muchomurka muchomurka komentáře u knih

24 holek za 7 dní 24 holek za 7 dní Alex Bradley

Veselá knížka na prázdninové dopoledne. Sice jsem od ní nic nečekala, ale příjemně mě překvapila.

13.07.2013 4 z 5

Chorvatština nejen pro samouky Chorvatština nejen pro samouky Hana Jirásková

Učebnice je dobře zpracovaná, je zde množství textu pro čtení a cvičení na procvičení gramatických jevů. Oceňuji přiložená CD s nahrávkami. Co mi zatím na knize nesedí (ještě ji nemám projitou celou) je způsob výuky skloňování podstatných jmen - je to zvláštně rozkouskované.

11.07.2013 3 z 5

Sestra Sestra Rosamund Lupton

Nevím proč, ale od knihy jsem čekala víc, něco jiného (ale nevím proč). Části, kdy Bee pátrá byly čtivé, děj ubíhal, ale když rozebírala své "nitro", popisovala nálady apod. - to mě nebavilo. Konec mě překvapil, doufala jsem, že (spoiler) pan W. je skutečný a že nakonec v něm najde lásku, ale jsem ráda, že to dopadlo v rámci možností dobře.

09.07.2013 3 z 5

Kosti jsou věčné Kosti jsou věčné Kathy Reichs

Další skvělá knížka od této autorky. Sice mě lehce rozčilovalo, když se pustila do vysvětlování např. historie některého území, protože mě to zdržovala od příběhu, ale to je drobnost.

08.07.2013 5 z 5

Najít svou tvář Najít svou tvář Fern Michaels (p)

Děj se neskutečně vlekl, s hlavní hrdinkou jsem se nemohla nijak ztotožnit - pořád fňukala, že si nic nepamatuje a že jí nikdo nic nechce říct. A závěr, čekala jsem nějaké potrestání viníků (jak to v těchto knihách bývá), ale bylo to celé "vyčpělé" (lepší slovo mě nenapadlo). Něco té knize chybělo.

02.07.2013 1 z 5

Medicína založená na důvěře Medicína založená na důvěře Hana Konečná

Kniha mě velmi překvapila, čekala jsem suchou odbornou teorii, ale teorie je zde doplněna a doložena příběhy z praxe, které ji ozvláštní a doplní, činí ji čtivější a srozumitelnější hlavně pro laiky.
Knihu doporučuji přečíst jak laikům, tak i odborníkům a pracovníkům v lékařských a příbuzných oborech. (Jak by to usnadnilo mnohé v této oblasti, např. vztahy mezi zmíněnými skupinami, omezení různých nedorozumění, omezení očekávání zázraků apod.)

23.06.2013 4 z 5

Deníky psané v korzetu Deníky psané v korzetu Katie MacAlister

Skvělá knížka, tak dobře jsem se už dlouho nepobavila :-) Sice nic hlubokomysleného, ale vážně skvělá knížka, nadchla mě tak, že si ji koupím. Akorát by mě ještě zajímalo, jak dopadla ta reality show, ale to už je jenom detail.

23.06.2013 5 z 5

Krásné zlo Krásné zlo Rebecca James

Knížka na mě působí rozporuplně. Příběh byl drsný, ale čtivý, i když mě ze začátku moc nebavil. Ale takový konec jsem nečekala. Doufala jsem, že to skončí nakonec šťastně. Což skončilo, ale jinak, než jsem doufala. A Micka mi bylo líto, to jak se zachoval, bylo skvělý, ale ten konec, bylo mi z něj smutno.

13.06.2013 4 z 5

Jak mi pan Darcy zlomil srdce Jak mi pan Darcy zlomil srdce Beth Pattillo

Tahle knížka mě teda oproti té předchozí vůbec neubíhala. Děj byl téměř o ničem, s hlavní hrdinkou jsem se nemohla sžít, přišla mi děsná. Tři hvězdičky jsou jen za Harriet a Neila. Neil byl skvělý, ani si ho nezasloužila. Ale na druhou stranu jsem ráda za šťastný konec (to mi v té předchozí knize chybělo).

14.05.2013 3 z 5

Růžový hotel Růžový hotel Anna Stothard

Nejdřív jsem myslela, že knihu budu louskat dlouho, ale nakonec se příběh rozjel. Zvykla jsem si i na strohý a často velmi přímý popis děje, byť na můj vkus podáván příliš bez obalu a pozlátka. Ale oceňuji, že to nebyl žádný další přeslazený román (a naštěstí také bez upírů apod.). Přesto všechno to nebude kniha, ke které se budu vracet.

02.05.2013 3 z 5

Nejsem sériový vrah Nejsem sériový vrah Dan Wells

Ze začátku se mi příběh zdál zajímavý, ale když přišlo na popisy sériových vrahů apod., běhal mi mráz po zádech. Co mě však nejvíc překvapilo, bylo, že se tam objevil démon. Nevím proč, ale čekala jsem příběh bez nadpřirozených postav.

30.04.2013 2 z 5

Příliš velké sousto Příliš velké sousto Meg Cabot

I když jsem přečetla jen tento díl, přijde mi, že vůbec nevadí, když jsem nečetla předchozí. Knížka se mi líbila. Občas mi přišlo, že autorka dějem pohnula moc náhle - v další kapitole byl děj o dost dál než v předchozí. Někdy mi tam kousek chyběl a bylo to useknuté. Ale celkově nemám ke knize výhrady.

25.04.2013 4 z 5

Jak mi Jane Austenová zničila život Jak mi Jane Austenová zničila život Beth Pattillo

Od třetiny knihy mě Emma neskutečně štvala, jak všechno sváděla na Jane Austenovou a to, jak se pořád nemohla rozhoupat, jestli Adama chce, nebo ne. Bylo to pořád dokola to samé. Jinak byla knížka celkem čtivá.

23.04.2013 3 z 5

Nick a Norah: Až do ochraptění Nick a Norah: Až do ochraptění Rachel Cohn

Ze začátku jsem se v té knize moc nevyznala, ale to se srovnalo. Celkově mě nijak nechytla, to jejich hloubání mě nebavilo, snesla bych mnohem více přímé řeči, která by někam posouvala děj a dodala knize na dynamičnosti.

16.04.2013 3 z 5

Láska je ve vzduchu Láska je ve vzduchu Jane Moore

Oddychové milé čtení. Jen mě v jednu chvíli už začínala štvát ta nerozhodnost a to, že se děj nikam neposouvá. Ale celkově se mi kniha líbila.

14.04.2013 4 z 5

Dokonalý sen Dokonalý sen Ally Condie

Tenhle díl se mi líbil víc než předchozí. Atmosféra byla napínavá, mám ráda témata opuštěných měst a to, když v nich někdo pátrá. I když je mi jasné, že tohle nebylo to hlavní. Konec mě trochu zklamal, ale dalo se čekat, že to skončí otevřeně, když má být ještě jeden díl. Jsem zvědavá, jak to dopadne.

11.04.2013 4 z 5

Aloha z pekla Aloha z pekla Richard Kadrey

Děj byl o něco méně roztříštěný než v předchozím díle, ale čekala jsem nějaké velkolepé finále, kterým bude zakončena tato trilogie. Závěr byl relativně překvapivý, ale nebylo to úplně ono.

05.04.2013 3 z 5

0.4 – Soumrak civilizace 0.4 – Soumrak civilizace Mike Lancaster

Trvalo mi, než jsem se do knihy začetla, pak jsem si přála, aby byla delší a propracovanější. Nečetla se špatně, ale k srdci mi nepřirostla.

26.03.2013 3 z 5

Proč? 13x proto Proč? 13x proto Jay Asher

Zajímavý námět. Ale v půlce knihy už to bylo utahané. Nějak mi to přestalo ubíhat, bylo to stále dokola. Hannah mi bylo líto. Na jednu stranu mi přišla nespravedlivá a zlá, na druhou opuštěná a osamělá. Ale celkově bych knížku nezatracovala.

22.03.2013 3 z 5

Zabij mrtvé Zabij mrtvé Richard Kadrey

Dočetla jsem ji! Ne, že by mě to nebavilo, ale děj mě rozhodně neuchvátil, že bych ho zhltla za odpoledne. Chvílemi mi přišel roztříštěný, hlavní dějová linie byla slabá, do dvou třetin knihy jsem nevěděla, kam autor směřuje. Co se mi na knize líbilo, byla různá přirovnání a nápad, že jedna postava přepisuje oxfordský slovník na zrna písku :-)

21.03.2013 2 z 5