muchomurka

Prvních 50 stran byla strašná nuda. Ale nerada nechávám nedočtené knihy, tak jsem četla dál. Příběh se naštěstí zlepšil a mě to začalo bavit. Místy vtipné hlášky (To prodělal transplantaci charakteru? apod.) děj oživovaly. Co jsem však nečekala, to byly zvraty v knížce, které z unylého příběhu udělaly i napínavou zálažitost. Zcela mi vyhovovalo na začátku plynulé ubíhání děje, a pak již zmíněné zvraty. Je pravda, že bych Sky občas nejradši kopla, když se chovala jako idiot, ale na příběhu to nijak neubralo. Jsem zvědavá na další knihy.

Knížka se mi líbila, i když jsem si chvíli říkala, že to výrazně kopíruje jeden z předchozích dílů. Naštěstí ne až do konce.
Na těchto knížkách se mi líbí také to, že vím, že to dopadne dobře. Baví mě to číst a vědět, že se nemusím stresovat tím, jak to asi skončí. :-)

Knížka mě svým dějem překvapila, říkala jsem si, co autorka vymyslela. Líbilo se mi, že autorka nechodila kolem horké kaše, zbytečně se přespříliš nepitvala v citech a celkově měl děj spád a čtivost. Na konci mě mrzelo, že knížka už končí, chtěla jsem vědět, jak to bude pokračovat a ne čekat na další díl, ale co nadělám? Budu se aspoň těšit, co autorka vymyslí.

Tahle knížka mě dostala. Po přečtení anotace jsem si říkala, že by nemusela být tak špatná, ale předčila moje očekávání. Nápad i zpracování se mi libílo, Anna i Kai mi byli sympatičtí už od začátku. U knížky jsem se bavila, např. při popisu cesty za Anniným otcem. Přišlo mi zajímavé, že Anna neměla svůj telefon, ale v ději to bylo naprosto správné (nevím,jak to jinak napsat). Oceňuji, že postavy jednaly tak nějak přirozeně, že to nebylo uměle přeslazené. Hodně se mi líbilo, jak byla Anna nesmělá a "čistá" - žádné mejdany, alkohol ani drogy, ve škole vzorňačka. Jako by mi z duše mluvila. Celkově se mi líbilo, jaký měla kniha děj a spád, kam mířila, i když konec byl trochu jiný, než jsem čekala (a doufala), ale o to víc se těším na další díl, jsem napnutá, jak to celé dopadne!

Sice jsem nečetla předchozí díl, ale vůbec to nevadí. Laskavý příběh, který si klidně plyne, bez nějakých třeskutých zvratů. I přesto knížka nebyla nudná, celkem jsem se u toho i pobavila. I když byl děj předvídatelný, vůbec to nevadilo. Jen vztah Emmy s Maz byl ke konci takový divný, nepřišel mi až tak uvěřitelný... A taky mě mrzelo, že nebyl potrestán Drew, takový bídák! Ale třeba bude v další knize, jestli nějaká bude. Co oceňuji je, že když byla Maz těhotná, tak se nerozplývala samým blahem, ale měla až černé obavy, což je v takovýchto knihách málo obvyklé. Ale naštěstí vše dobře dopadlo :-)

Ze začátku byla knížka rozhodně lepší, než byl první díl. Ale zhruba od poloviny jsem si tím nebyla jistá. Jednu chvíli se to začalo táhnout a také mě Emma neskutečně štvala. Chápu, že byla nejistá, ale ona se chovala až uťápnutě, vztah s Ethanem poslala k šípku rovnou, i když to vypadalo jako racionální rozhodnutí, bylo to hrozně nepřirozené a vůbec mi to tam nesedělo. Navíc Emma je "prý" jiná než Sutton, ale v jednu chvíli mi přišlo, že je stejná (doufala jsem, že bude zodpovědnější a méně povrchní). Čekala jsem, že i když bude předstírat svou mrtvou sestru, bude víc svá, např. jako v příhodě s testem z němčiny. Doufám, že další díly budou lepší, promyšlenější a nepotáhnou se tak... Jsem zvědavá, jak to celé skončí.

Knížka se mi nápadem líbila, ale během čtení jsem čekala, že bude trochu hlubší (nevím, jak jinak to napsat), podle toho, jaký byl začátek. Od půlky dál to chtělo trochu více, já nevím, promyslet, doladit do detailu... Celkem mě překvapil konec, to jsem nečekala. Jsem zvědavá, kam se bude ubírat další díl.

Od knížky jsem nic moc nečekala. Předpokládala jsem, že jde zase o nějaký "jednodušší románek", o překonání nesnází a lásce až za hrob. Ovšem čekalo mě velké překvapení. Dilema o tom, jestli se může někdy v budoucnu počítač chovat jako člověk, je pořád řešené. Líbilo se mi zpracování této problematiky stylem, jak ji autor pojal. I když kniha směřovala k jednoznačnému konci, stejně jsem fandila Adamovi... Závěr byl na jednu stranu překvapivý, ale když o tom přemýšlím, bylo to logickým vyvrcholením, ke kterému děj směřoval.

Tento díl se mi líbil, také proto, že byl trochu odlišný od předchozích dvou. Začátek a konec super, jen ten prostředek se táhl - chce ji, pak ji odežene, chce ji, pak ji odežene... A pořád dokola.
Jen mě trochu zarazilo, že v prvních dvou dílech byl Tegan povahou trochu jiný a vztahy s ostatními neměl extra růžové než v tomto díle, ale celkově mi to nijak nevadilo :-) A také mě zarazilo to, že v předchozích dílech byli upíři schopni udržet helikoptéru či auto, aby se nemohlo pohnout, ale z okovů se nedostali, když mají takovou sílu?
A hlavní pozitivum - končí to vždy dobře a to jsem moc ráda :-) Doufám, že ostaní díly ze série budou stejně dobré a pozitivní, jako tyhle první tři.

Více se mi líbil první díl, přišlo mi, že měl větší spád a méně utahaných částí. Co je ale fajn, že příběhová linie nekopírovala první díl a že vysvětlování ohledně historie bylo stručnější (i když by tam nemuselo být vůbec, protože to zbytečně natahovalo děj).

Když jsem po dočtení knížky o ní přemýšlela a také o hodnocení, tak jsem si řikala "ale jo" :-) Sice to není žádný zázrak, nic třeskutého, ale dobře se to četlo, fakt jsem se u toho i pobavila (někdy za to mohl vtipný překlad), prostě pohodovka na pošmourné odpoledne. Jsem zvědavá, jak budou pokračovat další díly.

Příběh měl dobrý potenciál, který autorka nevyužila ani za mák. Děj není nic třeskutého, ale přesto se z něj dala udělat napínavá romantická knížka. Monology mi přišly velmi kýčovité, nereálné, proměna citů (od toho, že se nemají rádi po lásku jako trám) skoková, všechno běží po povrchu, zajímavá témata autorka nakousne a nic. Tak do dvou třetin knihy se mi děj neskutečně vlekl a doufala jsem, že už se brzo prokousám na konec. Je škoda zahodit dobrý příběh, ale ještě větší je škoda času, který jsem trávila jeho čtením...

Hrozně moc jsem se těšila na pokračování a rozhodně mě nezklamalo. Bylo mi sympatické, že se děj nezaměřil jen na Pastora a Paige, ale že jsem se dozvěděla i o postavách z prvního dílu. Chvíli jsem si říkala, že je děj příliš roztříštěný, ale pak jsem zjistila, že mi to nijak nevadilo :-) Styl autorky, městečko Virgin River, postavy v knize - všechno dohromady dělá skvělou knihu a už se opět nemůžu dočkat dalšího dílu, doufám, že vydavatelé neskončí u těchto dvou.

Z počátku se mi nelíbil styl, jakým Juliette psala, vzpomínala. Ale zpětně, po přečtení celé knihy, mi to v kontextu celého děje sedí. Autorka velmi dobře vystihla psychické rozpoložení hlavní postavy, líbila se mi postupná změna, působila věrohodně. A i když příběh má pokračování, jsem ráda, že tato část skončila dobře, uceleně, že není nezbytné číst dál.

Na knížku jsem narazila náhodou, ale jsem moc ráda. Sice bylo občas zdlouhavé číst o Améliiných pocitech, hlavně ke konci knihy, kdy se v podstatě její pocity nijak nezměnily a neustále se opakovaly a byly stejné, jako v celém průběhu knihy, ale celkově se mi příběh, jeho atmosféra, námět moc líbil. Velmi oceňuji i to, že to nebyla klasická lovestory.
Co mě naopak překvapilo bylo, že autorka dlouze budovala zápletku, kterou pak rozuzlila "šmahem" ve dvou krátkých kapitolách. Ale jestli bude pokračování, pak mi to tak nevadí.
Doufám, že brzy vyjde, protože jsem zvědavá, jak to mezi ní a Devlinem dopadne a co po ní budou chtít duchové dál, jaké je tajemství jejího otce... Prostě je toho tolik co dovysvětlit a už se moc těším na další díl!

O téhle knížce můžu říct, že jsem ji četla v pravý čas, přesně takový přáběh jsem potřebovala, pro přečtení na jeden dech. Vím, že v knize není žádný hluboký děj, ale to, že tam nebyly dramatické obraty a zápletky mi naprosto vyhovovalo. A nijak to neubíralo na spádu knihy. Bála jsem se, že narazím na nudná místa, která budu louskat, ale nestalo se tak. Postavy mi byly sympatické, příběh zasazený do nádherné krajiny, celkově si mi knížka moc líbila a už se těším na další pokračování.

Příběh byl vleklejší než v předchozím díle, ale i tak se mi líbil. Spousta věcí byla vysvětlena, rozšířena. Co ale fakt nechápu je, proč ta kniha skončila tak blbě, jak kdyby uprostřed příběhu, v prostřed knihy... Jestli je to záměrně, nepochopím, kdo tohle (a hlavně proč) vymyslel a udělal.
Jsem napnutá, jak to celé dopadne. Jen doufám, že Perry a Árie budou spolu...

Když jsem si tuto knihu půjčovala v knihovně, vypadala hodně zajímavě, s neotřelým nápadem.
Při čtení jsem byla hodně zmatená, vůbec jsem se neorientovala v postavách, místech a nechytala jsem jednotlivé zákonitosti (např. co je to protokol a proč v něm žijí a jak tam mohou být různé vynálezy, když žijí v takové době apod.). Od půlky knížky se to naštěstí zlepšovalo.
Příběhově mě knížka zaujala, ale nevyhovoval mi styl psaní. Střídání kapitol je zajímavé a většinou to příběhu pomůže, ale zde mi to nesedělo vůbec, děj byl roztříštěný a jednotlivé kapitoly příliš krátké. Když už se v jedné něco začalo dít, skončila a nastoupila další kapitola s příběhem druhé postavy. Za nápad by si kniha zasloužila hvězdiček 5, za zmatenost a roztříštěnost děje ale dávám pouze 3.

Skvělá knížka, přečetla jsem ji jedním dechem. Příběh se mi líbil, byla jsem napnutá, jak to celé dopadne. Jen v jednu chvíli se to táhlo - když pořád Anna koumala, že nechala sestru v tom lese a že musí utéct z toho ostrova, kde nyní jsou. V tuto chvíli to vázlo, ale vůbec nic to neubíralo na napětí. Knížka má celou dobu spád a to i přesto, že má skoro 400 stran. Což velmi oceňuji. Jen bych snesla ještě několik málo stránek, přišlo mi, že konec byl dost utnutý.
Co mě ale donutilo k přemýšlení bylo, že [spoiler] když Anna šla, lezla tím tunelem metra, jeslti bych dokázala taky takto bojovat...

Zajímavý nápad, napínavý příběh a po přelouskání prvních sto stran i čtivý a strhující. Ale... Dala bych pět hvězdiček, jenže to bych si nesměla přečíst konec. Že je to zase knižní série bych překousla (ale co je těžkého na tom napsat příběh na jednu knihu a dost?), ale absolutně nesouhlasím s tím, jak tento díl končí. Za to dávám pouze 3 hvězdičky, protože ten konec "nemůžu rozdýchat."