Mrňous1 Mrňous1 komentáře u knih

Milá Bridget, chci tě Milá Bridget, chci tě Vi Keeland

První kniha od těchto autorek a dobře jsem se bavila. První polovinu více, ve druhé půli mě trochu rušila otočka hlavního hrdiny, přišlo mi to až přehnané a takové nějaké rušivé, i hlavní hrdinka mi chvilkami přišla příliš dokonalá a taková "Popelka", ale vcelku mě kniha bavila, určitě si přečtu od autorek i něco dalšího.

19.09.2020 4 z 5

Labyrint pohybu Labyrint pohybu Pavel Kolář

Tak tohle bylo výborné čtení. Chvilkami pro laika asi trošku náročnější, ale poučné a zajímavé. První a poslední kapitola jsou naprosté klenoty, pan profesor mi mluví z duše. Trochu mě mrzí, že v jedné z kapitol na konci byla jen otázka a chyběla odpověď, nevím, zda je to ve všech výtiscích nebo jen já měla smůlu na vadný kus a občas se vyskytl překlep, ale to se může stát. Mé nadšení z této knihy to nesnížilo:-)

11.06.2020 5 z 5

Maigret chystá léčku / Maigret zuří Maigret chystá léčku / Maigret zuří Georges Simenon

Výborné "Maigratovky". Mám ráda tu atmosféru knih, ideální pro čtení na dovolené:-) Je to inteligentní, čtivé, napínavé a není nutné, aby to bylo brutální. Super.

16.05.2020 5 z 5

3x vraždy 3x vraždy Agatha Christie

Tak je to Agátha, prostě super počtení. I když se přiznám, že poslední jsem nečetla, ta mě nelákala. Ale vraždy podle abecedy i deset malých černoušků jsou jistě top detektivky a bavily mě před lety stejně jako dnes. I když musím přiznat, že dnes jsem už trošku víc kritičtější, ale těch nedostatků je tak málo, že nestojí snad ani za zmínku:-)

25.03.2020 5 z 5

Ostrov s vůní čerstvého chleba Ostrov s vůní čerstvého chleba Jenny Colgan

Pěkný příběh s hezkým posláním, každý má někde to své místo, každý se pro něco narodil, každý něco umí dobře, jen to místo a to své poslání najít. Chvilkami to trošku drhlo, svatba - no podle mě hnus a občas mi přišlo, že hlavní postavy se chovají jak malé nedozrálé děti, tedy častěji ty mužské, ale to jsem tak měla i u předchozí knihy od této autorky:-) No nejlepší mužská postava je Neil....Ale knížka určitě pěkná, která stojí za přečtení. A vždy mě naladí moc pěkná obálka knihy.

19.03.2020 4 z 5

Gottland Gottland Mariusz Szczygieł

Kniha se četla dobře, i když chvílemi jsem se v té zkratkovitosti trochu ztrácela. Ale v podstatě jsem se dověděla mnoho zajímavých informací a faktů, informace o lidech či místech, o kterých jsem neměla potuchy. Nemám pocit, že by kniha byla bůhvíjak urážlivá. Československo si prošlo těžkými zkouškami a obdobími, a v každém národě se najdou hrdinové a zbabělci. Navíc hodnotit chování těch lidí z pohledu dnešní doby je mírně řečeno mimo...Kniha rozhodně stojí za přečtení.

27.10.2019 4 z 5

Tma Tma Bernard Minier

Tak já mám z knihy rozporuplné pocity, což ale svědčí o její kvalitě. Kniha, která vás nutí přemýšlet, je dobrá kniha.
Miniera mám velmi ráda, ale tento třetí díl mi asi tak úplně nesedl. Možná je problém ve mě, už toho bylo možná moc, některé pasáže mi přišly překombinované, nelogické...
První třetina se četla dobře, druhou třetinou jsem se prokousávala, no a závěr byl výborný, tak jak jsme u Miniera zvyklí. Ale to úplné finále, no nevím... Jsem moc zvědavá na další díl.
SPOILER:
Nevím, jestli lze s takovým cejchem a hrůzným tajemstvím založit rodinu a být šťastný, podívat se těm dětem do očí, tady hlavně Thomasovi. Chápu, že Christina si prožila své, ale v závěru klesla na úroveň své soupeřky, bylo to úchylné, stala se stejnou...Zlo prostě plodí zlo. A to proti pravidlu zub za zub nic nemám, ale tady to na mě působilo destruktivně.
J

25.09.2019 4 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Tak konečně kniha, která se pyšní označením bestseller a podle mě právem. Když se ovšem člověk prokouše prvními dvěstě stranami. Rozjezd je opravdu pomalý, ale závěr stojí za to:-)
Hlavní hrdina je mi velmi sympatický, ve své nedokonalosti je prostě dokonalý. Jeho názory mi zastaralé nepřijdou, pod většinu jeho postojů bych se hned podepsala, a to mi čtyřicet teprve bude:-) Jo a sport mám taky ráda:-) Pouštím se do dalšího dílu a doufám, že bude alespoň tak dobrý, jako ten první.

12.08.2019 5 z 5

Vášnivý sprosťák Vášnivý sprosťák Christina Lauren

Opět skvělé počtení, přesně jak píše autorka v závěrečném poděkování, není to vysoká literatura, ale jsou to knihy, které mají vykouzlit na tvářích čtenářů úsměv a uniknout každodennímu stresu. To splňují a za to vřelý dík.
A vykreslení vztahů v rodině hlavní hrdinky, nádhera, taky bych chtěla mít takový vztah se svým otcem...

15.11.2018 5 z 5

Příliš tenkej led Příliš tenkej led Zdenka Hamerová

Kniha se dobře čte, autorka umí překvapit, máte pocit, že celou dobu tušíte a ona Vás vlastně dostane tím, jak Vás nenápadně vede jinam a ke konci se vše krásně stočí k vrahovi. Na jejich knihách se mi líbí, že je vidět její jakási znalost rodinného a pracovního života ženy, její postavy jsou velmi reálné, příběhy jsou prostě ze života a mohou se stát každému z nás. V této knize mě chvilkami dráždila hlavní hrdinka, v jednu chvíli jsem ji obdivovala za její houževnatost a rozhodnost, chvílemi mi přišla jak ubrečené patnáctileté děcko:-) Prostě reálná postava:-)

16.10.2018 4 z 5

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

To byla jízda, prostě božská:-)))
Právě jsem knihu dočetla, za dva dny, nedalo se přestat. Přesně splnila očekávání od knihy tohoto žánru. Všemi opěvované Odstíny jsem nikdy nedočetla, ale tohle bylo opravdu super, vtipné, sexy, romantické. Jen mě vždycky baví, jak jsou hlavní hrdinové vždycky perfektní a úspěšní, ale to k tomu asi patří, bez toho by to prostě nebylo ono:-)

05.10.2018 5 z 5

Vyvraždění rodiny Greenů Vyvraždění rodiny Greenů S. S. Van Dine

Kvalitní klasická detektivka, dobře se čte, pachatele jsem tušila, ale jistá si nebyla:-) Dobře vykreslené charaktery postav, líbí se mi atmosféra doby, začínající problémy, se kterými se bude v budoucnu společnost setkávat. Ten přechod od starých pořádků k novým. Opravdu dobrá knížka, která stojí za přečtení.

09.06.2018 4 z 5

Pierot / Na krev Pierot / Na krev Petr Sagitarius

Autora mi doporučila kamarádka, vůbec jsem o něm nevěděla a byla by to velká škoda, protože píše opravdu skvěle a ještě je z našeho kraje :-) sérii si určitě přečtu celou a od začátku. Doporučuji.

19.10.2024 5 z 5

Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Knihy od autorky mě velmi baví, proto jsem sáhla i po kusu pro mladou generaci, kam již rozhodně nepatřím. A na hodnocení knihy je to znát, za mě určitě nejslabší kniha, kterou jsem od autorky četla, ale přesto jsem si čtení užila a proto své výhrady sdělovat nebudu, nebylo by to fér, mladé čtenáře kniha určitě zaujme a nadchne.

11.10.2024 4 z 5

Vánoce v knihkupectví Vánoce v knihkupectví Jenny Colgan

Knihy od autorky nejsou klasické romanťárny, postavy jsou často nesympatické, chovají se nepochopitelně, rozčilují vás, no prostě jako v reálném životě. Takže knihy od Jenny Colganové můžu rozhodně doporučit.

26.08.2024 5 z 5

Zpověď farářky Zpověď farářky Martina Viktorie Kopecká

Zajímavá kniha, autorka je určitě osobnost, i když s ni ve všem nesouzním, kniha stojí za přečtení.

09.07.2024 4 z 5

Štěstí má barvu levandule Štěstí má barvu levandule Pauline Mai

Obal moc lákavý, ale úplně mi to nesedlo, asi jsem rozmlsaná knihami od Julie Caplinové, ta je pro mě zatím top mezi autory tohoto žánru. Ale koho baví tenhle typ literatury, asi si i u této autorky najde to své.

29.10.2023 3 z 5

Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Tak musím říct, že zpočátku jsem si říkala, že to ani nedočtu, opravdu styl psaní je neučesaný, dost jednoduchý až zmatený, autorka píše, co ji zrovna napadlo. Ale pořád jsem měla pocit, že musím dát knize šanci, až jsem se dostala do bodu, kdy mi přišlo, že se to čte dobře, buď se styl zlepšil, nebo jsem si zvykla, nevím, ale knihu jsem dočetla a hned jsem si půjčila další knihu autorky. Nemusíte všemu věřit nemusíte s autorkou souhlasit, ale rozhodně se jedná o knihy, které vás obohatí a přináší mnoho témat k zamyšlení nebo alespoň inspirují a dodávají naději a klid v duši.

24.09.2023 4 z 5

Láska pro samouky Láska pro samouky Barbora Šťastná

Tak autorka mě baví. Kniha mi na poličce ležela dlouho, nic jsem nečekala, nakonec jsem dřív přečetla Hezčí svět. Obě knihy jdou dobré, ano je tam podobná šablona, je vidět, že autorka píše o prostředí, které dobře zná. No a možná proto jsou ty knihy dobré. Je mi přes čtyřicet, jsem na rozdíl od hlavní hrdinky šťastně vdaná, ale stejně mě to pobavilo, popis života čtyřicátnic mi přišel trefný a vtipný, já se bavila.

03.08.2023 5 z 5

S láskou z Riviéry S láskou z Riviéry Jules Wake (p)

Autorka jako vždy splnila mé očekávání. Jasně, že to bylo předvídatelné, hlavní hrdinka mě občas svými utkvělými představami dráždila, ale opět jsem se bavila, bylo to vtipné, zajímavé, poučné a hlavně zábavné čtení. Julie Caplin - Jules Wake je prostě sázka na jistotu.

16.06.2023 5 z 5