nai.ivka nai.ivka komentáře u knih

Zpověď Zpověď Jodi Ellen Malpas

Nechápu vysoké hodnocení téhle trilogie. Posílám to za 50 odstíny a jsem ráda, že jsem si ji mohla jen půjčit.

06.09.2017 1 z 5

Velká kniha pohádek Velká kniha pohádek Božena Němcová

Četli ji rádi moji prarodiče, rodiče , dostala jsem ji s krásnými ilustracemi pod stromeček, rády si je čtou moje děti ...

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Cokoli od paní Christie si ráda přečtu i opakovaně, i na filmy a seriály podle jejích knih se můžu dívat opakovaně.
Nabitá atmosféra, nakonec jsem úplně neodhadla kdo je vrah, takže jsem byla překvapená.

Pohádky z tisíce a jedné noci Pohádky z tisíce a jedné noci František Hrubín

Překrásná knížka mého dětství, kterou čtu svým dětem a i jim se líbí.

Sny v čarodějnickém domě Sny v čarodějnickém domě Howard Phillips Lovecraft

Čekala jsem to strašidelnější :D

01.09.2017 4 z 5

Dotyk neviňátek Dotyk neviňátek Michael Dobbs

Knížku jsem začala několikrát číst a tentokrát jsem vydržela dočíst. Je dobrá, je napínavá, jen to téma mě moc bralo u srdce, proto jsem se jí trochu bála číst.

31.08.2017 5 z 5

Zabijak Anders a jeho priatelia Zabijak Anders a jeho priatelia Jonas Jonasson

Zkouším ji podruhé číst, pokusím se ji zdolat, i když mi přijde, že co mě bavilo na Staříkovi, o řád míň mě bavilo u Analfabetky, tady je to ještě slabší odvar.

31.08.2017

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Po Staříkovi, u kterého jsem se parádně bavila a dala jsem si ho 2x, mě tahle knížka tolik nebavila, bylo to těžkopádné, už to na mě nefungovalo.

31.08.2017 2 z 5

Ztracený obzor Ztracený obzor James Hilton

Příběh se mi líbil, odkazovalo na ni několik knížek co jsem četla. O životě v podobné komunitě jsem také uvažovala, ale dlouhodobě spokojená bych v ní nebyla. Už proto ne, že autor zapomněl zmínit nějaký cíl té skupiny. Nebo jsem to blbě četla.

13.08.2017 4 z 5

Audience Audience Václav Havel

Číst divadelní texty mě nebavilo nikdy, nakonec je to hra a vynikne nebo zanikne až na jevišti podle toho co předvedou herci. Hru jsem viděla dvakrát na začátku 90.tých let, líbila se mi, tahle je ještě dá se říct veselá. Vycházela z absurdity doby, která jsem myslela je pryč, teď doufám, že nenastane jiná absurdní doba.

13.08.2017 5 z 5

Tajuplná vražda - Případ Leopolda Hilsnera Tajuplná vražda - Případ Leopolda Hilsnera Jiří Kovtun

Velmi zajímavá kniha, čtivá ačkoli plná faktů.

03.08.2017 5 z 5

Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Clary mě sice někdy štvala, ale kdyby nebylo jejích přešlapů, tak by tam bylo méně akce :)
Škoda, že autorka tímto dílem neukončila sérii a rozplizávala ji v dalších třech knihách.

26.07.2017

Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Pro mě hezký druhý díl pohádky pro větší holky a těším se na další.

24.07.2017 4 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Nejdřív jsem viděla film, ten se mi líbil, přečetla jsem knížku a ta mě nezklamala, nemůžu říct co se mi víc líbilo. Pokud bude mít dcera zájem, tak ji ráda tuhle knížku podsunu.

23.07.2017 4 z 5

Vykoupení Vykoupení Lauren Kate

Tento díl mě tak nebavil, bylo to roztahané a krůček od nudy.

09.07.2017 2 z 5

Vytržení Vytržení Lauren Kate

Mám ráda pohádky, příběh mě zaujal, ale ten konec tohoto dílu byl divný.

07.07.2017 4 z 5

Návrh Návrh Elle Kennedy

Příjemná oddechová knížka, která vůbec není hloupá, i když se autorka asi nechala inspirovat některými známými příběhy. Ale to vůbec není špatné, když ten výsledek je překoná.

28.06.2017 4 z 5

Z Buicku 8 Z Buicku 8 Stephen King

K tomu co napsala Salonka ještě přidám poznámku, která se netýká pana Kinga. Doufám, že jeho nové knihy budou mít vždy dobrého překladatele, protože obdivuju nejen fantazii autora, ale i překlad.

13.06.2017 5 z 5

Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Jak někdo může srovnávat upířinu pro dospělé s dívčím pohádkovým románkem o "vegetariánských" upírech :-)
Rané dílo ... tomu se ani nechce věřit. Hodně dobrá upířina, pokud jste si zkazili chuť novodobou upírománií tak po téhle knížce určitě sáhněte, je to King, není co dodat.

16.03.2017 5 z 5

Bubny podzimu Bubny podzimu Diana Gabaldon

Knížka mě bavila s výjimkou sexuálních scén.

23.09.2016 4 z 5