muchomurka muchomurka komentáře u knih

Probuzený milenec Probuzený milenec J. R. Ward (p)

Stejně jako předchozí díly čtivé. Naštěstí trochu méně bezduchých a když už, tak aspoň s jiným cílem, což bylo osvěžující. Co mi vadilo na této knize bylo množství vedlejších dějů. Bylo to až únavné. Přišlo mi to příliš roztříštěné, kolikrát mě to rušilo, štvalo, že jsou tam tyto pasáže a zdržují od hlavního děje. Klidně jich tam autorka mohla dát míň, vůbec by nevadilo, kdyby byla knížka třeba o třetinu tenčí.

10.02.2014 4 z 5

Milenec z věčnosti Milenec z věčnosti J. R. Ward (p)

Stejně jako první díl jsem tento přečetla jedním dechem. První díl byl super, druhý (tento) oproti němu jiný, a proto doufám, že tohle není začátek "šablony" pro ostatní díly, že každý bude trochu jiný, napínavý.
Stejně jako u prvního dílu mě i tady rozčilovaly pasáže bezduchých. A co mě teda fakt štvalo, jak může být Stvořitelka taková mrcha? Stvořila je a chce snad, aby přežili a byli silní atd., ne? Ale místo toho je pěkně podlá, vymýšlí si kruté tresty, které spíš její "ovečky" oslabí, a když jsem na konci četla, co po Rhagovi chce výměnou za život Mary, tak jsem myslela, že špatně vidím. Vždyť je téměř tak hnusná jako Omega, jen jiným způsobem. Proč jim nenechá trochu svobody a nedá jim lásku a podporu? Doufám, že tohle se zlepší, jinak se už nemůžu dočkat dalších dílů :-)

09.02.2014 4 z 5

Moře klidu Moře klidu Katja Millay

Tahle knížka mi bude dlouho ležet v hlavě. Hrozně moc se mi líbil nápad, že nemluví, pak že mluví jenom s Joshem. Sice jsem Nastyu občas nechápala, mrzelo mně, jak se zachovala k Joshovi, stejně jako on jsem teda nepochopila proč ho tak zranila. Ta poslední čtvrtina byla divná, mě se moc nelíbila, ale musím říct, že tam seděla, že kdyby to bylo napsáno jinak, asi by to nebylo ono. A jsem ráda, že to dopadlo dobře. Moc jsem se bála, že nedopadne, nebo to autorka nechá otevřené ve stylu "domyslete si, jak to dopadlo", ale naštěstí ne :-) Jsem nespokojeně spokojená...

07.02.2014 5 z 5

Lola a kluk od vedle Lola a kluk od vedle Stephanie Perkins

Když jsem si přečetla komentáře, nějak se mi Lola nechtěla číst. Zpočátku to šlo ztuha, moc jsem se nechytala a nemohla jsem se s Lolou sžít. Ale první dvě kapitoly za mnou a já Lolu hltala stejně jako Annu. Mě se ten příběh moc líbil, dobře jsem se u něj bavila. Dva tátové, Anna i Etienne, ztřeštěné nápady, skvělý Cricket (i když to jméno je fakt bomba, nejdřív jsem myslela, že mluví o sportu a pak o psovi), ale zvykla jsem si :-)

07.02.2014 5 z 5

Krajina plná stínů Krajina plná stínů Meg Cabot

Knížka mě překvapila, téměř nic moc jsem od ní neočekávala a hle. Líbil se mi příběh, staré domy, duchové, postavy a jejich charaktery. Ze začátku jsem si říkala Misijní škola, he? Ale do příběhu to perfektně sedělo. Doufám, že další díly budou minimálně stejně dobré.

04.02.2014 4 z 5

Prokleté město Prokleté město Lisa McMann

Podle komentářů, které jsem si tu přečetla, jsem nic moc od knížky neočekávala, i když jsem se na ni původně hrozně těšila. Už jen ten název mě okouzlil. Když jsem ji konečně měla v ruce, nějak se mi nechtělo ji číst, abych nebyla zklamaná. Ale nebyla jsem. Asi každému vyhovuje něco jiného, ale mně se líbilo pomalé plynutí příběhu. To, kam směřoval, jak se nakonec všechno rozuzlilo, jak si Kendall a Jacián k sobě hledali cestu. Za mě rozhodně ano :-)

03.02.2014 4 z 5

Milenec z temnot Milenec z temnot J. R. Ward (p)

Moc se mi do čtení nechtělo, ale na druhou stranu jsem nemohla odolat. A dobře jsem udělala. Knížka byla super, líbily se mi hlavní postavy i celkově příběh. Jsem zvědavá na další díly :-) Doufám, že budou nejmíň tak dobré, jako byl tento díl.
Jediné, co mi na knížce přišlo zdlouhavé, byly kapitoly o panu X. Děsně mě nebavily, stačily by kratší, nebo méně častější.

03.02.2014 4 z 5

S tebou už nikdy S tebou už nikdy Alexandra Potter

Zatím nejlepší kniha, kterou jsem od této autorky četla. Nebyla tak příšerně utahaná, ale stejně mi přijde, že autorka nevyužila potenciál, který její nápad nabízel. Mohlo to být mnohem vtipnější a svižnější. Tak nějak jsem doufala v trochu jiný příběh, než který jsem přečetla. Lucy se pořád utápěla ve své lásce-nelásce... (Já vím, o tom ta kniha měla být, ale bylo to prostě moc.) Navíc jsem se s ní nemohla sžít, nedokázala jsem se vcítit do jejích pocitů. Mnohem sympatičtější a bližší mi byla Kate. Škoda, že to nebyl příběh o ní :-)

30.01.2014 3 z 5

Dotek chladu Dotek chladu Tamina Berger

Ze začátku jsem si nemohla zvyknout na německá jména a místa, ale pak jsem se do děje tak zabrala, že mě to vůbec nerušilo. Líbila se mi směsice detektivky a romantiky ze střední školy. Nevím proč, asi tím, že se dala dohromady s klukem, kterého původně nemusela, ale připomíná mi to knížky o Anejet... Také ve mně zanechala podobný pocit po přečtení (i když Anejet není detektivka). Za mě tahle knížka ano :-)

17.01.2014 4 z 5

Tahle píseň ti změní život Tahle píseň ti změní život Leila Sales

Zajímavý příběh, ale nějak mě nenadchnul. Nedokázala jsem se do Elisy vžít, cítit se jako ona. Ze začátku to bylo celkem dobré, ale pak se mi to strašně vleklo. Oceňuji ale konec příběhu, že nebyl klasicky přeslazený, ale že to nekončilo ani špatně.

15.01.2014 3 z 5

Zamilované duše Zamilované duše Stacey Kade

Tenhle díl se mi četl hůř než předchozí. To hloubání děj zpomalovalo, což mi nevyhovovalo. Také to, že to končilo tak, aby mohl přijít další díl, je děs.
Jinak celkově bych ocenila jiný konec, doufám, že další díl dopadne lépe. Nějaké velké výhrady však nemám. Zase celkem sladká knížka na zpříjemnění odpoledne.

12.01.2014 3 z 5

Setkání s duchem Setkání s duchem Stacey Kade

Sladký příběh :-) Líbil se mi nápad i zpracování, povaha Alony a hlavně její prostořekost, celkově prostě ... sladké.

12.01.2014 4 z 5

Mé sladké šestnácté století Mé sladké šestnácté století Rachel Harris

Námět se mi moc líbil a těšila jsem se, až se do knížky pustím. Cizinka z budoucnosti se ocitne o pět století zpět, nezná moc dobu, mravy a má zakázané věci. Mohla to být parádní knížka. Ale mě děj těžce neutíkal, něco mi v příběhu chybělo. Četla jsem jiné knihy podobné námětem, které byly mnohem lepší (např. Hodina nachové růže). Možná je to tím, že jsem čekala mnohem víc a teďka jsem z toho trochu zklamaná. Přesto všechno to ale bylo celkem fajn, tak akorát na tři hvězdičky.

11.01.2014 3 z 5

Sto jmen Sto jmen Cecelia Ahern

Už podle popisku se mi líbil nápad, se kterým autorka přišla. Čtení mi také ubíhalo rychle, ale pořád jsem se nemohla sžít s hlavní hrdinkou, něco mi na ní nesedělo. Některé věci byly řešeny moc, některé zase téměř vůbec. Vztahy mi přišli povrchní, některé jsem moc nedokázala tak úplně pochopit (např. její se Stevem). Celkově kniha ve mně nezanechala nějaké "pohnutí".

11.01.2014 3 z 5

Dvě pravdy a lež Dvě pravdy a lež Sara Shepard

Tenhle díl mi přišel zbytečný. Celou dobu se to vleklo a nic moc nového jsem se nedozvěděla. Nechápu, proč to autorka natahuje, mohlo by to mít větší spád a šmrnc. Jsem zvědavá, co chce autorka řešit ještě v dalších třech dílech?
Jinak mě tu neskutečně štvala Emma. Má být jiná než její dvojče Sutton, lepší, milejší, ale mně přišlo, že se z ní stala taky taková povrchní "nádhera". Doufala jsem, že do toho, jak hraje své dvojče, víc vnese svou osobnost, bude víc sama sebou a bude se chovat lépe.

09.01.2014 2 z 5

Den co den Den co den David Levithan

Když jsem si knihu půjčovala, zaujal mě popisek děje. Ale pořád jsem se nemohla donutit ji otevřít. Co když budu zklamaná a příběh se potáhne?
Nestalo se to a jsem ráda. Knihu jsem přečetla na jeden zátah, přes jeden den. Příběh mě naprosto pohltil. Líbilo se mi, že se A stěhuje do různých těl, různých charakterů a vzhledu. Když ke konci A přišel na to, na co přišel (nechci to vyzradit), čekala jsem sladký šťastný konec, ale zcela jiný než ten, který autor napsal. A rozhodně s tím takto souhlasím.

08.01.2014 5 z 5

Za zrcadlem Za zrcadlem Alina Bronsky

Úžasný příběh, naprosto mě dostal. Možná je to tím, že jsem chvilku předtím dočetla Dokonolý svět, který mě zklamal, ale tuším, že tím to tak úplně nebude.
Hlavní postavy mi byly sympatické, Juli mi teda občas přišla náladová od jednoho extrému k druhému během rozhovoru, ale musím říct, že to sedělo k povaze i příběhu. A Ksy byla super! Co oceňuji je, že tam nebyly předlouhé pasáže vnitřního boje hlavní hrdinky.
Škoda jen, že to skončilo tak určito neurčitě. Strašně moc chci vědět, jak to bylo dál!

07.01.2014 5 z 5

Dokonalý svět Dokonalý svět Ally Condie

Zakončení trilogie, jenom proto jsem to dočetla až do konce. Do čtení jsem se musela fakt nutit, děj mi vůbec neubíhal. Trochu se to zlepšilo, když začali pátrat po tom léku, ale celé to na mě působilo, jak kdyby hlavní postavy byly v nějaké bublině, odtrženi od toho, co se dělo. Bylo to napsáno tak nějak nerealisticky. Souhlasím s komentáři tady, např. že setkání Kaye a Cassie bylo divné, téměř bez emocí, nebo že tahle knížka je nejméně povedená. Jsem ale ráda, že se spousta věcí vysvětlila a měly i logickou povahu, nebyly jen tak šroubovaně nasazené a dodělané, protože autorka je napsala na začátku a na konci je pak musela vysvětlit.

07.01.2014 3 z 5

Já, Monstrum Já, Monstrum Dan Wells

Pokračování je ještě děsivější než předchozí díl. Čtivé to celkem bylo, i když mě už nudily pasáže o tom, jak byl rozpolcený a jak o tom samém pořád dokola přemýšlel. Ale co mě na knize děsilo nejvíc, bylo realisticky popsané mučení. U toho mi bylo až zle a měla jsem co dělat, abych knížku dočetla do konce. Jestli mám přečíst další díl, tak o tom budu dlouze uvažovat.
Dějově se mi knížka nelíbila, ale to je tím tématem, musím ovšem uznat, že napsaná byla výborně, proto dávám tři hvězdičky (i když jsem původně chtěla dát pouze dvě).

02.01.2014 3 z 5

Najít Sky Najít Sky Joss Stirling (p)

Prvních 50 stran byla strašná nuda. Ale nerada nechávám nedočtené knihy, tak jsem četla dál. Příběh se naštěstí zlepšil a mě to začalo bavit. Místy vtipné hlášky (To prodělal transplantaci charakteru? apod.) děj oživovaly. Co jsem však nečekala, to byly zvraty v knížce, které z unylého příběhu udělaly i napínavou zálažitost. Zcela mi vyhovovalo na začátku plynulé ubíhání děje, a pak již zmíněné zvraty. Je pravda, že bych Sky občas nejradši kopla, když se chovala jako idiot, ale na příběhu to nijak neubralo. Jsem zvědavá na další knihy.

26.12.2013 4 z 5