n.ezn.amy komentáře u knih
Myslím, že tato kniha má pořád co říct i dnešním generacím, kdy slušnost, čest povinnost by měla být předností každého správného kluka či holky. Je dobře, že tato kniha znovu vychází
Výborně zakončená trilogie Vontů, kniha nepostrádá nic z napětí předešlých dílů a navíc okořeněná "detektivní" záhadou Velkého Vonta. Jaroslav Foglar uměl skvěle navodit tísnivou atmosféru Stínadel a přesvědčit čtenáře, že kamarádství je víc než jen slovo
za dob svého mládí přečtená několikrát s nadšením, v pozdějším věku více braná jako propaganda a v knize nalezeno spousta řekněme nesmyslů, přesto dobře a napínavě napsaná
Další krásná kniha z pera Arthura Conana Doylea, kdy dokáže perfektně navodit atmosféru Londýna 19. století spolu s briskním humorem Sherlocka Holmese a jeho nadáním vyřešit neřešitelné záhady
Moc pěkná kniha od pro mě nádherné a vtipné ženy a výborné herečky, které se v této knize nebála citlivých témat a ač třeba možná neřekla úplně vše, přesto prožila život naplno.
Skvělá středověká detektivka s úžasnou atmosférou kláštera. Sice náročné na čtení, kdy kniha je plná latinských výrazů a člověk musí stále otáčet na zadní stranu, aby si přečetl překlad, přesto jedním slovem fantazie
Volební agitka jednoho agenta STB, který je navíc velký demagogem tuto snůšku blábolů mu sepsal pan Prchal, proto nechápu proč tam není uveden on. Nechci to srovnávat, ale Lenin si své spisy také nepsal sám. Musím se smát, když vidím, že pět hvězd tomuto "dílu" dávají lidé, kteří pouze hodnotí jen tento brak a jiné knihy nehodnotí. Marek Prchal a jeho suita ovlivňují i tady veřejné mínění. Je mi z toho smutno
Výborná kniha, kterou by měl čtenář Drenaje číst jako první, kdy pozná jak se z obyčejného dřevorubce stala Legenda, Druss Veliký a kdy se poprvé spolu potkali se svou věrnou družkou Snagou. Skvělé sword and sorcery, Gemmel byl fantastický spisovatel
Mám moc rád všechny knihy, kde je Druss Veliký a jeho věrná Snaga. Ano chápu všechny kritiky, že příběhy Gemmela jsou nakonec prakticky stejné, pár bojovníků vždy zvítězí nad přesilou, stejně jako v tomto příběhu, ale mě prostě jeho příběhy moc baví
pro fanoušky Knížete jsou jeho básně povinností. I když atmosféře jeho neopakovatelných koncertů se to nevyrovná
Z téhle knihy mám velmi rozporuplné pocity. Kniha naprosto výborně napsaná akorát hodně drsná a smutná, když si člověk hlavně uvědomí, že to byla krutá a pravdivá realita. Násilný odsun německých žen, dětí a starců, kteří z větší části nic neměli společného s nacismem. Nikdy nelze vzít kolektivní vinu ani v tom případě co se dělo za druhé světové války. Nelze se k lidem chovat takto brutálně a systematicky ničit jejich lidství. Smekám před autorkou, že se nebála otevřít pandořinu skříňku českého národa, kdy natvrdo ukázala, že lidé tohoto národa nejsou vždy jen utlačovaní a pokorní, ale že se dokáží chovat mstivým a odporným způsobem. Ač je mi z knihy hodně smutno, považuji jí za naprosto skvělou
nemůžu si pomoct, ale humor Evžena Bočka mám moc rád, kniha přečtena za 2 hodiny, ale stálo to za to. Deniska a Josef v tomto díle naprosto kralují
tak nevím, za mě teda velké zklamání. Kniha se dost táhne a přijde mi, že je to pořád dokola. Každý má milenku nebo milence, každý se vyspí s každým, je úplně normální podvádět partnery. Konec byl naprosto předpokládaný. K Patrikovi Hartlovi už se nevrátím
Předně musím říct, že Patrika Hartla mám moc rád jako divadelního režiséra, ale tahle kniha mě moc dvakrát nezaujala. Jako oddychovka celkem ujde, ale že bych se u ní zasmál, tak to opravdu ne. Humor mi přijde dost strojený a zvláštní.
První díl pro mě představoval naprostou zoufalost a pokus o nějaký smysl či trapný humor, o druhém díle asi nemá smysl psát dál, stejná zoufalost
tak vtipnou knihu si představuju úplně jinak. Spisovatelka se snaží o rádobyhumor, ale ten pro mě absolutně nepřišel. Tohle mi přijde celkem slušná zoufalost.
Skvělá kniha o chlapci, který má velkou touhu stát se lékařem. Velmi se mi líbila atmosféra knihy, kdy autor podle mě hodně reálně vykreslil atmosféru té doby, krásnou anglickou a skotskou přírodu a kruté putování přes Evropu až do Persie. V knize se skrývá velké moudro a to, že obliba a sympatie od vládců bývají dosti vrtkavé.
Opět skvělá kniha Tomáše Koutka, díky které člověk znovu obuje boty a vyrazí po Čechách, aby objevil krásy této země. Výborná práce, kdy je třeba si uvědomit, kolik toho autor musel nachodit, nafotit, klobouk dolů před Vámi
Naprosto skvělá kniha, kterou jsem poprvé četl v r.1987 a od té doby jsem jí četl několikrát. Rychlé šípy poznávají vontskou historii, díky nalezené kronice. Členové Rychlých šípů jsou samozřejmě naprosto charakterově jedineční, ale v této knize pro mě naprosto nejlepší Široko. Za pár let se ke knize vrátím znovu a opět se ponořím do temných ulic Stínadel, moc se těším až znovu potkám Uctívače Ginga a samozřejmě Široka.
Tak tato série zůstane nedočtena, protože čím další díl knihy, tím prakticky horší. První tři díly přečteny horko těžko, vždy jsem doufal, že už konečně ten další bude lepší, ale bohužel. Nevím zda je to překladem anebo v originále je to podobné, ale už mě začalo totálně nebavit broukání, vrčení (Aelin a Jeřáb prakticky nic jinýho ani nedělali), zacvrlikání, protáčení očí, ukázování obzvláště neslušných gest či obzvláště neslušné urážky. Prakticky celý děj naprosto o ničem, až ke konci začne být nějaká akce, ale jinak do té doby jen děj plný řečí. Další věc co nechápu, kde se v téhle době vzala lednička či elektřina, to král Adarlanu měl u Zlomuvalu vybudovanou elektrárnu? Tohle fantasy už opravdu nikdy.