Moymeer Moymeer komentáře u knih

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Až na pár skvostných momentů mi přijde Podivné město slabší než první díl (hlavně asi proto, že už jako čtenář neobjevujete nic moc nového). Každopádně stále velmi dobré, skvěle napsáno, fotografie opět působivé. Nemůžu se dočkat třetího dílu :)

15.01.2016 4 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Nemůžu jinak než 5 hvězd, tohle je přesně můj šálek čaje. Fotografie naprosto ohromující. Rozhodně nemusí sednout každému, ale pro mě je to absolutní srdcovka :)

PS: Fanouškům knihy důrazně doporučuji vyhnout se filmovému zpracování. Knížku miluju a byl jsem tak bláhový, že jsem šel do kina. Teď se už druhý den snažím zapomenout, že jsem tam byl.

15.01.2016 5 z 5

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Uff, po aristokratkách vážně změna, pro mě spíše k lepšímu. Autor mi v mnoha momentech naprosto a čistě mluví z duše, díky čemuž bych se nezdráhal dát klidně pět hvězdiček. Jednu ale ubírám za celkový koncept knihy, kdy autor postupně načne poměrně dost různých témat, událostí či paranormálních jevů, nicméně prakticky nic nedotáhne do konce, takže kniha působí dost nedokončeně (otevřený konec není na škodu, zde se však podle mě jedná spíše o konec žádný než otevřený).

12.01.2016 4 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Naprosto plynulé pokračování Poslední aristokratky. Knihy jsem četl hned po sobě a ani neodkážu říct, kde vlastně končil první díl a začínal druhý. Celou dobu jsem se královsky bavil a čím dál tím více jsem sympatizoval s jednotlivými postavami. Jestli bude další díl, možná je začnu mít i rád :)

07.01.2016 4 z 5

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Dodnes si pamatuji, jak jsem knihu četl k maturitě a po dočtení nemohl uvěřit tomu, že je konec. Myslel jsem si, že s tou knihou strávím celé mládí. Přestože je dílo psané krásným jazykem a často vás donutí k zamyšlení, musím konstatovat, že jsem asi nečetl nic nudnějšího (pominu-li kvantum odborné literatury při studiu na VŠ). Takže za mě bohužel jedno velké ne.

04.01.2016 2 z 5

Na základě recenzí jsem čekal pecku a dostavilo se pouze zklamání. Kniha mě neskutečným způsobem nudila, nedokážu si ani vysvětlit, jak je to možné. Příběh má potenciál, postavy taktéž, sem tam nějaký ten vtipný gag. Celkově to ale pro mě bohužel nefungovalo.

04.01.2016 3 z 5

Fantom Opery Fantom Opery Gaston Leroux

Pro knihu, filmovou i divadelní adaptaci mám trochu slabost. Vlastně ani nevím proč, možná kvůli příběhu, možná kvůli prostředí tajemné opery, možná kvůli úchvatné hlavní postavě. Každopádně stojí za přečtení, možná spoustu lidí nenadchne, ale snad ani nikoho neurazí.

04.01.2016 4 z 5

Kocour Vavřinec a jeho přátelé Kocour Vavřinec a jeho přátelé Dagmar Lhotová

Žádná jiná kniha mě nebude životem provázet tak, jako tahle. Nesmrtelné příběhy Vavřince, Otylky, Mojmíra a Spytihněva si kdykoliv rád připomenu a bezpečně mě pobaví. Kdyby hořelo, jako první zachraňuji právě rozpadlý výtisk téhle nádhery :)

04.01.2016 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Tady snad není co dodat - jedna z těch knih, kterou dočtete a máte chuť ji pohladit. Chcete uvěřit tomu, že malého prince jednoho dne potkáte a jen tiše zašeptáte: "Vrátil se, pane Exupéry, vrátil se".

04.01.2016 5 z 5

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Naprostý TOP českého humoru!

03.01.2016 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Návrat aristokratické rodiny z USA na rodnou Kostku přináší přirozeně celou řadu vtipných situací, které pramení hlavně z velmi rozličných a místy až karikaturně vykreslených postav a jejich interakce s okolním světem. Pokud neočekáváte hlubokomyslné zamyšlená nad stavem české šlechty a chcete se příjemně pobavit, sáhněte po Poslední aristokratce.

03.01.2016 4 z 5