moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

Byl to velmi zajímavý detektivní příběh, plný zášti, zloby a nenávisti. Velmi propletené rodinné vztahy, ale hlavně příběh jedné velké deziluze.
A opět skvělý Patrick a "jeho" tým. A vše vyšperkuje svými peripetiemi jeho těhotná přítelkyně Erika.
Těším se na další díl.

04.07.2017 5 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Tak opravdu tohle se autorovi povedlo!!! Od začátku do konce to má spád, neustále se něco děje, skvělé vylíčení minulosti psychiatra Erika, jeho práce, která odstartovala vše následující v jeho životě. A rovněž i to, že oběť se může velmi rychle změnit ve vraha bez ohledu na věk.
Na druhé straně čtěme o hrdinství lidiček, kteří se jim vrahům dokáží postavit i za cenu vlastního života.
Ale doporučuji číst jen pro silné nervy. Já na konci plakala, a vůbec se za to nestydím!!! Vždyť tohle se může a bohužel děje stále kolem nás.
Mohu jen doporučit.

01.07.2017 5 z 5

Past na dobrodruha Past na dobrodruha Nora Roberts

Tak to bylo něco, nádherné i děsivé zároveň. Obdivuji a hluboce se skláním před lidmi jako byli adoptivní rodiče Cama. Dokázali "vrátit do života" tři kluky, kteří zažili tu nejhorší lidskou špínu. Dokázali jim dát lásku a ukázat správný směr do jejich nového života.
Ti pak dali před smrtí otce slib zachránit dalšího malého nového člena rodiny. A protože jsou tři dospělí a samostatní, musejí se naučit zas si vzájemně pomáhat ve výchově malého chlapce. I ten má hrůzu za sebou. A i když se to zdá ze začátku nemožné, zlo je pomalu napraveno.
A tak si nakonec i ten nejstarší zaslouží lásku.
K tomu lze jen dodat - nezapomeňte si utřít slzy na konci příběhu.
Doporučuji.

18.05.2017 5 z 5

Teď, nebo nikdy Teď, nebo nikdy Harlan Coben

Tak tomu říkám psychologický román s detektivními prvky. Úžasně vyvedený příběh, který zanechává velmi silný dojem i dost dlouho po přečtení knihy.
Závěr vám doslova vyrazí dech. Bují zde velmi silné emoce, vysoké napětí, plno překvapivých zvratů.
Bylo to moje první setkání s autorem a rozhodně se podívám po nějaké jeho další knize.
Doporučuji!!!!

04.10.2016 5 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Tušila jsem, o čem bude tento díl - soudní proces s hlavní hrdinkou. Přesto i tento díl překvapí, ukáže se, kdo je skutečným přítelem Lisbeth, kdo jí věří a chce jí pomoci, i bez nároku na její vděčnost. A také se přesvědčíte, že i v policii a ve vládních složkách jsou lidé, kteří opravdu věří v to, co dělají a jednají dle práva a své cti, a jsou lidé, kteří se vše snaží změnit ve svůj prospěch.
Také poznáte chování krys, které při potápění lodi se snaží zachránit a druhé shodit z paluby.
Trošku mě zamrzela Lisbeth, která stále odmítá si připustit, jak moc jí pomohl Mikael. Ale i ona to nakonec pochopí.
Tohoto autora opravdu je škoda, určitě by napsal ještě více skvělých děl.

21.08.2016 4 z 5

Smlouva s ďáblem Smlouva s ďáblem Liz Carlyle

Krásná pohádka pro dospělé s tajemstvím, které se velmi pomalu odkrývá a dere na svět. Stejně tak jako i láska mezi hlavními hrdiny. Velmi svérázná mladá žena a bohatý hrabě k sobě hledají cestu i porozumění toho druhého.
Není to nic světoborného a motivem něco neznámého, přesto jsem si čtení užila a odreagovala se. Řadím do červené knihovny, kterou občas neuškodí nikomu si ji přečíst.

17.01.2021 4 z 5

Všechno o lásce Všechno o lásce Stephanie Laurens (p)

S láskou nemá cenu bojovat, lásku má člověk s pokorou přijímat. - Tak nějak to prohlásí Lucifer Phyl, když se ho zeptá, co je to vlastně láska. A jako i bratr a bratranci i Lucifer zprvu si myslí, že láska či dokonce manželství není pro něj, když ale narazí na dívku Phyl, jeho stanovisko dostane první trhlinu. A když Phyl před ním "neklečí" a rozhodně mu nepodléhá, navíc je zapletena nějakým způsobem do vraždy jeho přítele a navíc se ji někdo několikrát pokusí zabít, má Lucifer jasno. Chce tu a žádnou jinou. A rozhodně nemíní dopustit, aby mu to vrah překazil. Ale Phyl není dívka, která je zvyklá, aby se o ni někdo staral, i když je to někdy velmi příjemné. Mám Cystery - všechny - ráda, a ještě víc jejich protějšky. Velmi podařilá série. Pro romantiky mohu jen doporučit.

29.08.2020 5 z 5

Nikdy nevíš Nikdy nevíš Chevy Stevens (p)

Skvělý psychologický román, v kterém není nic tak jednoznačné, jak se to naoko jeví. Každopádně hlavní hrdinka Sára - to je tedy případ. I když na druhou stranu chápu, že adoptivní děti hledají své biologické rodiče, Sára tím rozpoutá "peklo".
A bohužel jsou tu tací, navenek "neviditelní", kteří se rozhodnout toho využít ve svůj prospěch stůj co stůj.
Knihu doporučuji.

02.06.2020 5 z 5

V područí lásky V područí lásky Stephanie Laurens (p)

Celou dobu jsem se těšila na tento příběh série, záhadný, tajemný a velmi nebezpečný šlechtic Dalziel - vlastně nyní už vévoda, který nečekaně rychle přebral titul a vše kolem. Pro něj je nejhorší zjištění, když mu dámy z horní vrstvy společnosti dají ultimatum - co nejdříve se pro titul a rodinné jmění musí oženit.
Royce ale není ten, kdo se rád podrobí jiným. Ukáže se, že ale zde nemá na výběr. A když si vybere - tajně, dotyčná dáma pochopí, že není před ním úniku,
A přijde na řadu i poslední vlastizrádce. A bude to bolet.
Skvělá třešnička série. Doporučuji.

02.05.2020 5 z 5

Osudný polibek Osudný polibek Joan Johnston

Krásný romantický příběh, který ukazuje, že ne krása těla, ale krása srdce by měla být tou hlavní a nejdůležitější. Upřímné jsou i děvčátka dvojčátka a i pohledná kráska na okraji společnosti, které se rozhodnou dokázat jednomu muži, že má cenu žít a milovat, i když už není "Krasavec".
Moc hezké a pro mne další důkaz, že i červená knihovna nám může dát příklad chování i pro dnešní dobu.

12.04.2020 4 z 5

Bronzová socha Bronzová socha Stella Blómkvist

Motiv dobrý - moc, peníze, drogy, závist a žárlivost. Každopádně mi moc hlavní hrdinka Stella sympatická nebyla a ani policie. Asi mi nejvíc vadil ten její přístup a alkohol. Ale zkusím Stelle dát ještě šanci.

10.04.2020 3 z 5

Vezmu si tě Vezmu si tě Jayne Ann Krentz

Pěkný romantický příběh, přímo klasika, je tu plno legrace ale i velká dávka romantiky. Odpočinková četba.

25.03.2020 3 z 5

Dáma ve věži Dáma ve věži Amanda Quick (p)

Skvělý romantický příběh na odreagování na jedno odpoledne. Kniha ve mne vyvolala salvy smíchu nad snahou Gabriela trochu zkrotit Phoebe a hlavně ji zajistit bezpečnost. Slova jejího otce dlouho nezapomenu - není to doslova - Dcerko, mám tě rád, ale jsem rád, že teď si dělá o tebe starosti manžel a ten musí zajistit tvou bezpečnost. Ale i matka Phoebe není jen tak nudná hraběnka. A dokonce si ke konci šplhla i sestra Phoebe markýza Meredith.
Každopádně Gabriel, který se musí překonávat, aby Phoebe nesvázal pro svou jistotu o jejím bezpečí a aby nevybuchl, u mne vede.
Romantika jak má být.

16.02.2020 4 z 5

Svedení pravého gentlemana Svedení pravého gentlemana Victoria Alexander

Kouzelné, vtipné a romantické, úžasná třešnička na dortu celé série. Líbila se mi celá série, ale tady jsem se asi nejvíce nasmála. Kletba, která jde zlomit jen prostým manželstvím. Každopádně matka Olivera, strýček Kate a Oliverův majordomus - ti znamenali pro mne vždy vtipné a humorné scénky a dialogy. Kate se dostane do situace, kterou vůbec neplánovala. Oliver zpočátku cizince vůbec nevěří, a ani se mu nedivím, každopádně časem zjišťuje, jak je mu s ní dobře.
Výbuch Olivera mě nezklamal, jsem ráda, že autorka z něj udělala rebela, ale i moudrého a laskavého muže.
Krásný závěr série. Celou sérii doporučuji pro pobavení a odreagování.

29.01.2020 5 z 5

Záhada zimní zahrady Záhada zimní zahrady Val McDermid

Začátek je hodně pomalý, táhlý, ale Kate kromě záhady zmizení zimních zahrad, začne pro kamarádku vyšetřovat machinace s pozemky, příběh bere spád a je tu náhle ukázka klasické detektivní práce - sbírání střípků a skládání do vzorce skutečné pravdy.
Logika tu hraje prim.

04.01.2020 4 z 5

Nataša se bojí lásky Nataša se bojí lásky Nora Roberts

Krásný romantický příběh o Nataše a Spencerovi a jeho dcerce Freddie. Nataša si prošla ošklivým zážitkem s bývalým přítelem a bojí se někomu dát své celé srdce. Spencer je vdovec, ale neměl dobré manželství a nebyl zprvu ani dobrý otec, ale teď dcerku miluje. Začal milovat i Natašu, a musí udělat vše, co je v jeho silách, aby ji o tom přesvědčil.
A určitě se dá vytušit konec.
Moc se mi to líbilo.

30.12.2019 5 z 5

Sen v bílém Sen v bílém Nora Roberts

Skvělá romantická oddechovka, od první chvíle mi ústřední dvojice zamilovaných, byť se tomu jeden z nich bránil, byla sympatická, on je takový typický profesor - učenec, ale trošku nepraktický pro život, na druhé straně se srdcem ze zlata. A ona - byť vynikající profesionálka ve svém oboru, tak na druhé straně dítě, které se nedokáže vzepřít své matce, která ji ničí. No a potom zbylé její 3 kamarádky, které stále drží při sobě. A to je dneska vzácné.
Super.

11.12.2019 5 z 5

Anděl temnoty Anděl temnoty Caleb Carr

Psychiatr i Anděl - obojí je velmi čtivé a napínavé, dozvídáme se zde o plno slavných osobnostech, které se velmi proslavily v oboru psychiatrie či soudní kriminalistiky té doby. Každopádně autor vystihl základní postoj společnosti - žena, která ublíží svým dětem - to snad ani není možné. Od tohoto postoje se vlastně odráží hlavní linie příběhu. A zas smekám před doktorem a jeho přáteli, kteří i přes překážky a ohrožení svého života jdou za svým cílem, zachránit ty, kteří se sami neumějí bránit, a chytit tu, která za tím vším stojí.

04.12.2019 5 z 5

Námluvy škorpionů Námluvy škorpionů Ken McClure (p)

Tato kniha je známkou toho, že autor má bohaté zkušenosti z oboru a že jsou na vysoké úrovni. I přes to, že jsou v knize odborná výraziva, která běžný čtenář nezná, nemá pocit, že by díky tomu nerozuměl ději.
Každopádně motiv dnes velice reálný a děsivý zároveň. Na jedné straně snaha odborníků zlepšit život lidí a vymýtit různé nemoci, na druhé straně vědci, kteří ale myslí pouze na své zbohatnutí, kteří jdou svou vlastní cestou za ním a neštítí se ničeho.
Velice rychle si oblíbíte hlavního hrdinu a budete mu držet palečky.

18.11.2019 5 z 5

Bezmezná ctižádost Bezmezná ctižádost Ken McClure (p)

Hu!!! Ještě teď mám utkvělou představu, že kolem sebe slyším škrábání krys. Cítím beznaděj kolem sebe nad zničenými životy. Také jsem pochopila, že některé věci z minulosti je lépe nechat tam, kde jsou. A také jsem se poučila, že nic není stoprocentní jistota, že se nic takového dnes a někde kolem nás nemůže opravdu stát.
Autor skvěle vylíčil situaci ze všech možných úhlů náhledu a ukázal různé povahy lidí.
Zas je člověk i zároveň trochu moudřejší, co se týče černé smrti.
Knihu zcela jednoznačně doporučuji milovníkům knih se zdravotní tématikou s velkou dávkou dobrodružství a i troškou detektivky. Jiný název knihy - Prokletí Skelmoru

13.09.2019 5 z 5