evropa s malým e?
Výpravná knížka s řadou foto i textu.
Asi je těžké vybrat to nej a možná je to pro každého něco jiného.
Inspirace na cesty, na snění.
Výpravná knížka, velká barevná foto. Popis, typy, i nejvhodnější doba na návštěvu.
Z Čech Staromák, Václavák, nám. vTelči a Č. Budějovicích.
Některá náměstí v Čechách, v Evropě jsem viděla.
Svět je ale tak veliký.
Krásná knížka obrázků Prahy s krátkými zamyšleními významných českých osobností.
Krásné.
Řada zajímavých informací.
Knížku do ruky a hurá na most - nejlépe brzo ráno .
Zajímavá kniha.
Zaujala mne i chronologická tabulka - doba, panovník, sloh, české dějiny, evropské dějiny, architektonické památky, architekti.
Všechny stavební styly. Mapky, kde jaký dům, kostel najdeme.
Zajímavá knížka.
Začala jsem po Praze chodit s hlavou vzhůru.
O hvězdné obloze.
Řada mapek, plánů, kreseb.
Ráda bych se o tom naučila, ale zatím jen v noci stojím před velebností přírody.
Četla jsem v červnu 2009. Podle mých poznámek:
Krásná, bohatá kniha. Velké barevné foto s popisem. Vysvětlující, ukazující, co je významné.
Asi 65-70 významných staveb z celých Čech a Moravy s popisem + o dalších desítkách staveb všech slohů. V závěru slovníček odborných výrazů.
Hezké, mít doma.
Architektura je umění.
Četla jsem v červenci 2009. Podle mých poznámek:
Asi o 70-80 pražských kostelech. Text super, mnoho údajů, i když stručně o architektuře a interierech - o zajímavostech, stavitelích, sochařích, malířích.
Foto velká, barevná, exteriér i interiér. Ale vytýkám fotkám, že na nich je moc hlavně aut. Kazí to dojem. Snad mohl být fotograf šikovnější.
Krásná, zajímavá knížka.
Četla jsem několikrát. Knížka pro osobní rozvoj.
Chytré, vtipné, rozumné. Ale nakonec, i šéf je jen člověk.
Citát:
"Budete-li neustále shrbení, nespatříte nikdy slunce."
Četla jsem v červenci 2007. Podle mých poznámek:
17 příběhů v tlusté knížce. Moc najednou.
Přečíst znovu - postupně.
Četla jsem v červnu 2007. Podle mých poznámek:
Řada úvah o životě, jeho smyslu, o právu, spravedlnosti, vině a trestu.
Autorka hodně píše o sobě. Píše i o své práci, lovkyně velké zvěře v Africe, jak se k ní dostala, co pro ni znamená.
Popisuje přírodu, lidi, vztahy, lov. Tvrdost a krásu.
Hezké. Krátké.
Citát:
"Dělej, co chceš, hlavně to doveď do konce."
Četla jsem v lednu 2007. Podle mých poznámek:
Útlá hezká knížka, vtipně napsaná. Hlavně o kultuře Dánska, spousta informací.
Podnětné.
Hezky se čte.
Četla jsem v červenci 2007. Podle mých poznámek:
Starý překlad, špatně se čte.
Život při době ledové. Nesmysl za nesmyslem - jak jedna osoba a pak jeho syn je strůjcem pokroku na zemi i kořenem celého lidstva. Často to vypadá jako vyprávění o Robinsonovi, jenže ten na vše přišel, protože to již existovalo.
Pokud postavy ale berem jako princip lidství, tak knížka do sebe něco má.