mpb1913 mpb1913 komentáře u knih

Můj čas Můj čas Bradley Wiggins

Dost sem se na knihu těšil, bohužel nenaplnila očekávání. Fakt sem čekal víc zajímavostí ze zákulisí cyklistické stáje, průběhů závodů i jednotlivých etap. Přijde mi to to takové odfláklé a příliš zaměřené na Bradleyho pocity.

21.02.2014 3 z 5

Králův muž Králův muž Tim Severin

Komu se líbily první dva díly, bude se líbit i třetí. Kdo u prvních dílů postrádal větší tempo a napětí, nenajde ho ani u třetího.

21.02.2014 4 z 5

Hoolifan: 30 let násilí Hoolifan: 30 let násilí Martin King

Na můj vkus trochu moc strohá.

21.02.2014 4 z 5

Zlověstné proroctví Zlověstné proroctví Tim Severin

Řekl bych, že proti prvnímu dílu má už o maličko větší spád.

12.02.2014 4 z 5

Pod ochranou pohanského boha Pod ochranou pohanského boha Tim Severin

Není to žádná zběsilá jízda, děj plyne jen pozvolna, ale knížka vás neustále nutí číst dál.

12.02.2014 4 z 5

Seianus Seianus David Wishart

Ani nevím jak se ke mě kniha dostala. Předchozí díly série jsem nečetl, ale v ničem to nevadí. Víkend sem trávil s horečkou v posteli tak sem ji slupnul a nebylo to špatné. Jako oddechovku doporučuji.

06.02.2014 4 z 5

Cesta sněžných ptáků Cesta sněžných ptáků Robert Lyndon

Zrovna jsem neměl do čeho píchnout tak sem v krámě šáhnul po téhle knížce a byl sem mile překvapen. Jednoduše napsáno, děj má koule, těším se na pokračování.

06.02.2014 5 z 5

Vnitřní oko Vnitřní oko Wilbur Smith

Tak tohle je neuvěřitelná sračka. Když už jsem strávil s Taitou zhruba 2000 stránek, přeci jen k němu člověk získá nějaký vztah, ale takhle to zakončit? No ty vole...

06.02.2014

Čaroděj Čaroděj Wilbur Smith

Po výborné jedničce, slabší dvojka a ještě slabší trojka. Mám rád reálné romány, ale tomuhle se prostě uvěřit nedá.

06.02.2014 2 z 5

Řeka bohů II Řeka bohů II Wilbur Smith

Když už jsem si ji koupil, tak sem ji i dočetl. Wilbur je určitě skvělý vypravěč, ale mě prostě ty příběhy ( až na Řeku I) nebaví.

06.02.2014 3 z 5

Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Ale jo dobrá, taková pohádka, ale dobrá. Bavil sem se.

06.02.2014 4 z 5

Mohli bychom také vyhrát Mohli bychom také vyhrát Johan Bruyneel

Fakt zajímavá knížka, v době kdy jsem ji dočetl dal bych 5 * bohužel po tom co prasklo Lancovo zobání tak to dost věcí staví do jiné roviny. Přesto skvěle popsáno jak se tvoří strategie na závod či jen etapu, průběh závodu i celkové pozadí cyklistiky.

04.02.2014 4 z 5

Bratrstvo neohrožených Bratrstvo neohrožených Stephen Edward Ambrose

Nemám moc rád knihy z první nebo druhé světové, ale tohle je pecka.

Fotbalová horečka Fotbalová horečka Nick Hornby

Skvělá kniha. Přestože Nick popisuje svoje utrpení s Arsenalem ,pořád je to slabej odvar proti tomu co zažíváme mi co fandíme Zbrojovce :-)

Bitkařský kodex Bitkařský kodex Ross Bernstein

Výborná kniha. Povinnost pro každého fanouška NHL. Spousta lidí co má bitkaře za vymaštěný palice by si měla tuto knihu přečíst a určitě by trošku poupravila svůj názor na tyhle zlobivý hochy. Sám Wayne Gretzky přiznal jak důležité bylo mít za zády Dava Semenka.

Fotbaloví chuligáni Fotbaloví chuligáni Miroslav Mareš

Zajímavý počin. Plus za to že se autoři pokusili zmapovat tuto subkulturu, z vlastní zkušenosti však můžu říct, že né všechny údaje uváděné v knize jsou přesné. Scéna se navíc samozřejmě vyvíjí a tak i fakta která platila v roce 2004 jsou již dávno pasé.

Spartakus: Smrtí boj nekončí Spartakus: Smrtí boj nekončí Jarmila Loukotková

Smrtí boj nekončí se mi líbil víc než první díl. Určitě stojí za přečtení.

Spartakus: Před námi boj Spartakus: Před námi boj Jarmila Loukotková

Měl sem trochu strach z toho, že se u knihy budu nudit, přece jen příběh Spartaka je všeobecně známí a tak se nějaké překvapivé zvraty nedaly očekávat. Překvapení líbila se.

Fotbalová fabrika Fotbalová fabrika John King

Moje oblíbená, dost sem si u ní zavzpomínal na polovinu devadesátejch let strávenou se Zbrojovkou v Brně za Lužánkama a na ostatních stadionech po celé republice. To byla výborná doba pro fotbalovýho fanouška.

22.01.2014 5 z 5

Francouzský deník Jaromíra Bosáka Francouzský deník Jaromíra Bosáka Jaromír Bosák

Četl jsem téměř všechny deníky, tenhle byl můj první a byl i nejlepší. Spousta vtipných historek.

22.01.2014 4 z 5