Mrňous1 komentáře u knih
Tak to bylo téměř dokonalé:-) Jak už tady někdo psal, nerozumím těm 76 %, protože kniha je to velmi dobrá. Psychologie postav skvěle vykreslená, nebyl mi sice nikdo sympatický, snad na detektiva, jehož myšlenkové pochody mě bavily, ale myslím, že vše bylo dost reálné, i když šílené:-) Styl vyprávění mi seděl, kniha se četla jedním dechem, děj ubíhal a o překvapení nebylo nouze. Jak už tady někdo psal, ten úplný závěr knize spíš uškodil, i když chápu, že k příběhu jako celku se to tak nějak nabízelo, ale myslím, že to bylo spíš na škodu. Ale jinak perfektní.
Tak mě Martin Servaz prostě baví, přestože mě trochu prudí jeho posedlost Mariannou, která mi byla od první chvíle nesympatická, ale na druhou stranu to tak nějak patří k jeho povaze :-) Na Noci se mi líbilo, že v ní dostala více prostoru postava Juliana, která je fascinující. Nevím, zda úplně reálná, přijde mi jako Superman, ale to k tomuto žánru asi patří, i Martin zvládá téměř nemožné, a to není žádný sportovec:-))) Na Minierovi se mi líbí konce, které jsou vždy silné a jsou odměnou pro ty, kteří se nenechají odradit někdy zbytečnou omáčkou a vleklým začátkem.
Opět vynikající. Detektivka, která Vás nutí přemýšlet a přináší hluboké myšlenky o životě. Je to jako v knihách Agáthy Christie, kdy nic není černobílé a vrah není vždy ten zlý...Někdy je děj trochu vleklý, ale to je styl Miniera a stojí za to tyto pasáže "přetrpět". Jsem opravdu zvědavá na další díl.
Překvapilo mě, kolik čtenářů v komentářích píše, že Noční lov byl slabší než Dívka v ledu. Já to měla přesně naopak, myslím, že kvalita série má stoupající tendenci a těším se na další díly. Opět se našlo pár drobností, které by se daly vytknout a někdy je Erika fakt příšerná, ale právě se mi líbí, že je tak opravdová, i se svými negativními projevy a vlastnostmi. Těším se na další díl.
Zajímavá kniha o jedné výjimečné životní cestě. Doporučuji všem, kteří mají rádi paní Chantal nebo Francii nebo divadlo či rychlá aura, nebo si prostě jen rádi přečtou o inspirativní osobnosti.
Tak to bylo skvělé, jak dobrý sex se super vyvrcholením...ano bylo to klišé, nic překvapivého, ale vtipné, zajímavé charaktery i prostředí, všechny postavy byly přirozeného zaměření, což už se taky moc nenosí :-). Knihu určitě doporučuji všem fanynkám a fanouškům tohoto žánru.
Ačkoliv mi svět piercingu, tetování, veganství a fialových vlasů není nijak blízký a hlavní hrdinka mi ke konci už trochu lezla na nervy, přesto jsem se opět výborně bavila. Autorka má skvělý smysl pro humor a vědecký svět je zajímavé prostředí. Jen nevím, zda by téměř dokonalý Levi mohl v reálném světě někde existovat:-) Ale rozhodně doporučuji.
Krásný předvánoční příběh, není to jen romantické, je to plné života jako takového, postavy jsou sympatické, prostředí krásné, i psí hrdina se objeví. Moc krásné čtení před vánoci. Rozhodně doporučuji.
Bernard Minier prostě umí psát, knihy jsou obsáhlé, ale jeho schopnost popsat atmosféru, náladu, prostředí je opravdu dokonalá. Knihy se čtou samy.
Autorka mě ještě nikdy nezklamala. Některé knihy jsou samozřejmě čtivější, jiné méně, ale vždycky je to kniha, kterou chci dočíst, u které se pobavím, dozvím se mnoho zajímavých gastro informací a informací o architektuře dané oblasti, nikdy se nenudím, vždy mě četba pozitivně nabije. Co víc si přát.
Takové letem světem, určitě zajímavé, nazvala bych to takovým rychlokurzem. Koho to zaujme, určitě najde obsáhlejší knihy na toto téma.
Knížka se ke mě dostala úplnou náhodou. Jak už to tak bývá, nic jsem od ní nečekala a pak se dobře bavila. Začátek tomu sice neodpovídal, říkala jsem si, co to má být, to by byl div, kdyby takové ženské ti chlapi neopouštěli, zvlášť nejlepší kamarádku hrdinky.. Ale pak se to utřepalo, děj se rozjel a i zvláštní chování na začátku ke konci dávalo smysl. Takže určitě kniha stojí za přečtení. A hlavně "Kafíčko...":-)))
Nikdy jsem si nemyslela, že mě tak uchvátí ruská literatura, nějaký ruský autor, ale toto je prostě téměř dokonalé. První sebrané spisy se mi možná četli trochu lépe, ale i tato kniha je skvělá. Přiznávám, že u některých povídek mi trochu unikl smysl, ono sdělení, ve kterém je Šalamov opravdový Mistr. Což je ale spíš problém na mé straně přijímače:-) Ale například povídky Akademik, Potomek děkabristy, Výbory chudiny, Výduť srdečnice, Poslední boj majora Pugačova a Americká výpomoc, to jsou opravdové skvosty a klenoty. Knihu určitě doporučuji všem, dokonce mi přijde, že se výborně hodí do dnešní šílené doby. Rozhodně si přečtu všechny knihy.
Začínám přicházet na chuť knihám psaným formou rozhovorů. Václav Vacek je určitě výrazná a zajímavá osobnost. V některých zamyšleních jsem se trochu ztrácela, ale kniha se četla dobře a odnáším si z ní mnoho zajímavých a podnětných informací. A opět mě zaskočil popis porevolučních vztahů v církvi a hlavně postoj k tajně svěceným farářům...Kniha stojí určitě za přečtení.
Tak já mám ráda pohádky, takže kniha splnila má očekávání, příjemný příběh v příjemném prostředí. Zpočátku jsem se nemohla sžít s hlavní postavou, říkala jsem si, že to přece není možný taková nereálná postava, ale pak mi došlo, že to možná je právě až příliš reálný popis mladých žen dnešní doby...No ale knihu jsem dočetla do konce a určitě ve mě vyvolala pocit, že bych měla někdy navštívit Korfu...
Tak nevím, jak knihu zhodnotit. Doporučila mi ji kamarádka. Nečte se úplně špatně, ale přesto jsem se v některých částech totálně ztrácela a přemýšlela, co tím chtěl autor sdělit. Navíc jsem měla dojem, že informace z různých kapitol si občas protiřečí. Obecné povědomí o tom, že v řídících funkcích a na vysokých manažerských postech je vysoké procento psychopatů, je už dneska zřejmě všeobecně známou věcí. Dává to docela smysl.
Co mě zarazilo byla informace o tom, jak lze dneska vysekat člověka obviněného ze závažného zločinu na druhých lidech jen na základě vědeckých výzkumů a teorií o genech. Oni za to vlastně nemohou...No svět se opravdu řítí do záhuby...
Při čtení této knihy jsem uvědomila, jak se vše zrychluje a zkracuje a jak je to na škodu. Knihy P.D.Jameové jsou pro dnešního čtenáře asi trošku pomalé a rozvleklé, ale je to přesně ta kvalitní četba, kdy si sednete v klidu pod lampu do křesla, dáte si kávu nebo čaj či vínko a začtete se do kvalitního románu. Výborně popsány povahy hlavních hrdinů, opravdový život, nic není černobílé, vrah často není největší zločinec, napínavé bez přehnané brutality atd. atd. Prostě stará dobrá klasika.