musivila komentáře u knih
Další pěkný napínavý příběh mé oblíbené autorky Sandry B., kde se spojuje akce s romantikou.
Pilot Rye je jediný, který je ochoten doručit důležitou zásilku pro doktora Lamberta, i přes nepřízeň počasí. Zásilku si ovšem místo doktora přijede vyzvednout doktorka Brynn O'Nellová. Rye ze začátku netuší, co tajemná černá schránka skrývá. Ale zdá se, že Brynn není jediná, která má o ni velký zájem. Je mu jasné, že půvabná doktorka před ním něco tají ... A tak je Rye vtažen do nebezpečného boje s lidmi, s kterými není dobré si zahrávat. Začíná boj s časem i o život!
Reva jsem si oblíbila již v prvním díle ... ovšem s Emmou jsem měla občas problém ji pochopit.
Rev má milující adoptivní rodiče, přesto jeho život stále ovlivňují traumata z dětství, kdy byl týrán svým otcem. Situace se ještě zhorší, když jej právě on kontaktuje.....
Emma se nedokáže smířit s rozhodnutím rodičů se rozvést, potýká se s kyberšikanou ve virtuálním světě, kam často utíká před svými starostmi. Aniž by tušila, stává se obětí stalkingu.....
Náhodné setkání svede Reva a Emmu dohromady a navzájem se stávají oporou.... Jejich trápení je oba tíží, staví kolem sebe ochranné zdi a pomoc okolí odmítají.... Nakonec si uvědomí, že mají kolem sebe milující lidi....
Jsem ráda, že i v tomto díle se objevuje Declan a člověk se dozvídá, jak jeho příběh pokračuje dál.
Líbila se mi i dějová linka kolem Matthewa. Klidně by o něm mohl být další díl. Jeho minulost je také hodně temná.
Knihu určitě doporučuji ❤️
Příběh, který se lehce čte, ale žádné wauuu se u mě nekonalo. Samotná anotace již mnoho prozrazuje. Kniha je rozdělena na dvě části. První část plynula hladce, u obou hned láska na první pohled. Gavin působil až moc dokonale, svým chováním, řečmi... (Asi mám radši ty problémové týpky, co postupně odhalí svoji dobrou duši :-)) Aby té slaďárny nebylo moc, zasáhne do jejich vztahu jistá osoba a překazí ho. Přijde období zlomených srdcí a nevyřčených vět, ale o tom už v knize nic není. Protože hop skok a jsme o 10let dál a v druhé části knihy. Raven a Gavin jsou již dospělí, mají svoji práci a život.... Osud jim přichystá setkání po 10 letech, od jejich nevydařeného vztahu, kdy oba zjišťují, že stále mezi nimi visí nevyřešená minulost. A tak vlastně jen čekáte, kdy a kdo udělá ten další krok, aby pravda po letech vyšla najevo. Líbilo se mi, že ve druhé části dostal svůj prostor i bratr Gavina Weldon.
Kniha je psaná z pohledu Lisy a prokládána pohledem únosce dívek. Lisa musí stíhat domácnost se třemi dětmi, manželem Joem, třemi psy a prací na plný úvazek ve zvířecím útulku. Není tedy divu, že je toho na ni často moc a občas na něco zapomene … Na jedné straně je tedy Lisa – věčně uštvaná matka a na druhé straně její kamarádka Kate – na pohled dokonalá matka. A když zmizí její dcera Lucinda, Lisa si to dává za vinu. Ale je opravdu vinna? Šlo tomu zabránit? A co Kate a její manžel Guy? Jsou opravdu tak dokonalý? Nebo Katina sestra Alexa a její manžel Adam? ….
Trochu mi mrzí, že únosce dívek nedostal v knize větší prostor, ale jen tak okrajově. Zvlášť, když si vyhlídl i dceru Lisy. K jeho odhalení dojde najednou a nečekaně, bez nějakých zádrhelů. Autorka vsadila totiž na jiný wau efekt, ale nevím, jestli se ji to úplně povedlo. V knize se našly i nudnější pasáže, bez kterých bych se obešla, př. popis záchrany koček, bláznivá teta Jackie atd. Jako kdyby autorka nevěděla, čím natáhnout děj.
Závěrečné slovo autorky krásně objasní, co ji vedlo k napsání této knihy. Téma je to určitě zajímavé.
Druhý díl s detektivem Bentzem a další série vražd s náboženskou tématikou. Není to tak dlouho, co v létě dopadl "růžencového vraha" a máme zde zimu a dalšího zvráceného sériového vraha, který si o sobě myslí, že je „Vyvolený“ a zabíjí ženy v přestrojení za kněze. Tentokrát Bentzovi pomáhá i Olivie, která mívá vidiny o vrahovi. Nejdříve ji považuje za bláznivku, jako všichni kolem. Ale ta si postupně získává jeho důvěru i srdce. Za mě super. Nechybělo napětí, zvrhlost a nechutnost vražd i trochu té romantiky. Doporučuji.
„ … znovu si vybavila příjemný hlas bez tváře. Věděl, jak Sam vypadá, věděl, kde bydlí, jak žije, jak ji kontaktovat. Byla proti němu v obrovské nevýhodě. Ona o něm naopak nevěděla vůbec ni.“
Kdo má rád napětí a romantiku v jednom, přijde si v této knize na své.
Máme zde jednoho psychopata, který si říká „otec John“ a v jeho hledáčku se nyní ocitá doktorka Sam, která má v rádiu vlastní noční talk-show.
Ta se nejdříve nenechá zastrašit, dokonce se chová možná až moc lehkovážně, např. když si pouští k tělu nového souseda Tylera, o kterém nic neví … Ovšem vrah přitvrzuje, mrtvol přibývá a jeho posedlost Sam je čím dál tím zřetelnější ... takže detektiv Bentz a jeho kolega Montoya mají plné ruce práce.
Já si vrahem do poslední chvíle nebyla jistá, své tipy jsem v průběhu čtení měnila. Na konci jsem se tedy zmást nenechala. Stylem psaní mi připomíná knihy S. Brown. Za mě spokojenost, určitě se pustím i do dalších dílů této série.
Děj je vyprávěn z pohledu dvou žen, Julie, druhé manželky uznávaného univerzitního profesora psychologie Matta. A policejní inspektorky Mel, která vyšetřuje nález mrtvého těla mladé ženy. Kniha se dobře čte, střídání krátkých kapitol, vás nutí číst dál … co se tenkrát skutečně odehrálo, jak vše skončí? A přestože je děj vcelku průhledný, ovšem párkrát jsem byla na pochybách, tak myslím, že konec vás překvapí .. .takový jsem nečekala! Za mě spokojenost, mohu doporučit.
Tahle kniha se mi četla neskutečně rychle, přečteno za den, trefila se mi do nálady, vůbec u ní nemusíte přemýšlet, jen se necháváte unášet příběhem … a ten konec! Hned jdu na druhý díl :)
(SPOILER) „Byl ztělesněním té nejhorší noční můry, strašlivý vlk v roušce beránčím, a ona nyní musí za svou naivitu zaplatit.“
I když vím, že v těchto knihách nikdy není nic takové, jak se na první pohled zdá. Stejně jsem se opět nechala od autorky napálit. Díky střídání vyprávění z pohledu více osob, bravurně mate čtenáře. Takže máme možnost nahlédnout do myšlenek sériového vraha, ale odhalit jeho totožnost je zcela nemožné. Konec je otevřený a tak jste nuceni ihned sáhnout po druhém díle. Přišlo mi, že jsou tam někdy zbytečně moc dopodrobna popisované nedůležité věci. Což mě trochu rušilo, stejně tak věčné oslovování hlavních postav příjmením. Jinak je kniha určitě čtivá i napínavá. A stojí za přečtení.
Pozn.: Připomíná mi knihy od Sandry Brown např. Skryté zlo
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Tu ženu zavraždilo zlo ve své nejčistší a nejsmrtonosnější podobě. Někde tady bylo.!!!“
Po shlédnutí filmu mi to nedalo a sáhla jsem i po knize. Která navazuje na problematiku zachycenou ve filmu. Celá kniha je pojatá formou rozhovorů a to jednak s herečky z filmu, predátorem Jaroslavem, sexuologem A. Brzkem, psycholožkou a ředitelkou Dětského krizového centra Z. Duškovou, K. Kopeckým zakladatelem portálu E-Bezpečí.cz, ... ale také s Martinem Mertlem, známém z případu dvou skautských vedoucích „Piškota a Meluzína“, kteří přes internet vydírali a následně pak i fyzicky zneužívali mladé chlapce, je zde rozhovor s matkou jedné jejich oběti. Sama mám dva syny, tak mě tento rozhovor dost zasáhl. Např. ten paradox jak v zimě chodili s manželem synovi naproti ke skautské klubovně, aby se mu cestou domů nic nestalo. A přitom nejhorší zlo se odehrávalo za zdmi klubovny!
Dále jsou zde rozhovory s dalšími dívkami, kteří se staly oběťmi vydírání, kyberšikany. A nejedná se jen o 12 leté, ale i 17 leté, které se nechaly zmanipulovat. Jak je to snadné, jak děti mají priority úplně jinde.
Asi by si měl každý přečíst i shlédnout film, je to opravdu velké téma k zamyšlení, pořád se mi to nyní honí hlavou. A člověk vůbec netuší kolik predátorů se na sítích ukrývá. Úplně mě šokovalo, že během 10 dnů oslovilo 3 dívky 2500 predátorů!!!!
Za mě trochu zvláštní kniha. Styl vyprávění mně úplně nesedl. Ale jelikož se jedná o krátkou novelu, vydržela jsem a dočetla do konce. Přeci jen jsem byla zvědavá, co se z toho vyklube. No, konec je opravdu překvapující a zajímavý.
Ufff, asi jsem nikdy nečetla knihu o tolika stranách :-) Když jsem viděla, jak obsáhlá je, myslela jsem , že je to snad Edwardův pohled na celou ságu a ne jen první díl – Stmívání. Ani se mi nechce věřit, že už je to 15 let, co jsem jej četla. Fantasy literatura nepatří mezi mé oblíbené žánry, Twilight sága byla jedna z mála výjimek. Tenkrát jsem z knih byla unešená a ještě neovlivněna filmovým zpracováním.
Jinak vyprávění se mi líbilo více z pohledu Belly. Uvítala bych, kdyby autorka skloubila Stmívání a Půlnoční slunce do jedné knihy. Aby se střídal pohled obou hrdinů. Pak by to bylo dokonalé.
V Půlnočním slunci je děj trochu jiný, což je dobře, že se nekopíruje přesně Stmívání. Samozřejmě zásadní scény zůstávají stejné. Jsou zde do detailu rozebrány myšlenkové pochody Edwarda, jeho chování, pocity, vnitřní boje. Díky němu se nám naskýtá bližší pohled na jeho rodinu. Jejich minulost. Ale i skryté myšlenky dalších postav. Až to po x stranách může být chvílemi i nudné a zdlouhavé. Dalo by se říct, že větší grády příběh získává až od okamžiku baseballového zápasu. Pak už se vám knihu nechce odložit. Přesto určitě musíte znát Stmívání než se pustíte do Půlnočního slunce, pak vám vše dává lepší smysl.
Budu bojovat s rodinou kvůli člověku, kterého sotva znám? ….. Ano, bojoval bych za ni. Proti vlastní rodině.
Jsem padouch, noční můra. Jak by mě mohla vnímat jako něco jiného?
Utíkej, Bello, utíkej. Až moc tě miluji. Pro tvoje dobro. Nebo moje.
„Edwarde“, zamumlala tiše. Snila o mně. Může mrtvé, zmrzlé srdce začít bít? Připadalo mi, jako by to právě udělalo.
…. teď najednou vycházelo slunce, uprostřed mé půlnoci ❤
PS: obálka se moc povedla, v knize je i vysvětlen příměr ke granátovému jablku
Pozn.: také se bohužel přidávám ke kritice překladu a překlepů :(
Kniha je čtivá, napínavá a rozhodně si umí udržet pozornost.
Když se známá spisovatelka Elle vrátí do svého luxusního domu na pobřeží, který na 14dní pronajala cizí rodině, začne mít nepříjemný pocit a přestává se v domě cítit bezpečně. Začíná být čím dál tím více ve stresu... tlačí ji termín k odevzdání druhé knihy, manžel se odstěhoval, trpí nespavostí, dohání ji tajemství z minulosti a v domě se dějí věci, které si nedokáže rozumně vysvětlit.... „Je to jen v tvé hlavě!“ Opravdu? To si musíte přečíst. Někdy v polovině knihy jsem začala tušit, kdo nebo co nedá Elle spát. Ovšem autorka dokáže navodit situace, že jsem několikrát začala pochybovat o svém úsudku.
Ta, která prohraje ... bude to Joanna nebo Piper? Kniha je čtivá, rychle ubíhala stránka za stránkou a já musela vědět, jak to dopadne. V hlavě se mi tvořily různé teorie a spekulace, říkala jsem si, že to určitě nebude tak jednostranné, jak to vypadá … ale pak přišel konec a já si jen řekla: CO??? A teď si musím část knihy přečíst znovu, abych viděla i to, co je mezi řádky a na poprvé mi uniklo :-) Takže autorka si se mnou pěkně pohrála.
Čím déle přemýšlím, co k této knize napsat, tím nižší by mé hodnocení bylo :-) Takže moc nepřemýšlet, nehledat nelogičnost a nereálnost.
On je pohledný, vlivný senátor plný nenávisti, pomsty, nedůvěry … pak mu vstoupí do života ona, překrásná, cudná a naivní mafiánská princezna, a i když se zpočátku oba brání, nakonec zboří jeho „ochranné zdi“ a vše změní. Epilog už byl na mě moc přehnaný! To však nemění nic na faktu, že kniha je čtivá, ostatně jako všechny od této autorky.
"Tajemství" Sydney jsem prokoukla hned v prvním díle. A sama autorka jej prozradí hned na začátku třetího dílu. Ve kterém se Sydney i Tristan stále dokola noří v minulosti a plácají v přítomnosti, aby nakonec překonali zradu, ztrátu, došli k odpuštění a obnovili lásku a důvěru❤
Epilog je pak už jen milé zakončení celé série .... na začátku rozhádaní bratři ... na konci "všichni za jednoho, jeden za všechny" :-)
Příběh o tom, jak každodenní rutina a shon, mohou zničit manželství. Hlavně pokud se do toho vloží "profesionální manipulátorka".
Kdo je Eve? Natty si myslela, že svou kamarádku zná. Ale poté, co ji připraví o manžela, musí svůj názor přehodnotit. Začne pátrat v minulosti a na povrch vyplouvají tajemství o Eve i samotné Natty. Dokáže ochránit sebe a svou rodinu?
Další povedená kniha, s nečekaným a originálním koncem.
Jediné .... pro mě neuvěřitelné, a již zde bylo zmíněno .... že se Sean zamiloval během týdne do Eve a hned odešel od rodiny. Chápu, že ji podlehl, ale že je hned tak zamilovaný, dost neuvěřitelné!
Chtěla jsem dát 4*, ale přiznávám, konec mě dostal (a nemyslím tím epilog – to už byla taková sladká třešinka na dortu). Přesto mě zaráželo, že když byla Rosie tak nemocná, že ustála všechny erotické scény bez komplikací! Co se týká Deanovo tajemství, tak jsem si myslela, že mám jasno, ale opak byl pravdou … překvapení! Ano, pár věcí mi tam nesedlo, ale za mě tento díl lepší než Vicous. A dle epilogu už je jasné, kudy se bude odvíjet příběh Trenta :-)
Kniha se četla dobře, jako všechny od Rachel. Tento příběh mi úplně nesedl. Kdo je do toho zapletený bylo jasné. Trochu nečekaný zvrat, který se osobně dotýkal Toma, tam nastal. Ale již dříve jsem tušila, že tomu tak bude. Jinak Natashi mi bylo moc líto, takový život si nezasloužila. A bože … ten konec! Nemám ráda nedořešené konce!
Tak to byla opravdu rychlá jednohubka. Z které nestihnete nasát ani předvánoční atmosféru Prahy, ani dobré jídlo a už vůbec ne jiskření mezi hlavními postavami.