mysik612 mysik612 komentáře u knih

Hádanka Rádžova rubínu Hádanka Rádžova rubínu Enid Blyton

Moc hezká, snadno jsem pochopila chování dětí. Doporučuji

19.08.2019 5 z 5

Hádanka dutého stromu Hádanka dutého stromu Enid Blyton

Hezká, tak akorát do batohu na cesty.

09.08.2019 4 z 5

Zahrada pro zvířecí návštěvníky Zahrada pro zvířecí návštěvníky Bärbel Oftring

Díky téhle knížce jsem konečně v zahradě zvládla vytvořit koutek pro život. Nádherná, stručná a plná obrázků. Návody v téhle příručce zvládne každý.

08.08.2019 5 z 5

Husité - Ve znamení kalicha Husité - Ve znamení kalicha Veronika Válková

Docela mě zklamala, nejslabší ze série, ale nečíst další díly by nebylo možné.

07.08.2019 3 z 5

Kytice / Máj Kytice / Máj Karel Jaromír Erben

Kytice je opravdu skvost a když jsem si některou báseň přečetla dvakrát, pamatovala jsem si alespoň úryvky. S Májem už je to horší, ale přesto by každý měl tuhle knihu alespoň jednou přečíst.

06.08.2019 5 z 5

Člověk v drsné přírodě Člověk v drsné přírodě Jaroslav Pavlíček

Dostala jsem ji na táboře a je opravdu skvělá. Jen bych možná přidala obrázky a trochu praktičtější rady. Protože na Antarktidu nebo na pustý ostrov se asi nepodívám.

06.08.2019 3 z 5

Svatý Václav - Vraždou to nekončí Svatý Václav - Vraždou to nekončí Veronika Válková

Ne tak dobrá jako ostatní díly, ale i tak stačila na to, abych se při dějepise vytáhla s jinou teorií zavraždění sv. Václava. :-)

21.07.2019 3 z 5

Za Marie Terezie: Zamilovaný dragoun Za Marie Terezie: Zamilovaný dragoun Veronika Válková

Ne tak dobrá jako ostatní, ale přesto se mi moc líbila

13.07.2019 4 z 5

Nauč se háčkovat a zamiluj se Nauč se háčkovat a zamiluj se Anna Wilkinson

Moje první vlastní kniha o háčkování- a hned jsem si ji zamilovala. DOPORUČUJI!!!!!!!!!

09.07.2019 5 z 5

Mezopotámie: Ve službách velekněžky Mezopotámie: Ve službách velekněžky Veronika Válková

Jelikož již půjdu do sedmičky, trochu jsem o Mezopotámii věděla, ale teď jsem si všechna fakta zapamatovala ještě lépe. A dost oceňuji říkanku, co jí vymyslela Bára s kamarádkama.

04.07.2019 5 z 5

Obrovité potíže Obrovité potíže Tony DiTerlizzi

To stejné co první díl. Nevím jak ostatním, ale mě přijde, že tahle kniha odrazuje děti od toho, aby si vymýšleli svou vlastní pohádku, jelikož v knize není jediná magická bytost, která by byla hodná. Všechny jsou zrádný a prohnaný, dětem, co je uviděly, to přineslo jen problémy a nikdo jim nevěřil. Všichni se od nich odvrátili a vše, co dělají, je špatně. Být o pár let mladší, mám vystaráno na to, že celé měsíce nebudu moct spát a budu se děsit čtyřlístků.

28.06.2019 1 z 5

Rusalčina píseň Rusalčina píseň Tony DiTerlizzi

Nevím jak ostatním, ale mě přijde, že tahle kniha odrazuje děti od toho, aby si vymýšleli svou vlastní pohádku, jelikož v knize není jediná magická bytost, která by byla hodná. Všechny jsou zrádný a prohnaný, dětem, co je uviděly, to přineslo jen problémy a nikdo jim nevěřil. Všichni se od nich odvrátili.

28.06.2019 2 z 5

Egypt - V nitru pyramidy Egypt - V nitru pyramidy Veronika Válková

Tedy když jsem přečetla to o té oživlé mumii, myslela jsem, že se to bez magie neobejde, ale byla jsem příjemně překvapená. Ale ve chvíli, kdy se Bára snažila Neferibovi vysvětlit, že se před ním nehodlá svlékat, to jsem jí vážně nezáviděla.

26.06.2019 5 z 5

Srážka světů Srážka světů Chris Colfer

Nádherný závěr, i když ještě v půlce knížky to vypadalo, že konec vydá ještě na dalších 6 knih. Ale série byla nádherná. Netuším, co vniklo autorovy tak úžasnou myšlenku, ale shrnout všechny pohádky do jedné, za ten nápad by měl Chris Colfer dostat MINIMÁLNĚ nobelovku.

26.06.2019 5 z 5

Deník báječného kamaráda Deník báječného kamaráda Jeff Kinney (p)

Já vím, že jsem asi divná, ale mě tahle kniha prostě nejde číst. Ty čárky mi tam vážně chybí a je to docela odbytá knížka.

24.06.2019 3 z 5

Škola dobra a zla Škola dobra a zla Soman Chainani

Jak se tohle může někomu zdát normální?
1. Copak by "DOBRO" někoho nechalo zkončit jako šťastného prince a princeznu, zatímco ostatní "dobří" se "uplatní" jako kytky
2. Zatímco "zlí" se nesoustředí na to, jak vypadají (což mě nutí zamyslet se, do jaké školy patří Popelka), "dobro" vězí ve fintírnách.
3. Jaký mělo vlastně smysl zloduchy něco učit, když je dobro stejně v pohádkách vyvraždí.
4. To se jako podle rodiny a vzhledu určuje, jestli jste zloduch nebo ne?
Ale jinak docela ujde :-)

23.06.2019 2 z 5

Výlet za všechny peníze Výlet za všechny peníze Jeff Kinney (p)

Nic ve zlém, ale tenhle díl už byl moc. Dobře, v ostatních dílech bylo těch trapasů tak akorát, ale aby vystoupili z auta a hned se něco stalo, to už je až příliš nenormální.

22.06.2019 2 z 5

101 věcí, které bys měl/a udělat dřív, než se tě zmocní stáří a nuda 101 věcí, které bys měl/a udělat dřív, než se tě zmocní stáří a nuda Richard Horne

Hezká kniha, jenom pár věcí bych však pozměnila, protože je věc názoru, jestli chcete platit pokutu za to, že běháte proti směru eskalátoru.

17.06.2019

Smrtící jedy Smrtící jedy Nick Arnold

Kniha má vše, co jsem od ní čekala: je vtipná, něco naučí a nabízí nepřeberné množství nápadů, jak se zbavit otravného mladšího sourozence a to se vždy hodí :-).

16.06.2019 5 z 5